Daily,  Huset

Vardag

Idag är vi sega här. Till och med Saga ligger kvar och sover trots att dörren är öppen, det är nog första gången sen vi flyttade in. Steg upp vid kvart över fem i morse för och skjutsa Marcus till bussen i Vadstena. Idag kör han halka nästan hela dagen, och jag hade planerat att åka hem, sova en timme till, sen gå upp skapligt och få massor gjort. Men tji fick jag – kroppen ville bara sova och sova och sova. Då får det bli så. 

Vi var och promenerade på ett nytt ställe igår, eller ja – alla ställen är ju nya nu. Mina promenadupplevelser i Vadstena sträcker sig till hjässan i Omberg, en sex år gammal väg till Nässja som nu är omgjord, och otaligt stadsspankulerande. Igår körde vi till Stocklycke i Omberg och gick en av vandringslederna där, och herrejösses vad vackert det var!

Det förtjänar ett eget inlägg tycker jag. Här kommer bara lite snapshots av vad annat som hänt den senaste veckan som inte nödvändigtvis har inbegripit husaktiviteter. 

P1040531-1.jpg

Malin och Elton kom förbi med värsta färgglada munkarna. 

P1040533-1.jpg

Jag och Malin drog till Norrköping för att hon skulle på återbesök för och fixa sina ögonbryn, så vi passade på att göra både Tornby och Norrköping osäkert. Jag handlade alldeles för mycket kläder och måste nu rensa garderoben igen och göra mig av med lika mycket plagg, om inte mer – enligt min egen strikta modell. 

Kameran var med men de enda hyfsade bilderna jag lyckades ta var de här av vackra blommor i ännu vackrare omslagspapper…

P1040534-1.jpg

…rosbladskonfetti på marken…

P1040539-1.jpg

…och en Malin inne på Espresso House som febrilt sitter och aktiverar sitt studentkort i deras app för och få bra rabatt på kaffe. 

P1040555-1.jpg

Har varit hemma hos Hanna och ätit härligt söt melon, chips på en tisdag och flädersaft eftersom jag skulle köra den lilla biten hem. 

P1040558-1.jpg

Blev iakttagna av grannkatten.

P1040559-1.jpg

Finurliga friends. 

P1040563-1.jpg

Vackraste kissen <3

P1040566-1.jpg

Och så har Marcus varit på intervju, vi drog till IKEA och shoppade loss skrivbord och hyllor till våra lägenheter. Uschaaan vad pengarna rinner iväg nu, men bra blir det! Igår kväll efter promenaden satt Marcus uppe och började sätta ihop skiten medan jag gjorde mitt allra bästa för och hålla mig undan och städade sovrummet istället. Undrar hur mör Marcus är idag om jag är såhär trötter…

Ikväll ska vi försöka parera alla cyklister på gatan utanför och hämta hem Jonatan och Amna som kommer över helgen – vi ska skämma bort dem med lugnet, god mat, picknick om vädret tillåter, och lite gammalt hederligt bäddsoffbärande samt staketbygge. 

Nu ska jag ta ytterligare en kopp starkt kaffe, ge dogsen mat och öppna upp till mina pallkragar, sen packa in all jäkla återvinning i bilen och dra till Motala för lite loppishäng. 

Ha en go dag peeps!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *