Uncategorized

Halvdan vampyrbaronessa på vift, x 2

Uschaan vilken trälig vecka, äntligen fredag. Jag har varit så fruktansvärt trött, sovit dåligt, vaknat supergrinig, deppat ihop om kvällarna. Ätit riktigt bra mat regelbundet men ändå fått magproblem som står mig upp i halsen nu, ickebokstavligt talat. Besviken på FeelGood som verkar ha droppat mig utan notice och hänvisat mig till psykiatrikern utan underlag för honom och veta varför jag ens är där. Suck.

Nåväl. Det är fredag som sagt, och idag ska jag sluta tidigare för att återigen svida om till något läskigt och dra på Halloweenkalas i Vadstena. Egentligen är den till för barnen, men eftersom jag är så barnsligt förtjust i allt som har med Halloween och göra så är jag med och kalasar trots avsaknad av relevant avkomma. Igår kväll stod jag och partade loss med smält marshmallow till tårtan som jag ska ha med mig,  kul redan där!

Förra helgen var det Marcus  som hade Halloweenkalas, och jag var med och preppade dekoren samt maten – denna gång lyckades jag faktiskt hålla godsakerna på en normal nivå, inte för avancerat eller med tusen olika alternativ. Kan ju ha att göra med att det var Marcus som skulle stå för själva tillagningen efter att jag komponerat menyn och hade ett visst veto… men ändå!

Här kommer lite pics från lördagkvällen – sorry för den extremt ojämna kvalitén på bilderna, det verkar som att min gamla trotjänare till kamera eller objektiv inte riktigt håller samma mått som för x antal år sen och producerar bilder med väldigt udda vitbalans. Eller om det är jag som legat av mig lite. 

_DSC0386.jpg

_DSC0373.jpg

_DSC0376.jpg

_DSC0379.jpg

Jag hade lite roligt åt den häringa. Den ser ut som att den ifrågasätter hela världens existens och mening…“whyyyyyyyyyyyy!!!?

_DSC0387.jpg

_DSC0392.jpg

_DSC0382.jpg

_DSC0385.jpg

Plastplansch med massa olika läskiga tavelbilder. Bra skit, iallafall i dunkelt ljus när man inte ser alla kanter.

_DSC0393.jpg

_DSC0396.jpg

_DSC0394.jpg

_DSC0395.jpg

Efter att allt det var klart så lämnade jag Marcus åt sitt gastliga öde och drog till Vadstena för firande av Hanna, hos Hanna. 

_DSC0400.jpg

_DSC0401.jpg

_DSC0403.jpg

Hon bjöd på så otroligt god pasta med räkor i en hummersås, vi skrapade alla kastruller rena.

_DSC0404.jpg

Och fick fäkta undan små kissetassar och ibland hela kissen samtidigt som vi åt <3

_DSC0408.jpg

Sen såklart, just den kvällen då jag behöver vara nykter ett tag, då drar de igång tequila shot race!

_DSC0412.jpg

Sanna var ny på det här med tequila men tror minsann hon fick lite smak för det ändå!

_DSC0419.jpg

Viktigt att föreviga på Insta med såklart.

_DSC0421.jpg

_DSC0430.jpg

Angelica var inte bangen heller!

Jag hade massor med mer eller mindre suddiga och dåliga bilder men upptäckte också att Hanna inte lyckades fastna på en enda – hon var ute i köket och fixade och donade med grejer till oss <3 och kom in med en underbart krämig cheesecake till oss. Var så himla mätt sen, och tur var väl det eftersom Marcus messade att ALL mat vi hade fixat i ordning och som jag var bombsäker på att vi skulle få massor över av, var helt slut!

_DSC0437.jpg

Efter cheesecake tackade jag för mig och lämnade tjejerna med åt tequilaflaskans öde (och tydligen hade de partajat till morgontimmarna, de typerna!) och drog efter lite mindre logistik hem till huset och svidade om snabbt som fan till nåt mer halloweenigt än kjol och tröja. Tanken var att jag skulle vara en form av baronessa-vampyr, men tänderna vi beställde var typ tre nummer för stora för min stackars mun och funkade endast om jag höll den stängd och varken åt, drack eller sa något. Så ja, jag fick vara nån slags galen baronessa kort och gott. 

Kan för övrigt inte rekommendera att som ovan linsbärare försöka få in just linser i ögonen när du är lite småstressad… jag höll på och bli blind på kuppen, men det gick!

Sen satt jag hela vägen hem i bilen och bara önskade att typ polisen skulle stanna mig för en rutinkontroll eller nåt så jag fick veva ner rutan och bara… “tja!”. Tycker faktiskt inte bilderna gör mig rättvisa, var mkt läskigare IRL. 

_DSC0445.jpg

Hemma hade vi mätta och glada gäster i soffan, Marcus polare och Stefan som förärat oss med sitt sällskap (och hiskeliga Saw-dräkt!).

_DSC0450.jpg

_DSC0455.jpg

Marcus var operafantom och flirtig.

_DSC0451.jpg

_DSC0438.jpg

Gästerna var kvar till runt halv tre-tiden, sen drog de hemåt (och blev strandade i Mjölby av alla ställen) medan vi plockade undan och ramlade till sängs. Det var inte många knop som gjordes dagen efter kan jag säga. Jösses vad slut jag var. Men en bra lördag!

Ikväll ska jag på´t igen som sagt, hoppas på lite bättre bilder då. På dessa ser man inte ens att jag har kolsvarta linser liksom. Mer dagen-efter-vild-bal-baronessa, hehe.