Daily

Flytta kartonger, ät ost, drick vin, adventsfika – repeat

Ja jösses här går det undan! Idag har jag bott exakt en vecka i min nya lägenhet, eller ja – torsdagen sov jag inte här men tekniskt sett har jag bott här sen dess enligt Adressändring iallafall. Tanken var ju att jag skulle ta en halvdag på torsdagen, möta upp flyttfirman (aw yiss, flyttfirma denna gång, fuck bära kartonger igen) och få allt inburet snabbt och smidigt så jag kunde ägna resten av dagen åt att packa upp rasket och sen chilla järnet min allra första fredagskväll på Kungsgatan.

Det vart dock inte riktigt så. För när klockan var kvart över tolv och ingen flyttfirma dykt upp, så skulle jag kolla bekräftelsemailet efter deras nummer. Och ser då att de har skrivit in fredagen istället för torsdagen som bokat datum. Fuckfuckelifickfuck. Trots att Marcus specifikt sa torsdagen 1:a december när han hjälpte mig boka. Klantigt av mig och inte dubbelkolla datumet i mailet, men jag fokuserade istället på att de tre adresserna blev rätt eftersom jag misstänkte att det var där det kunde bli fel. Men ändå, hallå. Det var inte mycket och göra åt dock, dispatchern bad om ursäkt men de kan ju inte skicka ut någon med så kort notis. Så det blev och flytta kläder och smågrejs och utnyttja min lediga eftermiddag på det sättet istället, och sen pussla järnet på fredagen med och jobba hemifrån samtidigt som vi koordinerade firman från huset till pappa till mig och tog emot Mio som kom med nya soffan. Och spendera första fredagskvällen på Kungsgatan med allt annat än och chilla. Men det var väldigt mysigt ändå, jag hade en personlig möbelihopsättare i Marcus medan jag uppbådade sista energin till och packa upp kartonger – mamma och Lasse dök upp lagom till pizzadags och tog över möbelihopsättandet. Och så bubbel emellanåt såklart. När bordet var ihopsatt blev det ett firande trots allt, och vi skålade i både vin, chips och lösgodis. I ett ölglas och ett vinglas eftersom det var de enda jag hittade i kartongkaoset.

untitled-1114

untitled-1117

untitled-1119

Älskarälskarälskar mitt nya bord förresten, värt varenda krona – tungt och rustikt, det kommer bättre bilder nedan sen.

Jag kanske ska passa på och säga här också, att Marcus kommer figurera en hel del i bloggen framöver. Jag har vänt och vridit på det här i tankarna hundra gånger om, huruvida jag ska ta upp det eller ej eller vänta. Samtidigt, vi umgås väldigt mycket just nu, det vore konstigt att inte säga vem jag gör saker med och som skymtar i bakgrunden. Det är ingenting som planerades överhuvudtaget eller något som skedde innan jag bröt upp. Det var inte anledningen till uppbrottet heller. Jag vill bara göra det klart for now.

Så. Just nu är jag fortfarande i smått kartongkaos, även om jag nått milstolpar som första julpynt och laga mat i mitt nya kök. Så vi lämnar den biten en liten stund till och kollar på vad annars som skett de senaste veckorna.

Det bidde ännu en ost-och-lite-vin-kväll hos Malin framför brasan, med mycket prat om det som varit och vad som är nu. Överlag har min ost-och-vinratio skjutit i höjden den senaste månaden.

untitled-1005

untitled-1008

untitled-1009

untitled-1019

Mina vovvar har bott heltid i huset och har nu blivit helgvovvar hos mig. Eftersom jag inte har bil än och inte kan skjutsa upp dem på morgonen så får jag ha vårdnaden om dem ca 30 minuter varje eftermiddag och helger.

untitled-1033

Jag, Marcus och Stefan gick ihop på jobbet och beställde hem shitloads med chips från Amazon – alla mina irländska favoriter! Jag fick hämta ut det här paketet på Östenssons i stan och bära ombord det på bussen. Ni kan tro att folk stirrade när jag helt sonika slängde upp det här monstret på axeln som om jag vore Superwoman. Chirre väger ju inte så himlans mycket liksom men det vet ju inte de!

untitled-1034

Borde nästan gjort en haul-eller-unboxingvideo på YouTube här, NÅT chipsföretag hade ju kunnat se och sponsra mig med livslång obegränsad chipskonsumption när de inser hur dedikerad till detta snacks jag är!

Som och gräva guld – knaprig, friterad och lättsaltat guld <3

untitled-1035

Aw yiss!

untitled-1036

untitled-1037

untitled-1038Jag känner mig snuskigt chipsrik! Det här kommer räcka åtminstone december ut.

untitled-1041

Har hunnit med iallafall en julmarknad hittills.

untitled-1049

untitled-1050

Ekologisk glögg, brända mandlar, lagrad julmust, tre sorters korv och fyra sorters senap. Och en skumtomtejulkalender. Lustigt hur marknadsinköpen successivt byts ut från diverse prylar till endast ätbart ju äldre en blir.

untitled-1052

Första advent firades med chipsprovning och noggrann protokollföring, för att sedan bytas ut mot skinkmackor, glögg och ädelostdignande pepparkakor.

untitled-1064

Om nom nom!

untitled-1091

untitled-1090

untitled-1088

untitled-1100-2

Åkte hem till huset och möttes av ännu mer glögg och ännu mera pepparkakor. Helt OK ändå att överdosera båda två på advent tycker jag.

untitled-1105

untitled-1108

Sen vart det inflytt och första helgen i lägenheten, med en tripp till fullsmockat IKEA där jag höll på och bita sönder käkarna i mitt försök att containa lusten att tillintetgöra minst hälften av alla människor där. Helt sanslöst mycket frysa-för-att-sen-stå-mitt-ivägen-folk. Men fick med mig fyra kassar fulla med Nödvändigheter iallafall. Efteråt invigde vi kaffemaskinen också, ihop med syndigt knubbiga och krämiga cinnabons.

untitled-1122

Jag hade fått de allra finaste inflyttningsblommorna med <3

untitled-1123

“Nu blir det ju bara kort på mig när jag äter olika saker ju!”

untitled-1126

Men ja, det åts väldigt mycket indeed – andra advent kom pappa och Heidi och fikade på diverse saffransbakverk, ännu mer glögg, must och p-kakor.

untitled-1138

Och ost såklart…

untitled-1139

Mitt julpynt sträcker sig än så länge till adventsljus, en ljusstake i köksfönstret och hyacinter, men det är ju the essentials eller hur? Tänkte få upp en gran asap också.

untitled-1140

untitled-1144

Vi har ytterst, ytterst försiktigt börjat sammanföra våra vovvar med varandra och det gick över förväntan, även om jag fortfarande inte vågar vara helt optimistisk. Saga och Kelly är ju inga problem, Idun och Kelly är den knepiga kombon. Men till slut hade vi dem alla tre tillsammans i lägenheten, plus lösa på långpromenad.

Vaddå JAG bråkar väl inte?”

untitled-1137

Utöver detta med flytt, IKEA, hundsammanförande, kartongkaos och adventsfika så har jag även tagit över en ny roll på jobbet efter en kollega som slutade denna vecka. Jag dual-wieldar nu två processroller på jobbet och det är i särklass en utmaning, även fast det är rätt kul att återigen göra nya grejer. Men som med allt annat är det rätt tungrott, så jag är helt slut om kvällarna och räknar ner dagarna till min julledighet. Den kommer bli veckan efter jul, veckan innan och själva julafton är det jag som har beredskap. Det ska bli intressant och se om Murphy´s Lag vågar sträcka sig så långt som till och avbryta Kalles Jul-tittandet.

untitled-1155

Nu ska jag premiärbaka kanelkakor i min varmluftsugn och språka loss på Discord. Trevlig kväll peeps!

untitled-1153

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *