Daily,  Företag,  Höns,  Trädgård

Här går det undan! Nya grejer, påskerier, växthusmys och hönsmys.

Kära onlinedagbok – sen vi talades vid senaste, när jag sådär liksom i förbifarten nämnde att jag skulle tagga ner lite med företaget, och gick på samtal om NPF-utredning etc – så har förändringar kommit ba sådär BANG!

Jag kommer i slutet av april inte längre jobba som personlig assistent, utan istället bli bageriarbetare helt på nattetid. Jajamen! Göra wienerbröd och tårtbottnar på löpande band, bland degbunkar och krokar som är lika stora som jag själv. Lite surrealistisk Teskedsgumman-feeling över det hela, när jag var där och besökte.

Arbetet är som sagt förlagt enbart till natt, som jag egentligen alltid velat – och nu snackar vi verkligen natt, jag kommer börja typ tolv, halv ett och jobba till sex, halv sju på morgonen. Relativt korta pass alltså, förutom söndag natt till måndag. Men inget helgjobb utöver det, gott om fritid även efter att jag sovit om dagarna, och alla kvällar lediga så jag kan ta vilken REKO jag vill när jag gjort lite godsaker. Och lite mer i lön också såklart – det funkar inte riktigt och gå runt på en 67 %-ig vårdlön när jag inte längre strävar efter och få resten från företaget.

Jag tror det kommer bli riktigt bra. Absolut inget ont om vårdjobb, det är ett av våra viktigaste yrken – men jag känner mig klar med det. Och jag känner mig rätt klar med IT också, just nu. Nu vill jag bara ha ett kneg som jag går till, gör min skit, åker hem. Och att det jag gör inte är supertråkigt såklart.

Och NPF-utredning – det kommer bli en! Jag har ju gått på samtal under våren där de utvärderat om det finns något att gå vidare på. Och tydligen finns det något, så nu inväntar jag ett första infosamtal innan det drar igång på allvar. En väldigt lättnad bara detta, att det inte bara är jag som inbillar mig. Vi har inte flera års väntetid här i Östergötland, utan arbetsterapeuten jag haft kontakt med trodde det skulle räcka med några månader.

Jag kanske skriver mer i detalj om varför jag misstänker en NPF-diagnos framöver, but for now är jag i alla fall redan lugnare i det faktum att de också ser något.

Nu kör vi lite påsk, så att det kommer grejer som INTE skedde x antal månader sen utan nästan i nutid 😀

Jag jobbar den här helgen, men i torsdags hade vi Eva och Peter på en snabb brunch, och under långfredagen drog vi ihop lite påskbuffé hos mamma och Lasse.

Påskpresenter – våra egna ägg och en box full med hemgjort godis.

Jag läser “vi” drog ihop en buffé, men M&L stod nog för 90% av maten – vi hade med oss ägghalvor, från grannens höns (våra är ju så små, får knappt plats en räka ju 🙂 och lite lemonad och annat smått.

Någon som väntar på att få sin påsk-köttbulle.

Och en liten vilding med sin julklappsfisk.

Marcus kör LCHF sen årsskiftet typ, så jag hade kirrat LCHF-vänlig dessert i form av sockerfri maräng och lemoncurd. Ja, maräng utan riktigt socker, det blev ju KA-tastrof som ni ser. Men smakade helt OK, det bidde och bygga sig ett marängtorn istället för en tjusig pavlova.

Puss på´re!

Kom på att jag hade för lite selfie på mig och min fina mamma <3

Sedan blev det påskafton, och jag jobbade till klockan två – sen placerade jag mig i det härligt varma växthuset med lite bubbel, en live från Sara Bäckmo, och sådde järnet!

Det är nästan lite surrealistiskt, hur mycket tid jag har till det här nu när jag inte kör full stop med företaget varje ledig timme. Jag var ju stressad innan över och “hinna med njutningen” jag hade drömt om med växthus och odling. Nu har jag plötsligt hur mycket tid som helst, känns det som. Väldigt skönt faktiskt. Jag körde ju nu under påsken; begränsade mig till två REKO och lite hemsidebeställningar, men det gjorde mig helt slut.

Jag är inte helt klar över hur jag ska förhålla mig till företaget i sociala medier etc nu, när jag liksom inte gör godis regelbundet och är med på REKO varje vecka. Behöver ju fortfarande hålla liv i kontot liksom, pga dessa jäkla algoritmer som suddar ut en totalt annars. Vi får se.

Vintersådd spenat hade kommit upp väldigt bra!

Och fick komma ner i pallkrage för att kunna bre ut sig ordentligt.

Paprikor och tomater sådda i januari; de har växt lite väl lite tycker jag, men jag har ju typ sprungit och vattnat och dragit på växtbelysningen lite random, så beror väl på det. Hoppas de får en kick av att komma ut i friska luften och riktig sol nu, och drar iväg rejält.

Hade nyfiken publik nästan hela tiden.

Många godislådesådder! Så simpelt och smidigt.

Nästan fullt i växthuset nu – i veckan blir det att hämta mer hästgödsel, och börja förbereda alla pallkragar på baksidan.

Och ikväll blev det även grillpremiär hos oss i det fina vädret, woho! Av Eva och Peter fick vi en awesome gemensam present i form av en hel låda med bubbel och rödvin. Invigde första bubblet nu, och har fortfarande ett glas stående bredvid mig som jag intar med mandelägg och marmeladgodis. Fancy schmanchy!

Hönorna var lika nyfikna nu, och går och letar efter de tappert kämpande grässtråna på vår stackars misshandlade gräsmatta. På framsidan av huset är trädgården grön och frodig – här är det stäpp.

Och Pudding, vår lilla favorit, fick komma upp och mysa lite i solnedgången, sovandes på Marcus arm <3

Avslutar med den här bilden på en liten vän jag stötte på under kvällspromenaden.

Önskar er en fortsatt fin påsk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *