Daily

Stockholm round två

Inatt var en av de konstigaste nätterna på länge – jag drömde att jag blev mörkrädd, och detta på grund av att det satt monster i varje hörn av rummet i klassisk barnskräcksmanér. Jag bodde fortfarande i huset och allt var som vanligt, förutom att när jag gick och lade mig så hörde jag hur mamma och Lasse gick över till grannen och jag totalfreakade för att jag då var ensam hemma och tog trappan upp i tre steg och stod o gapade för full hals i trädgården medan alla monster stod i dörröppningens skuggor och väntade på mig. När jag vaknade helt abrupt höll jag på och totalfreaka på riktigt i ungefär två sekunder innan jag insåg att jag lämnat bordslampan på så det var fullt ljus i rummet och inga monster i sikte. Helskumt.

Anyway – jag har tänkt och få till ett inlägg om Stockholm nu men det har blivit nåt nytt varje kväll som tagit uppmärksamheten ifrån mig. Som mina sedvanliga soffdäckningar under fredagarna, både planerad och oplanerat sen hemkomst eller så har jag suttit i tre timmar framför Pinterest och stressat över att jag inte vet vilken nyans av beige min hallmatta ska ha. Men bättre sent än aldrig!

Vi – som i jag och Marcus, som också hade polers i huvudstaden som gjorde att vi kunde slå ihop en social miniturné – åkte tidigt på fredag morgon, blev försenade i ungefär en timme men anlände ändå i helt skapligt tid till hotellet, där vi inte chillade särskilt länge innan vi gav oss ut på helgens första äventyr: Comic Con.

Vi, eller snarare jag, hade spanat in att det skulle vara den här helgen så vi avhandlade Kistamässan dirr. Jag hoppades på lite kul grejer i stånden och vart inte besviken. Det var förvånansvärt mycket Japaninnehåll, supergulligt och färgglatt.

untitled-0884

Och vissa andra saker inte lika supergulliga.

untitled-0885

Nä fort tillbaks till det gulliga och färgglada igen!

untitled-0886

Aaaaw… känner ni igen de här tjockishamstrarna? Jag har ju en sån uppfiskad från en av de japanska arkadhallarna som ligger någonstans i en låda nu och väntar på att få charma brallan av alla dess åskådare.

untitled-0887

Även Gandalf måste ta lunchbreak och mumsa i sig en köttbullemacka.

untitled-0890

Det vart en del fynd men dem visar jag vid ett senare tillfälle när det inte är så pissmörkt och tråkigt att fotografera.

Vi vandrade iallafall runt här och klämde, kände och köpte saker, åt mackor och stod hundra år i kö till pengaautomaten för att den säljare där jag spanat in en animefigur efter många beslutsångestkval såklart inte tog kort. I det stora hela var det inte så supermärkvärdigt, några roliga cosplayare och en del kul grejer men annars rätt meh.

Vi styrde kosan tillbaka till hotellet och fick med oss en låda socker och frityr från Dunkin´Donus på vägen.

untitled-0910

Med energilagret påfyllt av blixtsnabba kolhydrater gjorde vi oss gå-bort-fina och inhandlade alkohol plus blomsterkvast för att bege oss till Flemingsberg.untitled-0894

Där skulle vi nämligen äta middag hos Marcus vänner Jonatan och Amna, och inmundiga sagda alkohol under mycket trevligt prat och dundergod lasagne till inpå midnatt.

Kvällen avslutades sen på baren runtom hörnet vid hotellet med lite mer rödvin och sällskap av ingen mindre än Marcus moder med man, som helt slumpartat hade bokat musikalbesök samma helg och inackorderade sig på samma hotell.

Nästa dag var jag bara pyttelite rödvins-hangover, och botade den bäst med flertalet tallrikar ost, äggröra och croissanter med jordgubbssylt. Hotellet vi bodde på var för övrigt Raddison Blue Waterfront Hotel, som ligger precis bredvid centralstationen och var helt awesome, aningens lyxigare än vad en enkel bonnflicka är van vid ska sägas. Här blev också Marcus hooked på cappuccino.

untitled-0913

Vi åt faktiskt så pass mycket att vi fick gå och lägga oss en stund igen efteråt av ren frullekoma. Då vet man att den är bra.

Men sen så, var det upp och hoppa igen och ta en svängom runt staden som var Halloweenpyntad.

untitled-0915

untitled-0916

Hötorget fullt av pumpor som utgjorde en riktig färgbomb.

untitled-0917

untitled-0918

Jag trodde mina två vilddjur var omaka men så ser man den här kvinnan och hennes Helan och Fjärdedelen till hundar.

untitled-0919

Mest av allt lockade alla blombuketter såklart. Så avis på stockholmsborna som kan välja och vraka mellan dessa gudomliga och jämförelsevis oförskämt prisvärda buketterna.

untitled-0920

Bara för att så slog vi till på en bukett, efter att ha letat förevändning att ens köpa någon och utnämnt mamma (och Lasse med då) som den bäst lämpade ursäkten.

Här är han förresten, mitt eminenta resesällskap med håret på vift och ett stadigt grepp om växtligheterna som fick följa med oss resten av stadsrundan och blev ett ovanligt världsvant blomsterarrangemang.

untitled-0923Spanade in denna skapelse, högst oklart vad för tjänster den faktiskt erbjöd förutom ett muntert skratt då.

untitled-0924

Jag tog som sig bör ett dussin bilder på ett fågelskrälle som åt bröd.

untitled-0925

Aningen vildsint emellanåt.

untitled-0928

Vi gick förbi Punkt Shop och gick såklart in för ännu en liten nostalgitripp.

untitled-0930

Fotade fina byggnader och höll på och bli överkörd här eftersom jag placerat mig mitt i en gata.

untitled-0931

Den här däremot var helt riskfri.

untitled-0932

untitled-0933

Vi styrde kosan mot Historiska muséet för och få oss en liten dos kultur, och spanade in åtskilliga benbitar och krukrester innan vi återigen kvistade tillbaka till hotellet med endast ett pommestallrikstopp. Ett av de bästa stoppen onekligen. Men under lördagkvällen var det dags att träffa mina vänner <3 och det inleddes med mexikanskt på Geronimo´s i Gamla Stan med Borchers, hanses flicka och Peter.

Ljuset härinne var horribelt och min kamera verkar bli lite väl åldersdigen så sorry för något oaptitliga bilder. Maten var iallafall riktigt god, och här skymtar även en supergod Cadillac Margarita.

untitled-0939

untitled-0941

Sedan skulle det väljas ut en pub och helt fullständigt otippat, så hamnade vi på irländska The Liffey där vi fick celebert sällskap av Amanda, Bex, Thellan och Sara och hade en alldeles utmärkt afton där i ett hörn med öl och GTs och snack tills man blev hes. Jag tog faktiskt inga bilder alls här eftersom jag hade fullt upp med att umgås, prata och förundras över hur annorlunda allt var nu jämfört med sist jag var uppe.

Vi delade till sist på en taxi hem med Peter och Sara, de sista munkarna mötte sitt öde och vips så var det söndag.

untitled-0936

Det enda som gjordes denna dag dock var och äta ännu mer frukostbuffé, chilla och till sist packa ihop inför hemresa. Innan dess hann vi dock med varsin söndagsdrink ihop med Marcus kusin som hade fixat släktrabatt till hotellet.

Hej hej där i spegeln!

untitled-0942

Och i denna!

untitled-0944

Och blomsterbuketten som fått följa med på gator och museum och stått i ett pytteglas med vatten, den klarade sig alldeles utmärkt och det var först häromdagen som mamma fick plocka bort de som vissnat. Kvalité!

untitled-0951

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *