Wien

Naschmarkt och näst sista dagen

Det går undan här – vi är redan inne på näst sista dagen här i Wien, och sista heldagen. Idag ska det bli vackert väder och vi ska till en av de vackraste delarna i denna stad, nämligen Schönbrunn. Vi ska gå dit och det är en timmes promenad ungefär, så det får bli ett kort litet statusinlägg om jag ska hinna bestämma klädsel på några minuter med.

Konserten i fredags var helt outstanding – det går inte att med ord beskriva hur vackert och mäktigt det var, hur musiken vibrerade genom varje cell i kroppen och inlevelsen hos varje enskild individ med sitt instrument uppe på scen. Alla mina favoriter spelades och gick rakt in i hjärtat, jag satt med slutna ögon och tårarna bara rann, så oerhört fantastisk upplevelse. Tyvärr fick man inte ha med sig systemkamera in (men kompaktkameror gick bra, wtf) så har inga bilder därifrån, annat än några extremt oklara och suddiga på mobilen. Jag får nöja mig med att bevara de mentala bilderna så länge det går och fortfarande känna kittlingar av bas och violin i nerverna då och då.

Annars så vart det Naschmarkt under gårdagen, någonting vi trodde vi skulle hinna kombinera med Schönbrunn men som tog alldeles för lång tid och var rätt så mentalt utmattande med allt folk och fä i trånga små passager. En färgstark marknad överfull med färska grönsaker, fisk, kött, bakverk, sötsaker, lokala hantverk, loppis och vintageprylar med mera med mera.

DSC_0040

DSC_0042

DSC_0049

DSC_0055

DSC_0080

DSC_0071

Efteråt promenerade vi runt, jag gick loss inne på Desigualbutiken och köpte en kasse sena födelsedagspresenter till mig själv, vi köpte färskpressad juice och körsbär och satt och tittade på folk, förvirrade oss in på operan och avslutade med världsgod skaldjurspasta och Kaffee Maria Theresia.

DSC_0103

DSC_0123

DSC_0125

DSC_0135

Nu är det dags att dra en locktång genom håret och dra ut mot palats, trädgårdar och förhoppningsvis ett par strimmor solsken. Auf Wiedersehen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *