Daily

Väckan döh!

Veckans skräll: Nu ä ho igång! Förra veckan fixade jag årskort hos Korpen och nu finns det ingen återvändo; om jag inte vill se på hur pengar dras för absolut ingen nytta annat än och påminna om vilken fet failure jag skulle vara i så fall. Bokstavligt talat.

Nu är jag inne i lite av en träningssmekmånad där jag är ASPEPP på och träna järnet, flera dagar i veckan utöver promenader och mer cykelturer (more on that later) och går igenom alla de gruppass som står till buds innan jag bestämmer mig för vilka jag ska satsa på och följa så bra jag kan. So far har jag avverkat Core, Step och EFIT (Crossfit). Den sistnämnda – herrejävlar i min låda vad jobbigt det var. Fyra övningar med vikter och ett tempo så högt att man kunde slå i det gamla gympasalstaket om man tog i för mycket – om och om och om igen, i en halvtimme. Avslutar med en framlårsövning så brutal att jag wobblade ut ur byggnaden som en annan Lucky Luke och praktiskt taget fick hala mig uppför trapporna till lägenheten. Två dagar senare – träningsvärken från helvetet. Jag hade börjat skriva på en liten bloggpost där jag skröt lite granna om hur duktig jag ändå kände mig i smärtdimman för att det var “bevis på att det hände grejer!” Det har jag ju suddat ut nu. Jag har gjort mig till åtlöje på både jobb och after work när jag gått och ojat och stönat som en 106-åring och varit tvungen att gå nedför trapporna som en tre-åring, och varit ytterst nära att inte kunna ta mig upp från stolen i fikarummet.

Idag skulle jag egentligen ha gått på danspasset som jag var så himla taggad för, men det kändes som att ta sig ett helt badkar med vatten över huvudet att försöka dansa runt som en annan Grace Kelly när ens fysik endast tillåter stelopererad stork goes tango. Så det blev en extra långpromenad med Saga istället, där jag kunde stolpa fram tryggt ur allas åsyn. Så taggar vi Easyline på tisdag.

Veckans nyttigheter: I och med träningen, så har jag ätit bättre än på länge denna vecka och det är mycket frukt, bär och grönsaker som avverkas. Dessutom fortsätter mitt uppdrag från hälsoinspiratörerna, så två kvällar var vikta åt att bli riktigt intim med matberedaren. Raw food kladdkaka x 2, mjuka banan-och-dadelbars, plus krispiga flapjacks blev resultatet av den hook-up:en. Där fick jag själv en egen favorit i form av flapjacksen som görs på havre, kokosolja, honung och valfri mängd frön, torkad frukt och nötter. Kommer nog fixa mig en egen batch denna vecka, plus att jag fyndade en Raw Bar Mix i Östenssons realåda (japp, det är jag och tantsingarna som står där och river) som ska förvandlas till pre-workout bränsle.

_DSC0751

Veckans köp: Har jag inte riktigt i min ägo ännu eftersom de ska segla över Nordsjön först men jag hoppashoppashoppas att det är så bra som jag tror! Det är en sida som heter www.everything5pounds.com där de säljer riktigt snygga kläder, skor och annat och allt kostar endast fem pund – det är kläder från samma märken som säljer till älskade Primark/Penneys har jag läst mig till, plus lite annat från de ändå rätt kända brittiska kedjorna. Så jag hoppas det visar sig vara bra skit för då har jag en ackurat guldgruva shoppingmässigt.

Tills det visar sig, kan jag visa det förr-förra köpet – en söt-som-socker-kaffekanna från Gustavsberg, fyndad för en hundring på Myrorna.

_DSC0733

Veckans frukost: Definitivt buttermilk pannkakorna från imorse. Tog så mycket bilder på dem att jag känner mig tvungen att dedikera ett helt inlägg åt dem plus recept.

_DSC0811

Veckans mat: Två stycken: vi var ute på after work i fredags och hade bord bokat på Beer and Burger i Linköping, som serverade den godaste hamburgaren jag ätit sen jag vet inte när – tjockt, saftigt kött, massor chilidressing och ost, briochebröd som stekts frasigt i smör (!!) och knaprigaste pommesen med skal på  och aioli till det. Plus att de serverade en passionsfruktsmojito som jag lätt hade kunnat klunka en hel kanna av utan problem, om jag hade känt för en extremt dyr men smått uppfriskande fylla.

Den andra rätten är den vi bjussade svärmor och Co på i lördags – ugnsstekt fläskfilé och vår version av irländska pommesen. Vi har hypeat den så hårt nu att vi får göra en drive med att bjuda alla våra familjekonstellationer på detta framöver. Fläskfilé passade för övrigt otroligt bra som tillbehör, tipstips!

Efterrätten var cookiekladdkaka, vaniljglass och bär.

_DSC0768

_DSC0769

Veckans blommor: Fick så mycket tulpaner av svärmor och svägerska att jag var tvungen att dra fram det stora vas-artelleriet medelst guldfiskskål, a´la Elsa Billgren style (älskade hennes sätt att ha stora sjok av snittblommor hängandes över hela bordet i en sån skål, letade runt bland alla loppisar jag hittade för och finna en likadan och så fanns den plötsligt bara där, på mammas loppis av alla ställen. Med pump, lite grus, och mammas handskrivna lapp med orden “bara firren saknas!” och en liten fiskbild <3 )

_DSC0821-2

_DSC0826-2

Litet pluspoäng också till den här uppstickaren – jag har aldrig riktigt haft tålamodet att ha orkidéer som blommar om, mer blivit irriterad på att de bara står där sen och sportar pinn-stilen i hundra år. Men nu i höstas gav jag ett par stycken en chans och de har fått stå i datarummet och mestadels levt på chipsångorna från Addes håll och de få tillfällen då jag kommit ihåg att de existerar så de fått sig en klunk vatten. Och nu minsann hittade jag den här uppnosiga lilla saken. Den har nu fått flytta ut till vardagsrummet som belöning för sin företagsamhet.

_DSC0838

Veckans surprise: Det här otippade lilla söta, rosa paketet som låg inklämt med tidningen en fredag eftermiddag. (Ja, vi är jättesega på och ta in den enda dagstidningen som nånsin kommer innanför dörren hos oss när de delas ut gratis på torsdagar)

_DSC0745

Som visade sig innehålla en liten söt, lila receptbok med bara Nutellagrejer! Härligt med en sån här oväntad spontanpresent bara sådär – tack pappa! <3 Nästa helg är det jag som korkar upp min halvliters burk med denna gudars föda.

_DSC0836

Veckans Idun:

_DSC0834

Veckans underbara: Solen. Nu går vi in i mars månad, den mest oberäkneliga vårmånaden då vi ser vårtecken precis överallt men inte vågar jubla alltför högt av rädsla för att marskarman ska slå till med snöstorm och femton minus sekunden efter. Men solen, den kan vi avguda urskiljningslöst så fort den visar sig. Gammelegyptisk religion med Ra i spetsen skulle göra sig utmärkt här hemma hos oss soldyrkande nordbor. Stort plus för fågelgud och bling-bling också.

_DSC0763

Veckans planer: Easyline, spinning och EFIT igen, om mina stackars lår återhämtat sig tills dess. Invänta mina brittiska hopeully-to-be-guldkorn av tyg, fixa mer Japanbilder, ta ett djupt andetag och dyka in i mer jobb ett litet tag framöver, och tagga inför – håll i er – BINGOSPINNING på lördag morgon. MORGON! Säger ju det, det är fan smekmånad och endorfiner all over the place som gör att man bokar in sig på såna här stolleryck.

_DSC0795

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *