Daily,  Företag

Ur pepparkaksoset

God morgon på er!

Äntligen är jag uppe ur det ormbo jag befunnit mig i de senaste veckorna, bestående av massa självkritiskt tvivel, långa dagar, dålig sömn, alldeles för dålig hantering av stress, en trevlig get-away utan krav och såklart massa, massa bak. Ingen av er kan väl ha missat att jag nu gått live med hemsida och allt, och kränger julkalendrar som den allra första grejen från mitt företag. Igår stod jag från kl 14 till midnatt och fixade pepparkaksdeg, cookie dough och brownie cookie dough, en jäkla massa fudge, karamellpopcorn, bräck, chokladdoppad honey comb, och en handfull mozartkulor. Var bra mör i kroppen kan jag säga. Men det sköna var att jag hade noll ångest, noll prestationsstress, det var riktigt mysigt och roligt att stå och baka och fixa när jag vet att jag har betalande kunder. Har ju tidigare varit rädd för att jag skapat nåt slags stigma där ute i bakstugan, har “misslyckats” där för många gånger och likt en omvänd Pavlovs hund börjat rygga undan varje gång bakklockan ringer.

P1070261-1.jpg

Det finns typ fyra kalendrar kvar, så har du mot förmodan missat dem och skulle vilja ha, alternativt vet någon som skulle uppskatta en sån, så finns den här.

Om lite mindre än två veckor ska jag stänga in mig i bakstugan för att färdigställa alla praliner och kolor, sen ska de skickas ut. Eeek!

P1070270-1-2.jpg

Men som sagt – jag har inte haft världens bästa veckor stress-och-måendemässigt, och jag förstår att det är högtryck i hjärnan just nu på grund av all planering, alla idéer, pendlingen från glädje till total känsla av uppgivenhet som tycks ha kommit åter – just humörsvängningarna försvann ju med antideppmedicinen, men den upphörde jag med i somras och det har funkat fine fram till nu. Jag måste jobba med att vara NÖJD. Jag är hela tiden pessimist och hittar något litet fel i varje framgång (jag höll till och med på att skriva “framgång” för och förminska mig själv ytterligare liksom) och det måste jag sluta med annars sitter jag i skiten igen illa kvickt.

P1070264-1.jpg

En riktigt bra sak nu dock är att jag har outsourcat hela admindelen av hemsidan till Marcus. Eller rättare sagt, Marcus tog den bördan ifrån mig, och det lättade något enormt. Jag höll på och drunkna i allt adminjobb som skulle göras, on top of jobba heltid och sköta mitt “riktiga” jobb, och så baka under kvällar och helger. Nu kör han allt tråkgöra, jag får göra det jag är bra på vilket är baka fram sliskiga godsaker, och sen efter december när det lugnar ner och det mesta är klart, sig så kan jag ta över rodret igen. Så glad att jag har en så stöttepelare till livskamrat <3

Nu ska jag slurka upp mitt kaffe, sätta tänderna i IT-jobb, och när kvällen nalkas ska jag sätta ihop en prototyp till gottepåse som eventuellt kommer bli ett annat uppdrag för mig senare i december. Ett inlägg om vår kravfria get-away kommer också upp senare.

Hoppas ni får en bra måndag peeps, glöm inte att ta hand om er!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *