Daily

Post-besökslugn, och SVAMP!

Hej på er – hoppas ni har en trevlig söndag, vad ni än har för er. Ville mest kika in och säga hej med några härliga skogsbilder innan jag ger mig iväg och plockar lite svamp – ÄNTLIGEN. 

Visserligen har ingen av mina storfavoriter dykt upp ännu, men har hittat ett stråk fyllt med grynsopp, och det är inte fy skam det heller. 

Lugnet har lagt sig här nu efter en helg med besök, och nyss var det halv storm ute (vilket det iofs känns som att det är varje gång här ute när det börjar blåsa)  men nu har vi en kombo av skinande sol och friska 16 grader ute. Alldeles perfekt svampplockarväder.

Och alldeles perfekt promenadväder med, med massor av höstkänsla trots att det egentligen “bara” är sensommar. Men jag känner mig faktiskt väldigt klar med sommaren nu – bring it on, min absoluta favoritårstid!

P1060369-1.jpg

P1060370-1.jpg

P1060372-1.jpg

De senaste dagarnas regn har fått grönskan att blomma upp på nytt, och nu syns nya, frodiga bladverk klättra upp ur de torra sommarlöven, helt bakvänt. 

P1060374-1.jpg

P1060376-1.jpg

P1060377-1.jpg

En oskarp kotte i skarpt läge. 

P1060378-1.jpg

P1060375-1.jpg

P1060380-1.jpg

Så himla roligt att få gå och kika efter svampar igen, plocka, lukta, smaka och bedöma – de här fick följa med hem för artbestämmelse då jag inte var säker på dem i skogen. Två lärksoppar till vänster och vad jag förmodar är en senapskremla till höger. 

Nu, ska jag damma av min svampkorg och kniv och ge mig ut efter mer. Ha en fortsatt go söndag!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *