Daily

Att vakna med en knall – och dregel

Imorse var det rena cirkusen här hemma. För det första så vaknade jag klockan 06, efter att ha sett fram emot sovmorgon pga varit så dyngtrött hela veckan – ligger och rullar tummarna ett tag innan jag lyckas somna om till slut i den kvava värmen och vaknar ett par timmar senare av brak och dunder. Jaha det var den förväntade åskan då, välkommen välkommen. I samma stund kommer åskrädda Saga infarande i rummet, sladdar in till min sida av sängen och kör upp nosen rätt i fejset på mig, komplett med en halv liter dregel samt morgonhundsandedräkt. Idun å andra sidan tar Sagas plötsliga sorti från vardagsrummet som en signal på att det är frukostdags och skuttar upp i sängen under högljutt stönande och frustande  (Idunspråk för matmatmatmat!!) och kör även hon in sin nos i mitt fejs flr generöst tilltagen tvagning medelst morgonslemmig hundtunga. Samtidigt stämmer nån jävel upp i skönsång precis utanför och bokbussen av alla ting börjar truddelutta med en sådan WTF-volym som om de stod precis på balkongen, och så går åskan igen och Saga upprepar SIN nosuppkörningsrutin och Idun blir ÄNNU MER utsvulten och uppskruvad. Allt inom loppet av tio sekunder där jag ligger och sprattlar i sängen och försöker få luft mellan alla nosar och barriären av dregel och komma underfund med varför i helvete det är ett sånt JÄVLA liv överallt.

Och Adde då? Jo han muttrar nåt ohörbart och vänder sig om och sover vidare.

Det visade sig sen att det var nåt slags Platen-jippo precis utanför vårt hus med bandyspelande, uppträden, ballonger fucking everywhere och korv i drivor. Och bokbussen såg uppenbarligen sin chans till lite uppmärksamhet.

När ena hunden var utfodrad, den andre i tryggt förvar i duschen dit ingen åska når, och undertecknad hade en kopp kaffe i handen, DÅ först kunde jag vakna till och fundera på vad man ska göra av den här långhelgen utan några som helst planer. Visserligen har jag beredskap på måndag eftermiddag och kan räkna med att få jobba, men det innebär ju ändå extra sovmorgon och uppesittarkväll på söndagen.

Det bidde att jag drog till XL Bygg och köpte en planka. En enda. För nu har jag pratat så mycket om och bygga hylla och bord i köket och skjuter hela tiden fram det med hänvisning till upptagna helger och orkeslösa vardagskvällar. Jag tänkte ändå dra upp till huset och skamlöst utnyttja trädgården idag så kan lika gärna utnyttja garaget med såg och slip. Så jag spankulerade in där i byggvaruhuset och ut på brädgården, ensam tjej bland alla barbröstade renoveringsfreaks till män som lastade in ett halvt hus i sina släpvagnar, och bad om “en planka tack“. Så nu står den i köket, ska sågas ner några centimeter till och slipas, misshandlas lite för en ruffigare look, och målas – så har vi förhoppningsvis en egenhändigt hopsnickrad, rustik kökshylla snart.

Men nu är Adde hemma från sitt mission så jag kan ta över Svarta Pantern och dra upp till filt på gräsmattan, iskaffe och slipmaskin.

Bjuckar på lite bilder från min födelsedagsmiddag – bättre sent än aldrig. Käk på Vänner och Vin, vackra blommor, vackert kort och vackra ord <3

DSC_0922

DSC_0923

DSC_0925

DSC_0929

DSC_0935

DSC_0928

DSC_0949

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *