Företag,  Livet

Satsa på företaget, tjuvaktiga höns och hungriga tvestjärtar

Häromdagen tänkte jag faktiskt tanken att det var dags och lägga ner den här bloggen – jag hinner ju aldrig med den, typ alla inlägg det senaste året inleds med något halvdant skämt om hur länge sedan det var. Men njaaaa det tar emot alltså. Jag vill ju dokumentera! Och jag har fullt av bilder som måste gå NÅNSTANS, hehe.

Ända sedan årsskiftet, när REKO-ringarna tog fart och jag fick min första återförsäljare, så har det varit en utmaning att försöka kombinera en hållbar vardag med lagom företagsjobb. Vid det här laget har jag insett att det inte finns något lagom – trots att jag inte är direkt vinstdrivande och gör det här för ekonomin (Ha! ekonomisk vinning i ett företag, vilket skämt!). De senaste månaderna har jag jobbat stenhårt med företaget, är nu med i fyra REKO-ringar och har ännu en återförsäljare i form av Gamla Konditoriet i Vadstena, samt en tredje på G. Jag har för första gången snuddat vid tanken på att satsa mer på företaget, och börja gå mot att göra det vinstdrivande, kanske något jag ger merparten av min arbetstid framöver. Men det är ett stort steg, och kräver mycket av mig. Av oss. Jag ska ta den här sommaren och fnula lite på det hela.

_DSC0015.jpg

Utöver företaget så har jag faktiskt inte gjort så mycket, mer än jobbat, ätit, sovit, promenerat, hållit på i trädgården, med hönorna, bygg ett växthus. Hum, kanske var en del ändå, hehe! Med den här speciella våren och försommaren har vi hållit våra redan skrala sociala IRL-möten till ett minimum och inte åkt någonstans mer än mellan vår Bermudatriangel (Linköping/Motala/Vadstena). Några snabba REKO-visiter i Norrköping. Vårt tjejgäng har träffats ytterst sporadiskt, men nu ikväll ska vi faktiskt ses och sitta ute och grilla.

_DSC0017.jpg

_DSC0020.jpg

_DSC0069.jpg

Men ja, allra mest har jag rullat saker. Brigadeiro. Mozartkulor. När det varit för varmt för och gjuta praliner. Tagit in både Niklas och mamma att hjälpa mig göra kakdeg. Köpt 6 kilo jättefina ekologiska citroner och gjort sålt slut på lemoncurd. Picklat jordgubbar.

_DSC0064.jpg

Så weird ändå att se mina grejer i kylmontern på ett konditori. Att efter bara två veckor få meddelande om att det behövs påfyllning. Inse att jag behöver up my game och införskaffa riktiga kyllådor, och drömma om en skåpbil.

_DSC0062.jpg

_DSC0052.jpg

_DSC0105.jpg

Trädgården har jag mig både lycka och bedrövelse. När jag äntligen fick någorlunda kontroll på hönorna, ja då kom tvestjärtarna. I mängder. Käkade upp alla mina dahlior, och mängder av de stackars plantor som klarat sig från mina befjädrade vänners framfart. Jag har sått nytt, men då har plantorna blivit halshuggna av sagda tvårumpor. Det har inte varit lätt för mig trädgårdsmässigt det här året alltså. Men nu börjar jag iallafall få lite resultat. Blommor jag kan plocka och pressa. Tomater som håller på och ta över växthuset, i konspiration med gurkorna. Jag har försökt odla majrovor och kålrabbi hela våren och försommaren, de som ska vara “otroligt enkla och lättsådda”. My ass. Nu gör jag ett tredje försök, sen ger jag upp.

_DSC1865.jpg

“Skaffa höns, det blir kul!” sa de. “Ni blir självförsörjande på ägg”, sa de. Pyttsan. Just nu är det enbart Pullan som värper, ett ägg om dagen. Polly har bestämt sig för och ruva för andra gången, och Pickard lyckas med det otroliga företaget att ha alltför lite kalk i sig trots en extremt kalkig miljö, så hon lägger skinnägg som går sönder under Pollys ruvsugna bröst och förvandlar henne från vit till kletgul.

_DSC1777.jpg

Nåja, Pippin och Pipen är söta och oerhört underhållande iallafall. Förhoppningsvis kommer de leverera framöver. Även om dvärgkochiner är notoriskt ruvsugna, så Pippins roll är väl mer som ögongodis.

_DSC1765.jpg

Även om de inte är tama nog att kunna ha i knät och gosa med, så kommer de gärna nära och äter allt ur handen på en. Nu kan jag inte längre ligga på en filt och snacksa, då är jag omringad av minst tre fjäderbollar som inte drar sig från och dyka ner med näbben i diverse skålar rakt framför näsan på mig.

_DSC1767.jpg

_DSC1760.jpg

Vi har inlett projekt Lära Kayla Älska Att Simma. Hon har ju en uppenbar fascination för vatten, men den vilda glädjen när hon faktiskt fick bada uteblev. Nu kör vi en Idun på henne och låter henne utforska vattnet i hennes gamla flytväst.

_DSC1763.jpg

Och sist blev det faktiskt ett genombrott när hon insåg att hon faktiskt kunde gå ut på “det djupa”, några centimeter iallafall <3

_DSC0076.jpg

Nu ska jag snart gå av mitt sista nattpass för den här veckan, åka hem och sova, sedan upp igen och iväg till Malin ett par timmar. Jag har sommarpausat hemsidan och har ingen REKO eller återförsäljarleverans nästa vecka, så är faktiskt ledig i helgen. Jag ska ge mig ut i skogen med massa kaffe och matsäck, och spana in kantarellbeståndet. Ser verkligen fram emot det. Och mot semester. In i det sista velade jag om jag även skulle ta semester från företaget, men till slut så bestämde jag mig för det. Måste vara helt lös och ledig under en sammanhängande period, inte bara en helg.

Ha en fin fredag och helg, och ta hand om er!