Uncategorized

Birthday, brunch, beredskap, babbel

Ja, det är ju tur att jag skippade det där sista nyårslöftet som var att blogga mer 2017 – det har ju ändå gått sådär… det verkar inte finnas vare sig tid eller energi ännu för och att ens produktivitet ska utgöras av mer än förmågan att bre sig en smörgås till kvällsmat. 

Jag hade rätt i att inte ropa hej riktigt än i och med min nya roll och arbetsuppgifter på jobbet. Det visade sig bli superintensivt från start, och inte blir det bättre av att travar av uppgifter ska göras asap och jag i nuläget är den enda tillgängliga resursen med rätt kunskap som kan göra det. Bad combo ihop med min inte så imponerande stresströskel för tillfället. Men den här veckan ska jag förhoppningvis få en sidekick att dela pressen med. Samt att jag är ledig imorgon på grund av beredskap i helgen (som hittills inte genererat ett enda samtal – say whaaaat!). 

Jag lyckades iallafall skrapa ihop lite energi förra helgen och ge mig ut på loppisrunda vilket genererade jackpot inte bata på en, utan två loppisar – dels mammas, dels Återvinningen, där jag kunde fixa både lampor, matta, gardiner och annat smått och gott så mitt hem börjar få en lite mer hemtrevlig och personlig känsla istället för Precis Nyinflyttat.

Det har också varit full rulle nu två helger i rad – förutom loppisjackpot så spenderade jag förra fredagen inne i Vadstena på en överraskningsmiddag anordnad av Malin. God mat och vin, standard – samt frågelek och en omgång Speak Out som var hysteriskt rolig med tandställning i käften och helt ologiska meningar att uttala.

Jag fick bara de riktigt träffande frågorna – som största läxan lärd, där jag svarade “lyssna på min intuition”. Och så denna då, bredvid skinkrester och bubbelvin, som det fanns både ett och två svar på <3

Lördagen sen stod jag faktiskt och gjorde tårta, min första på jag vet inte hur länge – tårtmakeriet har ju fått ligga lite på is mitt under Den Stora Osäkerheten från i somras och sen har ju hela hösten och vintern varit så full av annat pyssel så det inte blivit en endaste liten kladdkaka gjord typ. Men nu var det Delias namngivningsceremoni, så jag stod och spritsade rosor i regnbågens alla färger och stansade ut stjärnor till höger och vänster prick hela dagen. Söndagen var dagen D (verkligen bokstavligt talat) men det får komma bilder sen när jag redigerat dem lite. 

Sedan har ju en viss någon fyllt år under veckan med, så en helt vanlig men ändå speciell onsdag var vi ute och svirade här i Motala och käkade top notch-käk på Levins Matsalar. Passande nog födelsedagsbarnets namne. Det var en sån middag då verkligen allt var superbt tillagat – jag åt hjälmargös som var så mjäll att den föll isär bara man närmade sig med gaffeln, kokt potatis drypande av smör och flingsalt och så sötsurliga gulbetor. Innan dess carpaccio med oxfilé tunn som plånkan efter denna festmåltid. Födelsedagsbarnet slog till på saftig entrecote och knaprig potatis, med toast skagen som föris. Hade inte med mig kameran, ni får använda fantasin och föreställa er hur gott det såg ut. Havtornsorbet till efterrätt med ugnsrostad vit choklad (!). Tur att det bara är och gå tvärs över gatan och rulla uppåt 50 meter efteråt för och komma hem.

Och just på grund av detta födelsedagsbarn så har även denna helg varit full av fint besök, massor mat och promenader i bitande kyla och snöfall. Vi fixade en trerättersmiddag på lördagen där mamma, Lasse och Marcus mamma med man var kvällens gäster och det åts vegetariskt med rödvinet flödande både i sås och dryck. Mycket trevligt – sedan gjorde vi om allt fast minus rödvinet och vegetarianismen och bytte ut Mamma och Lasse mot pappa och Heidi, och fixade en brunch idag som vi fortfarande är proppmätta ifrån. 

 

Mycket googlande av de samtalsämnen som kom upp blev det. Bland annat storheten i äppeltavlor.

Brunchen var sådan som man skulle vilja ha varje helg, men som nog både plånboken och mina lår tackar för att man inte riktigt har energi till. Korv, äggröra, stekt potatis, bacon, pannkakor, frallor och diverse bakverk, frukt och brieost. Pöh! 

Och nu är klockan slagen sju och beredskapen är slut – FREEEDOOOOM! Nu blire tvätt och pizza. Ha en fortsatt bra söndagkväll gott folk så hörs vi mer i veckan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *