Uncategorized

Det stora midsommarinlägget

Såååå midsommar var ju förr-förra helgen – och för en gångs skull så var jag iväg och firade på annan ort, det är faktiskt inte ofta det hänt i mitt vuxenliv om jag ska vara ärlig. Jag har alltid haft rätt konventionella midsomrar där jag helt eller delvis befunnit mig i huset och ätit alldeles för mycket mat så att man lägligt nog kan svimma av en stund i soffan utan att någon dömer.

Mycket mat vart det ju förvisso även detta år, ojojoj vad vi åt gott, hela helgen. Vi befann oss i Västerås, hemma hos Marcus mamma Eva och hennes man Peter i deras underbara ex-kapellhus och fick en släktträff på köpet.

Läckra Prins Charlesbakelser med ostbågesmul, samma som Marcus bjöd på under midsommar 2016. Jösses vad annorlunda allt var då.

Rökt lax, en klar favorit!

Också för en gångs skull, så åt jag mig inte proppmätt utan precis lagom och smakade lite på allt. Lite bubbel till det såklart och en bordsgranne som förklarade det förträffliga med fidget spinner.

Efter lunchen var det dags att klä stången, jag och Marcus hade stannat med jämna mellanrum på vägen upp och dykt ner i diverse diken för och samla in blomster. Varje tillfälle lät ungefär:

ROSA lupiner!”

DETHARVIINTE!!”

*SKRIIIIIIIIIIEEE* (däckskrik)

Som ni ser – rester av fångsten.

Kransbindandet fick dock de andra stå för.

I väntan på dansen.

Här har ni undertecknad i somrig outfit – jag satsade på lite retrostil och rockade tyllkjol under långkjolen och virvellugg.

Kollarå!

Tog en osedvanligt lyckad selfie som nog faktiskt är en av mina favvobilder av oss nu. Marcus mosters man Bosse som också var kameraintresserad tog även han en jättefin bild som han dessutom skrev ut på fotopapper, ramade in och skickade till oss! <3

Och här har vi det färdiga resultatet! Själva dansen var en upplyftande upplevelse, det visade sig att majoriteten av oss helt hade glömt exakt hur man rör sig till de gamla goda låtarna och det slutade med att vi mest hoppade runt på olika sätt i ringen. Yours truly i höga klackar också, ett smärre midsommarunder att jag inte vrickade nåt.

Den sakramentskade gummiormen som ungarna lyckades smyga på mig med jämna mellanrum.

Och här har vi Eva och Peters hus i sin fulla prakt! Vi tog en promenad innan det var dags för middag och grillning. 

Hittade hästar såklart som jag var tvungen att hälsa på.

Och gick förbi vackra gamla lador.

En till häst som rockade loss i hagen.

Sen kom vi ner till en å med ett liten, pittoresk korsning med en gammal vattenkvarn, ekor och diverse fina hus som skulle passa utmärkt som fik eller små handelsbodar – vilket Eva redan smidde drömmiga planer om.

Och det här vackra ljusblå huset med underbar punschveranda.

På vägen hem gick vi förbi en gård som huserar påfåglar – hade hoppats på och få bild på en men den ville inte riktigt ställa upp. Om ni kisar ser ni en liten blå sak där ovanpå gula vagnen.

Sen kom vi tillbaka och grillade, fick matkoma, efter ett tag började regnet vräka ner och vi satt resten av kvällen på verandan och lyssnade, drack vin och konverserade tills det blev skymning. Då åkte kaffe, choklad och avec fram, för att ännu senare avlösas av ost och kex. Vi var rätt runda om både fötter och mage när vi väl rasade i säng. 

Resten av helgen tog jag faktiskt inte så mycket kort, utan vi chillade runt med promenader, mer god mat och umgicks med släktingarna som droppade av en och en allteftersom lördagen fortskred. 

Ninjahästar under en annan promenad.

Fantastiskt mysiga lyktor från Majas Cottage som jag gått och sneglat på ett tag och faktiskt fick i present för ett par veckor sen, ska visa i annat inlägg. E&P hade en hel uppsättning utspridda i grupper på olika ställen, mycket effektfullt. 

Sen var jag tvungen att ta en bild av det stora rummet, helt fantastiskt (mycket komporerade adjektiv nu) med högt i tak och upphöjningen längst fram där altaret var förr. 

De hade även lyckats lägga vantarna på två gamla skolplanscher som jag stod och dreglade lite över.

Och en Husqvarnamaskin med komplett sybord och allt – det roliga är att E&P har inrett hemmet på nästan prick samma sätt som jag vill ha vårt – fyllt med vackra, anrika möbler och noga utvalda dekorationer med en historia och tanke bakom. Mycket att inspireras av.

Stort tack igen för en underbar helg och med så mycket att bli bortskämda med! <3

Nu ska jag hoppa upp på vår träningscykel och drömma mig bort till de där ostarna igen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *