Livet,  Till skogs

Innehållsrik helg och flera nyanser av vinter

Jag hade tänkt och fixa ett inlägg med lite dag-för-dagbilder på vad jag haft för mig den senaste tiden – men insåg nu när jag gick igenom alla bilder att jag har typ triljoner vinterbilder och kanske fyra, suddiga random bilder på andra göromål. Så kan det gå när man låter fotonerven vila vid alla tillfällen förutom när det vankas snö. Kollar man på bloggen ser det inte ut som att jag gör annat än är ute och knallar och går, och fotar hundar – inte helt långt från sanningen visserligen, hehe.

Saker jag har gjort utöver tagit triljoner vinterbilder:

* Jagat betslack över halva Linköping och dumpat Marcus i Tornby för att hämta ut ett paket hos Panduro i stan. Därefter sms:at Marcus med att jag drar till K-rauta ÄNNU längre bort för den där sabla betslacken och stackarn får vandra runt bäst han kan där ute vid IKEA i väntan på mig. 

* Vilket dock resulterar  i att han överraskar mig med två träbockar och en rullvagn från sagda varuhus till min nya “pysselhörna” <3

* Betsat byrån och därefter lackat den – lyckats ha sönder höger handske utan att märka det vilket resulterade i att högra handens akrylnaglar blev betsade och således fick en brunröd färg istället för klarröd. Lägg där till att jag satt och skapade med superlim som fastnade på ovansidan av samma naglar och drog med sig all möjlig skit. Lite halv awkward att komma till nageltjommarna i måndags och visa upp detta elände…

* Men i samband med naglarna så fick jag lite kvalitetstid med Malin som följde med på promenad och kaffe innan vi fixade våra klor ihop. Jag får se om jag fortsätter med naglarna framöver eller skippar dem ett tag – kommer förmodligen inte riktigt ha ekonomin när sjukpenningen sätter in (under förutsättning att F-kassan approvar) och sen håller jag på så mycket med lim, färg och annat så det är svårt att hålla dem snygga.

* Träffat Talitha och hennes lilla Delia en hel lördagseftermiddag och fått smält ost och kanelbullar som fika. Mycket bra matdag.

* Fixat en “pysselhörna” i sovrummet! Kan ni gissa om jag har fyllt upp den med grejer allaredan? Ska ta lite bättre pics sen när jag har fått mer ordning på alla pinaler och har lite skit och visa upp.

* Glömmer min hemläxa hela tiden och får försöka dra mig till minnes stunder, aktiviteter och stämningar, aja baja – dessutom börjar jag tänka själv “är det här värt och ta upp? ser det här bra ut och skriva ner?” SLUTA, och bara GÖR! 

* Lackat byrån med det förbaskade betslacket och lyckats lacka för mycket så istället för 24h torktid är vi nu inne på dag två och den är fortfarande inte torr.

* Lyckats, för första gången på ÅR, att glömma bort att jag har chips och inte komma på det förrän söndagskvällen och då ha nästan hela påsen kvar – efter bara en liten skål som hastigast på fredagen. Dags att köpa en trisslott!

Och säkert mycket mer som jag får plita ner i nästa vinterbildsinlägg istället. En innehållsrik helg har det varit iallafall, där vi även lyckades klämma in husvisning och massa övningskörning. Huset jättefint men för dyrt för oss tyvärr – och övningskörningen går spikrakt (nåja, bara lite wobbligt ibland) framåt.

Resten av dagen idag ska jag hämta in alla mina pinnar, drivvedsbitar och kottar jag plockade längs vattnet i förmiddags, tvätta dem och måla burkarna de ska stå i – sen ska vi ta tag i vårt horribla källarförråd under kvällen. Göra en ansats iallafall. 

Och sörja snön såklart! Som nu bara är en geggig, vattnig massa, snyft. Tur jag har triljoner vinterbilder att trösta mig lite med.

P1030069-1.jpg

P1030070-1.jpg

P1030074-1.jpg

Det här var efter promenaden i torsdags, när vi fick pulsa fram och däckade därefter.

P1030090-1.jpg

P1030101-1.jpg

P1030099-1.jpg

P1030125-1.jpg

Saga blir som en räv när snön är djup, går och lyssnar ovanför snön och dyker ner helt plötsligt med nosen före. 

P1030116-1.jpg

P1030127-1.jpg

Mycket roligare att leta pinnar i snö med!

P1030131-1.jpg

P1030130-1.jpg

P1030147-1.jpg

Hittade en bra poseringssten.

P1030133-1.jpg

P1030158-1.jpg

Och bra timing!

P1030168-1.jpg

Älskade snö <3 och vackra vovvar.

P1030176-1.jpg

P1030184-1.jpg

Här började projekt fota-Kelly-när-hon-hoppar-ur-buskar vilket har resulterat i femtioelva oskarpa bilder och otaliga svärord och inställningar. Min lilla kamera har en funktion där man kan låsa fokus på ett rörligt objekt, men antar att svart hund bland massa vitt och mörka granar gav den big time prestationsnerver. 

P1030179-1.jpg

P1030220-1.jpg

Till slut, efter otaliga omtagningar och mycket hopp in i de stackars buskarna, så får jag till ett par bilder – då har hon så mycket snö i fejset att det är svårt och avgöra vad som är snö, och vad som är mossa/granris/vetifan vad för skräp hon hade i pälsen efteråt. 

P1030239-1.jpg

Ljuset skiftade oerhört mycket denna dag, solen fanns där bakom molnen men skymtade sällan fram. Här lite längre upp var det alldeles blått och fint.

P1030242-1.jpg

P1030246-1.jpg

P1030248-1.jpg

För och sedan anta lite ljusare ton och skuggor bland höga träd igen.

P1030251-1.jpg

P1030253-1.jpg

Hittade en gammal “husvagn” eller vad det nu är de heter, de rullande byggnaderna som skogsarbetare och dylikt huserar i. 

P1030256-1.jpg

Massa goa dofter under den där vagnen – Saga approves.

P1030281-1.jpg

När vi gått runt hela slingan och lekt lite i bäcken, så började klockan närma sig senare eftermiddag och det började skymma. 

P1030285-1.jpg

P1030289-1.jpg

P1030291-1.jpg

Det gamla vanliga Ödebyrucklet, till hälften begravt i snö.

P1030294-1.jpg

P1030296-1.jpg

Jag passade på att ta några selfies för och försöka få med lite mer av mig själv i bilderna. Tog en hel serie roliga när vi gått hälften av promenaden men såg nu att de hade blivit 2 sek korta filmer? Weird, får kolla vad jag tryckte fel på. 

P1030303-1.jpg

En sista gemensam sniff.

P1030304-1.jpg

Hejdå skogen, och * bööööl* hejdå snön!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *