Daily

4 snabba

Vilket kanonväder vi har nu, ÄNTLIGEN sol och värme efter denna dystra och snålblåsiga April! Nu åker skinnjackan på, de gånger man HAR en jacka – och luncherna på jobbet kan spenderas ute vid gassande träbänkar och till doften av varmt gräs och minst en kollega som säger “äh men vi ska väl ha en liten glass också?”

Jag hade ett jättefint firande av min födelsedag, men veckan har varit full av grejer att göra och sista dagarna nu har gått åt till förberedelserna inför det slutgiltiga firandet imorgon kväll – så det blir fyra snabba bilder från veckan så länge.

Den här lilla (knubbiga) gynnaren pysslade jag ihop under helgen till den andra födelsedagstårtan som skulle till måndagens andra födelsedagsbarn. Miniontårta var önskat, och en Minion blev det. En riktig tung en, jag glömde lite bort det där knepet med att ha formad rice krispie. Så han bidde lite baktung när han satt och torkade, men gullig ändå tycker jag med sin bakelse, blombukett och försynta leende.

Själva tårtan var en enkel, mörkblå sak med gul bård, jag gjorde klart den när den var i sin kartong så fick inte till några bra bilder på helheten. Men den var iallafall fylld med skivade bananer, kolagrädde och hackad daim.

DSC_0919

Gårdagens frukost och de kvarvarande blommorna från en av födelsedagsbuketterna jag införskaffade sist. Jag ska skriva ner receptet på den här granolan snart, tycker den är så himla god men får alltid hjärnsläpp på minst en ingrediens som jag inte kommer ihåg.

DSC_0974-2

Ännu mer buketter! En del av den stora buketten jag fick i söndags med väldoftande fresia, den maffiga rosbuketten med bästa kontrastfärgerna som stod på bordet när vi åt middag i måndags kväll, och så japanska palettbladet som har dragit ifrån rejält nu och fått bosätta sig i en större kruka. Heja heja!

DSC_0996

Och så en svart-vit från söndagens kalasande på mig i sval vit tunika/klänning och vad som ser ut att vara nåt slags försök till Mona Lisa-leende men ter sig aningen mer melankoliskt.

DSC_0839

Det var det – nu blir det raka spåret ut till torpet och fira farmor med stockholmarna och sen ska det blandas lemonad och bakas bröd, och så ska jag försöka och inte hutta för mycket av den goa Tequila Roseflaskan som står och väntar bland det övriga dryckesutbudet inför imorgon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *