Daily

MER hästar, och MER höstkänslor

Jaha, så nu är jag officiellt en fredagsblogg nu då, eller vad? Jag har försökt skriva blogginlägg hela veckan, men varit alltför trött, datorn har strulat, och så skjuter jag fram det. Och vips är det fredag igen, jag sitter hemma, och då finns det lite tid och lugn och ro för att skriva.

Till mitt försvar så har jag stått och roddat med munkar till förbannelse – jag har införskaffat en munkmaskin för minimunkar, och den fick gå varm (bokstavligt talat) tillsammans med mitt första försök att baka veganska, glutenfria RIKTIGA munkar, aka friterade till världens ände och tebaks.

Johanna slutade nämligen igår på jobbet (snyft) och jag hade lovat att fixa munkar och tog över fikakaveln från min chef. Sen blev jag lite carried away. Som vanligt… men den här gången gick det faktiskt bra. Jag testade en rad recept, några funkade, andra inte, och då hade jag inga problem med att kasta dem och gå vidare till nästa. Var extremt trött såklart när jag dekorerade de sista och kröp i säng vid midnatt, med en inte så väldigt svag air av flott kring min lekamen. Men blev ändå inte överväldigad eller helt knockad dagen efter.

Munkarna fick bra feedback, jag gav iväg varsin låda till två glutenalleriker med gott resultat (bokstavligen) och ska baka mer nu i helgen så jag kan ta lite produktbilder och lägga ut dem på hemsidan.

P1060186-2-1.jpg

Jag tar och river av lite happenings lately så får ni njuta av fina hästar under tiden.

P1060182-2-1.jpg

  • Marcus har fått jobb! Helt sinnes egentligen, för det första fick han jobbet via Arbetsförmedlingen. Arbetsförmedlingen är bra, klankar absolut inte ner på dem, men jag har aldrig varit med om att någon jag känner faktiskt fått jobb därifrån. Det har liksom varit mer av en jobbskola än en faktiskt förmedlare, åtminstone här i Motala. Men nu fick han en toppenhandläggare som nosade upp ett nummer till en VD (!) på UCS i Linköping och bad Marcus ringa honom. Såklart hade VD:n inte någon större koll på vad för folk de behövde, men bad Marcus om CV så skulle han förmedla det. Vilket han också gjorde! (ni märker vilken tilltro jag har till höga chefer och management här va). De ringde upp och bokade intervju samma dag, dagen efter var han där, på eftermiddagen fick han erbjudande. Och nu i onsdags började han. Det går fort när det väl händer.

P1060200-2-1.jpg

  • Det är nu KALLT i huset. Sitter i tjocktröja och stickad kofta samt raggsockor just nu. Det är dags att vi lär oss elda i vår spis, men båda är lite för skraja över att vi kommer bränna ner huset på första försöket. Men jag har bjudit in mamma och Lasse på söndagsfika i helgen – det de inte vet är att de kommer få hålla oss i handen när vi tänder på för första gången, innan de får sina kakor.

    Hm, den meningen lät inte alls off.

P1060188-2-1.jpg

  • Vi var och firade Hanna och Malin ihop förra fredagen. Kvällen började någorlunda stillsamt med smarrig fondue – sen drog Malin fram en flaska Jägermeister och fast forward x antal timmar så befinner vi oss på en 80-årsfest som vi precis semi-crashat, med äldre damer som sätter dubbla vinglas i händerna på oss och en något yngre (60+) som blir svartsjuk på mig för att jag buggar med hennes karl till Black Jack och Sven-Ingvars. Jag o Malin drar igång 60-talslåtar och de som egentligen hade börjat packa ihop fick festa loss ett par timmar till. Dagen efter fick Malin höra att födelsedagsbarnet tackade oss för att vi kom och livade upp saker och ting.

P1060193-2-1.jpg

  • Jag har gått med på att köra beredskap igen på jobbet. Idag är sista dagen som vi har hand om Swedavia – nästa vecka är allt flyttat. Och jag känner ingen skam i och säga att jag är oerhört lättad. Nu får vi se vad framtiden bär i sin famn vad gäller roller och arbetsuppgifter åt oss. Min tanke är iallafall att gå ner i tid framöver, om jag märker att företaget funkar och när vi har sparat ihop en liten buffert igen. Vilket min beredskapsersättning förhoppningsvis kan hjälpa till att skynda på. SAAB är piece of cake i jämförelse.

P1060202-2-1.jpg

Och ja.. där hade jag visst inte nåt mer och förtälja. Det har mest varit jobb, fixa med verksamheten, sova…och svampplock. Helgen i Katrineholm får eget inlägg sen.

P1060195-2-1.jpg

P1060213-2-1.jpg

Ridit har jag ju gjort med, eller ja – lunkat snarare. Jag som inte har någon ridvana att tala om från början, ska försöka få igång alla 800+ kilon häst att gå lite snabbare. Hur mycket jag än trycker med benen och manar på, så är det som att pressa tandpetare på en elefant. Malin fick sig en snabbkurs i tålamodets dygd. Men mysigt är det.

P1060219-2-1.jpg

P1060222-2-1.jpg

P1060225-2-1.jpg

Lika mycket man på mig som på Mo, känns det som. Men icke längre! I lördags föll mer än hälften av och nu kan jag inte sätta upp håret längre. Sååå skönt.

P1060229-2-1.jpg

P1060230-2-1.jpg

P1060232-2-1.jpg

P1060237-2-1.jpg

Nu ska jag jobba lite, städa undan lite, och sen ta en frisk lunchpromenad i skogen och spana svamp. Marcus ska på jobbets inflyttningsfest ikväll så jag och vovvarna ska bänka oss i soffan med pizza. Resterande helg ska jag baka fler munkar, både för hemsidan och en faktiskt beställning, och vill också hinna med att börja göra chokladprodukterna.

Min tanke är att ha en separat blogg med allt som har med verksamheten och göra, om det finns någon som är lite intresserad av vad det är jag kommer pyssla med, och hur jag startade allt.

P1060239-2-1.jpg

Hoppas ni får en härlig höstfredag gott folk, kom ihåg att ni alla är awesome! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *