Daily

Lite nostalgiafton och förvirring

Den här dagen började helt kajko. Vaknade av att klockan ringde, tänkte vafan ringer det för nu, det är ju helg och stängde av. Vaknade med ett ryck en liten stund senare och kom ihåg att det ju fasen bara var fredag. Bara och snubbla nedför vår livsfarliga trappa, halvt sovandes, och fumla igång kaffekokaren  med extra starkt kaffe.

Idag är jag hemmavid igen, och på jobbet är det kolugnt. Tänkte passa på och röja upp i trädgården som blivit lite bortprioriterad under veckan, eftersom jag bakat massor om kvällarna. Snickra klart en odlingsbänk och flytta mina bondbönor dit, fortsätta fixa en rabatt, och plocka undan alla hundraelva hinkar och kärl. Nu har det ju faktiskt kommit några, om än väldigt korta, regnperioder. Idag ska det bli 27 grader, men det blåser svalkande och är molnigt så det börjar närma sig uthärdligt. Min tanke går dock till alla de som evakueras, och alla de som jobbar med de största bränderna – uppskattningsvis mellan 50-80 bränder som pågår i Sverige nu. Surrealistiskt.

P1050769-1.jpg

Jag ska strax ta lunch och gå en snabbis med vovvarna – sen är det dags och sätta igång. Planerna för helgen är att vara hemma, grovstäda i bakstugan och planera nästa omgång testbak, samt åka till Björn och Jessica för att hämta hem ett släp med skatter från deras bakgård. Virke, tegelstenar etc som jag ska använda mig av i trädgården. 

Dagens bilder och utflykt i detta inlägg är nostalgiafton med min käre far, något som blivit lite av en tradition. Här ovan en VW buss, en av mina drömbilar – vill ha just en sådan sömnig liten ljusblå att kuska runt i Europa med. 

P1050771-1.jpg

P1050773-1.jpg

Inte bara vackra bilar här, utan blodhund med – inte ofta man ser en sådan numera. 

P1050774-1.jpg

Och en läckert citrongul Chevrolet. 

P1050776-1.jpg

Paus för äggmackor såklart.

P1050777-1.jpg

Gör sig bäst på tekakor och med blommig klänning. 

P1050778-1.jpg

Utanför loppiset fanns det gratis böcker, jag högg en liten nostalgitripp från B. Wahlströms. Läste så otroligt många av de böckerna som liten. 

P1050786-1.jpg

Vi fick sällskap av småfåglarna som såklart fick sig lite macka de med. Här där jag sitter nu förresten, på altanen, ser jag att våra småfåglar hoppar runt min rabatt och letar mat med sina ännu mindre, duniga ungar. Så söta, kan nästan förlåta dem allt bajs på våra bilar. 

P1050787-1.jpg

Hej där i kromen!

P1050788-1.jpg

P1050789-1.jpg

P1050790-1.jpg

En annan drömbil – Ford Mustang <3

P1050793-1.jpg

På vägen tillbaka till bilen fastnade jag hos de här stockrosorna. Älskar stockrosor, jag köpte frön under loppisrundan med Malin som jag ska sätta i helgen tänkte jag. 

P1050794-1.jpg

Och med dessa skönheter önskar jag er en fortsatt härlig dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *