Företag,  Livet

En ny vardag

Hej gott folk! Här kommer den månatliga uppdateringen om vad som ändrats sen sist i mitt liv, hehe.

Jag har en helt ledig (nåja, någorlunda) helg efter en otroligt intensiv vecka med halloweenbeställningar som slog i taket och nästan slog påsk försäljningen. Också en otroligt dålig planerad vecka av mig med nästan ingenting förberett eftersom jag inte väntade mig ett så stort intresse för halloweengrejer. Det resulterade i att jag fick stå till 05 på morgonen under onsdag/torsdag kväll och natt. Sova tre timmar och sedan på´t igen. En timme fick jag på mig sen att pusta ut och ta det lugnt. Och då var jag ändå inte riktigt nöjd eftersom jag tyckte folk fick lite för lite honeycomb i sina påsar exempelvis.

Innan jag startade det här företaget så följde jag en del små chokladföretag på instagram, oftast brittiska sådana. De skrev var och varannan dag om att de jobbat 18-timmars pass, hela veckan, och ändå sålt slut på mindre än ett dygn sen, och så börjar allting om. Hur glammigt och lyxigt det lät. Det kan jag ju meddela, att det är det fan INTE, haha! Den ångesten och stressen som jag haft vissa gånger, fy fan. Även om det är värt det sen när man delar ut allt och får glada tillrop och fin feedback. Men det är inte hållbart, och det är måste bli sista gången jag gör såhär. Inte bara för mig, utan för mina kunder med. Med ångest och stress ökar risken för misstag.

_DSC0014.jpg

Anyway. INGET MERA ERICSSON! Alltså shit, den perioden i mitt liv var som ett enda långt, dåligt one-night-stand, där ingen fick upp något och det inte blev någon frulle dagen efter direkt. Jag ska berätta mer i detalj för er någon dag hur det var där egentligen, men det är lite för nära nu, behöver skapa lite distans. Det är otroligt skönt att slippa det jobbet nu, och slippa bilpendla till Linköping. Jag har jobbat några pass som personlig assistent nu, och det är helt amazing att sätta sig i bilen och vara hemma efter knappt tio minuter.

_DSC0015.jpg

Personlig assistentjobbet då – det är lite som och cykla, upptäckte jag. Man glömmer aldrig riktigt hur man gör, rörelserna är där, men man är ju ringrostig. Nu har jag jobbat så mycket med döda ting, eller icke konkreta ting som inte går och ta på, och sadla om till att ta hand om människor var intensivare än jag trodde. Det var länge sedan jag tvivlade på min egen förmåga, men nu gör jag det ofta eftersom det är en annan individ som får “lida” för mina misstag. Alla barn i början och allt det där, det tar tid att lära sig rutiner och hur någon funkar, visst. Men ändå.

Tanken var att jag skulle jobba som timvikarie och behovsanställd, men fick komma på intervju för fyra nya tjänster hemma hos den man, som är den enda jag jobbat hos hittills. Jag tackade faktiskt nej efteråt, eftersom tjänsten var på mellan 85-89% och det är för mycket. Men så pratade vi lite om att det finns möjlighet att skala ner tjänsten i %, så den passar mig bättre, OM jag blir en av de fyra som anställs. Om inte det sker, ja då kör jag på som timmis. Det här avgörs som jag förstått det under mitten av november, så vi får se hur det utspelar sig.

_DSC0154.jpg

Betongspöken! Och pumpor! Fulsöta, eller hur? Det är typ det enda jag hunnit göra i hobbyväg under hösten – jag har varit ute i skogen EN gång och plockat svamp, och det i knappt två timmar så vete fasen om det räknas.

Jag har nu tre återförsäljare, och en till här i Vadstena på G, plus eventuellt en till i Linköping. Och är med i sex REKO-ringar. Jag vet inte riktigt hur jag tänkte mig att jag skulle ha tid över till alla mina fjorton hobbies med när jag fokuserar mer på företaget. Men så har matte aldrig varit min starka sida, hehe.

Apropå matte, så har jag ju även en revisor – det var det första jag outsourcade när det började gå bra. Men fy sjutton alltså, det är som och vara tillbaka i skolan igen och behöva gå till rektorn. Jag går dit med mina papper, oftast liiite för sent, och står skamsen och skrapar med foten inför hans skarpa blick. Nu för någon vecka sen var det dags igen att lämna in momsdeklarationen, jag var återigen liiiite sen, och stod i godan ro och lassade sallad på Östenssons när jag hör en väsande röst bakom mig; “HAR DU NÅGRA PAPPER TILL MIG!?”

Revisorn! I full denim-utstyrsel med. Alltså mardrömmen.

_DSC0155.jpg

_DSC0156.jpg

Idag är Marcus iväg hela dagen på konferens i Norrköping (Corona-säkrad) så jag och vovvarna roddar hemmalivet själva. Jag ska strax ut och ta en lång promenad, sen storstäda ute i bakstugan – som jag MÅSTE döpa om till chokladstugan, eftersom jag ju de facto inte bakar något där ute. Nästa vecka kommer Miljö och Hälsa för inspektion, nervöst.

_DSC0158.jpg

_DSC0159.jpg

Lite avslutande bilder då. Det är ju himla milt för årstiden nu, så trädgården blommar fortfarande. Jag har beställt hem lite vintersådder jag tänkte pyssla med i växthuset, men nu är det sorkar som lever rövare där inne så jag är liksom lite… phu, orkar inte deala med det här längre.

_DSC0160.jpg

Haha, Jenny, du som sa att mina bilder var så idylliska, och jag garvade och sa att du skulle bara veta hur det ser ut egentligen – trädgården är hopplöst eftersatt eftersom jag helt enkelt inte hunnit med. Löv och trähögar och möbler och skit överallt. Kanske att jag tar en städomgång imorgon. Och lite IRL-bilder, hehe.

_DSC0130.jpg

Men nu kör vi vidare på idylliskt iaf – inget blogginlägg utan hönsbilder! Igår firade vi med bubbel att det gått så bra för mitt företag, och klart hönsen skulle få fira lite med. Med en tapastallrik! Deras favoriter – ost, majs och solroskärnor.

_DSC0133.jpg

En är nyruggad men lägger inga ägg, två ruggar och ser anskrämliga ut, Pippin ruvade envist utan ägg men har nu slutat och jag misstänker att det är för att hon också ska rugga. Pipen är den enda som helt bekymmerslöst går runt och gör allt och ingenting och inte förstår varför kamraterna trycker i hönshuset, kala och tjuriga.

_DSC0142.jpg

Pickard imiterar en sliten tupp, och Pullan till vänster här är helt kal på halsen.

_DSC0148.jpg

Nom nom nom, vräka i sig ost, det är livet!

_DSC0054.jpg

Här en annan bild jag tog häromdagen – nu har de lärt sig att det ibland kommer lite söta rester ifrån den här dörren (chokladstugedörren) och har det gått en tid sen sist, så står de helt enkelt utanför och kacklar uppfodrande. Oftast brukar de ju faktiskt få något… här lite svindyr ekologisk kokos.

_DSC0052.jpg

Försökte ta en bild av Pickards kala rumpa, men det gick sådär i den skarpa höstsolen. Ser himla fint ut ändå med blandat skräp och blommor i bakgrunden.

_DSC0049.jpg

Och alla pallkragar som är på G att flyttas till baksidan, lämnar utmärka sprätt-tillfällen till hönorna. Tre kvar nu, med grönkål, morötter och rättikor som ska växa till sig lite innan flytt.

_DSC0055.jpg

Nu klämtar klockan för en förmiddagspromenad, sen blire röj -hoppas ni får en riktigt fin allhelgonahelg, trots att det inte blir vare sig fester, middagar eller busstreck för de flesta. Är ni i Vadstena och vill ha en sista-minuten-halloweengrej, så finns det en enda Häxbrygd kvar och köpa inne hos Vadstena Choklad & Deli. Puss!

2 Comments

    • Rebecca Andersson

      Tack Micke! Det blev en redig 180 graders sväng karriärmässigt 😉 men en anställd, vi får se om mitt "lilla" kontrollbehov tillåter det, haha! Marcus hälsar tillbaka 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *