Daily

Julklappslista 2018

I år har jag i princip avsagt mig alla julklappar, och sagt att jag önskar mig ett bidrag till företaget istället. För fy sjutton vad det kostar att ha företag! Alltid är det någon liten grej man kommer på som behövs (utöver alla de triljoner grejer man VILL HA) och många bäckar små växer till en veritabel störtflod i slutet av månaden när alla fakturor ska betalas. Samtliga mina sparkonton är tömda, något som inte skett sen jag flyttade hem från Dublin typ. Tur att alla julkalendrar har sålts nu, då kanske jag går plus minus noll när alla arbetshandskar, ingredienser, hårnät, pappkassar, kolapapper och whatnot är betalt, hehe.

Men ja, nu var det ju ändå NÅN som efterfrågade en önskelista för att hen ville ge NÅGOT, och jag antar detsamma gäller för vissa andra familjemedlemmar. Så då får det bli en blogglista ändå, eftersom jag annars alltid glömmer bort vad jag faktiskt skulle vilja ha/behöver.

  • Bidrag till företaget.

    Ja, som sagt – det kan pengar, det kan också vara ett presentkort på exempelvis Citygross så jag kan köpa absurda mängder havregrädde. Det kan vara presentkort på Lyckas med Mat, eller ännu bättre Marron som säljer allt inom chokladtillverkning och dessutom har en chokladkurs i Nora jag väldigt gärna skulle vilja gå på. De är rätt dyra, 1695 för nybörjarkursen, men väldigt välrenommerad.

DSC0487.jpg

  • Hudvårdsprodukter, ekologiska.

  • Skulle fortfarande uppskatta att få en symaskin, som absolut inte behöver vara ny.

Och ja… that´s it, tror jag, för egen del. Sen finns det ju lite gemensamma grejer man kan ge till mig och Marcus.

  • “Vuxenhjälp” – har vi redan önskar oss av mamma och Lasse, haha vi kom inte på något bättre namn men det känns verkligen så ibland… att vi inte har “vuxenerfarenhet” nog för vissa saker, och behöver vägledning av vuxna som varit med i gamet ett tag. Det gäller framförallt saker som har med huset och göra – hjälp med tapetsering, felsökning, assistans och stöd vid renoveringar, hjälp och bygga förråd, hjälp i trädgården. Jag avskyr att tvätta fönster och mamma kom bara ut en dag med skurmedel och satte igång. Att ge bort av sin tid. Sånt är verkligen bästa presenterna.

that-horrifying-moment-when-youre-looking-for-an-adult-then-realize-youre-an-adult-so-you-look-for-an-older-adult-someone-successfully-adultingan-adultier-adult-f594e.png

  • Bra knivar. Har Marcus pratat om sen dag ett.

  • En kap-och-geringssåg. Tycker jag. För jag vill kunna kapa, mycket.

  • En ny stavmixer. Våran håller på att lägga av, så en ny vore smutt. Behöver inte vara någon dyr eller fancy sådan.

Och sen kommer jag faktiskt inte på nåt mer. Det är rätt kul och kolla skillnaderna på listorna genom åren! Tidigare har det verkligen speglat mina intressen just då, och varit mestadels prylar. Nu önskar jag mig tid för hjälp och att ni handlar från mitt lilla företag, typ <3

HUR bra förresten är det inte att årets julklapp är det återvunna plagget? Blev så glad när jag läste det – hurra för svenska folket och medvetna konsumenter som bär fram det här som en trend! Mitt i denna förbaskade Black Friday WEEK också. Heja heja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *