Daily

Vackra Vadstena och vaga helgplaner

Gomorron världen – eller go förmiddag kanske, ni som inte legat och gonat i lakanen fram till nu. 

Här ska vi strax ge oss ut på förmiddagspromenad i blåsten – nu har vi svängt om i väder, från stekhet, knappt-kan-andas-värme till stormar och blixtoväder. I förrgår vaknade vi runt 04 av att hela sovrummet lystes upp av blixtar, det blixtrade runt hela huset och mullret var så nära att vibrationerna kändes i sängen. Igår flög halva trädgården bort i blåsten och mina två stackars egenodlade paprikaplantor har väl grav PTSD vid det här laget eftersom de varit med om typ tre blåsväder där deras lilla miniväxthus totalt havererat och kastats runt. 

Jag tänkte iallafall säga hej, skriva ner lite tacksamhet över svalare väder (ska inte gå över 21 idag och REGN på eftermiddagen) och lägga in några pics från helgen som jag trots allt tog, konstigheter till trots.

P1050866-1.jpg

En trött liten Fidan efter fredagens kvällsdopp. En av de bästa känslorna med hund, har sagt det förr, men när man har aktiverat dem rejält och vet att de är trötta och nöjda och kommer snusa fint i sina bäddar resten av kvällen <3

P1050867-1.jpg

En av helgens promenader tog vi inne i stan. Vadstena har blivit utnämnd till en av landets tio vackraste städer, och det är inte svårt att se varför. Har alltid tyckt att det är en väldigt estetiskt tilltalande stad. Prunkande trädgårdar, urgamla stenhus, vackra retroskyltar, färgglad snickarglädje. 

P1050868-1.jpg

Blommor och buskar som växer sig högt  och hänger över staket och murar.

P1050869-1.jpg

Älskar färgglada dörrar med mycket spröjs och dekor, det påminner om Dublin.

P1050870-1.jpg

Vadstena är också en kulturstad med mycket konst och uttrycksformer. Klar just våran (får jag säga så nu?) flöjtstaty ska dual-wielda TVÅ flöjtar. 

P1050871-1.jpg

P1050873-1.jpg

Lite svalka. 

P1050877-1.jpg

P1050878-1.jpg

Mycket konst, som sagt. Ibland blir man lite förvirrad och vet inte riktigt om en lövhög är en regelrätt installation eller bara just… en lövhög. 

P1050879-1.jpg

P1050880-1.jpg

En av favoritaffärerna, så mycket ögongodis. 

P1050881-1.jpg

Och vackra collie-vovvar.

P1050883-1.jpg

Mycket, mycket kloka ord. 

P1050884-1.jpg

Riktigt smart fixat med stegar och spaljé – snor den här idén. 

P1050886-1.jpg

Efter promenaden drog vi till Blå Stjärnans loppis och botaniserade. Eller ja, jag botaniserade – Idun låg och snarkade (i skugga, med alla fönster nerdragna och vattenskål bredvid) i bilen. 

P1050888-1.jpg

Här finns det mycket fint, och jag slog till på en Gröna Anna tillbringare i perfekt skick samt en bågfil. De har någon thing här med uppstoppade fåglar precis överallt, och  jag är då rakt ingen förespråkare av den sortens dekor men den här krabaten gillade jag. Tänker direkt på den här favoriten:

swigety.gif

P1050890-1.jpg

Utanför och tvärs över vägen går världens sötaste hästpar, en stor och liten med samma färg och teckning. Har försökt ta bra kort på dem flera ggr nu men minisen flyttar sig alltid – nästa gång så!

P1050891-1.jpg

Sen på kvällen trodde jag ett slag att Idun hade rymt, eftersom hon inte var någonstans i huset och inte hade visat intresse för och vara ute i trädgården med mig. Jag hade stängt alla grindar och suttit inne ett tag när jag märkte att hon fattades. Hann bli riktigt orolig innan jag upptäckte henne här, i kanten på åkern (perfekt kamouflerad) där hon låg och sov på precis samma ställe som Saga brukade ligga på. Lilla hjärtat… <3

P1050892-1.jpg

På söndagen påbörjade jag min bokashi-kompostering. Nu ska alla våra matrester och hushållsavfall bli prima jord till mina grödor. Ett fint kretslopp. 

P1050904-1.jpg

Jag satte även min cricut i arbete och fixade etiketter till alla mina burkar i bakstugan. Jag skulle ju visa er vad den är kapabel till, och jag har faktiskt gjort fler saker – bara inte publicerat dem eftersom de gjordes i samband med hela Saga-grejen så orkade inte. Men ska ta och leta fram dem nu. Här ser ni för övrigt vilken variation i ingredienser jag har och jobba med när jag utesluter vete i bakningen. 

P1050882-1.jpg

Nu är kaffet uppdrucket och promenad hägrar. Idag ska jag försöka komma igång med det jag aldrig kom ihåg med just den här helgen, bland Idun-depp och bokashi. Men försöker också att inte ha det som ett krav, då sparkar jag fortfarande bakut. Knepigt dock och förena det med och driva ett företag, jag måste hitta en gyllene medelväg där. Eller så handlar det bara om en spärr som behöver lossas. 

Ha en underbar lördag peeps!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *