Daily

Aussie babyshower

En annan liten grej som planerats förutom det jag skrev om fester och kalas, var ju något jag inte riktigt kunde nämna här – nämligen en spritt språngande rosafylld babyshower för Talitha! Dessa tillställningar är ju kutym borta i the Land Down Under, Talitha hade uttryckt ett viss vemod över att det inte var tradition även i Sverige – så efter lite diskuterande fram och tillbaka så beslöt Malin och jag att det är klart australiensaren ska få sin babyshower, Sweden style! Denna gick då av stapeln i söndags efter några veckors fnulande.

_DSC0680-2

Jag knep åt mig tårtmakar-duty (såklart) och tänkte dekorera med färska snittblommor så slog två smällar i en flug och tog på mig blomsterhandelsuppdraget  med, kom hem med halva Viblomman typOch så presentköpar-uppdrag vilket minst sagt gav mig en crash course i vad man behöver som blivande småbarnsmamma, blivande nyfödd spädis, och vilka märken som är bäst. Det ledde dessutom till att jag satt och klickade en imaginär kundvagn bräddfull med prylar från Jollyroom.se – till mig själv! Uggle-maraccas anyone?

_DSC0683

Tårtan är för övrigt fylld med rårörda spanska jordgubbar och hemgjord mango/passionsfruktcurd, så himla god och fräsch – gjorde en till laddning till min födelsedagstårta också.

Rustikt spacklad med en blandning av grädde och cream cheese, och toppad med den här lilla sötnosen:

 _DSC0697Jag skyfflade in blommor, kakor, presenter, tårta och två liter mjölk som kom med som extrabeställning där på slutet och körde i full fart till Vadstena för att slutföra finishen på tårtan och ha allt färdigt inför Talitha och Mickes ankomst. Micke var med på det hela nämligen och hade bjudit med frugan på fika hemma hos Malin – in i det sista trodde vi att hon misstänkte åtminstone pyttepyttelite, eftersom Micke lade fram fikaplanerna hela tre veckor i förväg och T normalt sett är en brud med huvudet på skaft och en radar för fuffens. Men tack och lov för pregnancy brain! Ingen misstanke nånstans.

DSC_0720

Här höll jag först på att få en stroke när allt var färdigdukat, färgglatt och den blivande modern bara var ett par steg från ytterdörren och jag skulle fota – och kameran kan inte fokusera. Eftersom jag är en sån fantastiskt optimistisk människa så var ju min absolut första tanke att kameran till slut obönhörligen brakat åt helvete och hur ska jag kunna åka till Wien utan kamera och hur mycket kommer det kosta och det-var-ju-just-snyggt-nu-när-jag-får-bra-lön yadayada… men det visade sig att den förmodligen kommit åt fokusknappen på sidan av objektivet när den låg i väskan. Tills jag upptäckte det dock hann jag ta ett dussin suddiga panikfoton på Malins kaffefilter och återställa kamerainställningarna så att jag fotade endast i jpeg och inte upptäckte det förrän jag skulle redigera de här bilderna. Och jäklar vilken skillnad det är. Kan inte göra ett dugg med dem typ. Visst är de fortfarande fina men saknar det där lilla extra som man kan få om man tweakar upp kurvorna lite.

DSC_0710

Det är rätt intressant med – Talitha och Micke ska få en liten tjej, och både i presentjakten och dekoren har vi alla dragits till rosa. Även fast vi vid ett par tillfällen frågade oss ifall Talitha kanske vill köra mer generella färger, alla vill ju inte ha rosa bara för att det är en tjej – mig inkluderat. Men lik förbannat så när man har tre nappflaskor bredvid varandra och en av dem är rosa, så lyckas majoriteten tycka att just den är finast. Snacka om hårdprogrammerat.

Å andra sidan, rosa är en underbar färg med och nu fick vi en ursäkt till att gå wild´n crazy med den så vafan, kör bah!

DSC_0712

DSC_0721

Och såhär blev tårtan i all sin helhet – hade sparat flaggningen tills jag kom till Malin men de där rackarna tog längre tid och göra än jag trodde. Med hjälp av Sara fick jag på den allra sista flaggjäkeln när Talitha och Micke stod ute i hallen under småpratsgisslan.

DSC_0717

Och här har vi de blivande föräldrarna, den ene rörd och den andre fikasugen. På grund av mitt kamerastrul fick jag inte bilder på själva entrén, men Talithas min var priceless <3

DSC_0735

DSC_0725

DSC_0737

DSC_0738

DSC_0724-2

Paketöppning och beskådande av blöjtårtan som Malin snickrat ihop.

DSC_0743

DSC_0742

DSC_0718

DSC_0744-2

DSC_0751

DSC_0748

Sedan fortsatte eftermiddagen med förlossingssnack, magjämförelser och gambling över datumet då den lilla fröken beslutar sig för att komma ut.

DSC_0753

DSC_0757

SM i finaste blå kavajen.

DSC_0766

Jag ägnar stor del av min tid nu åt att kolla på tutorials för vintagefrisyrer inför festen och tränar mig i att göra lite mer med mitt hår än och slänga upp det i slarvig knut. Det här fick bli ett tillfälle då jag använde mig av en av de hårblommor jag samlat på hög här hemma men av nån anledning inte använder. Skärpning på det!

DSC_0765-2

Sen var det dags att lämna den rosaskimrande världen och bege sig hem till den lite blekare söndagsvardagen igen med matlagning och hundpromenad i hagelregn. Nu väntar vi bara på att det ska bli dags för den nya swaussien att göra entré om bara några veckor! <3

DSC_0774

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *