Uncategorized

Sällskaplig promenad, lite påskplaner och två matiga tips

I lördags drog vi i vanlig ordning till skogs, men den här gången hade vi sällskap av två andra promenadsugna tjommar, laddade med kaffe, mackor och hurtighet; pappa och Heidi.

Platsen var Kalle Ringelskogen, och Marcus var på sitt bästa posehumör.

Det var för stunden uppehåll från regn men luften var varm och diset slingrade sig upp mellan träden.

Det spanades på nya jakttorn.

Och fraktades pinnar till höger och vänster.

Saga var först upp till fikaplatsen där stora Mosbogranen och en gigantisk hög med timmer fanns.

Det finns få saker som smakar så bra efter en tids promenerande som äggmackor och hett kaffe.

Fortfarande fuktigt överallt så hela gänget intog fikat – frukosten för min och Marcus del – på stående fot.

Eller ja, förvisso inte jyckarna – de inväntade lugnt den del av godsakerna de visste skulle komma från alltför blöthjärtade människor.

Och mycket riktigt så fick de alla dela på den sista mackan, men inte utan lite jobb och sök efter varsin bit inne bland buskarna. Här är två nöjda, mätta vovvar som slurkat i sig sina bitar.

Vi fortsatte varvet runt som tar runt en timme, en och en halv beroende på hur fort du går, hur mycket hundarna luktar på, och hur mycket den fotointresserade sackar efter. Pappa och Marcus hamnade på den andra fikaplatsen mer sittvänliga stock, och debatterade urinvägsinfektioner och hur de uppstår.

Det tog ett himla tag att koordinera dessa två att posera och när det väl händer kommer Saga och photobombar skiten ur det hela.

När vi gått varvet runt och landat hemma igen så satte vi oss ner och bokade hotellrum. Vi ska nämligen starta vår påskledighet med att dra till Stockholm igen nästa vecka! Och sista pusselbiten var att hitta hundvakt till Kelly, vilket pappa och Heidi erbjöd sig ställa upp på så tack tack! 

Det är inte vilken Stockholmsresa som helst heller, utan vi möter upp Stefan och Rachelle som ska bo ett stenkast från oss, och sen ska vi alla umgås med Anton dessutom som precis blivit 08:a. Good times, good times. Jag har beredskap denna vecka igen, så går av på söndag förmiddag och sen drar vi!

Resten av helgen har varit väldigt lugn, inga direkt intressanta happenings – vi sparar oss för Stockholm. Testade dock nåt helt nytt till söndagsfrukost, nämligen pull-apart breakfast bread fyllt med bacon, vårlök, ost och ägg. Väldigt simpel och väldigt god, fyra tummar och en och annan tass upp.

I originalrecepten, som är mestadels amerikanska, använder de en färdig Pillsbury Biscuit-deg som är en slags porösare form av scones eller ett mellanting av kaka och bulle. Jag hade först planer på och fixa egen deg men sen när vi väl stod och shoppade på lördagkvällen så tröt effort-orken och jag chansade på vanlig, färdig bulldeg. 

Det du gör alltså då är och choppa upp den färdiga degen i små runda bitar som du sedan blandar i en bunke med knaperstekt, hackad bacon, två eller tre lätt uppvispade ägg, lök om du önskar, och en eller två sorters riven ost. Sedan häller du upp allt detta i en form (ursprungligen en sockerkaksform men jag hade ingen sådan) och kör i ugnen ca 30 minuter 175 grader eller tills ytan är gyllene. Sedan ut med formen direkt på frukostbordet och tadaaa – bröd, äggröra, bacon och ost i mängder, i en och samma portion. Kan tänka mig kids gillar detta riktigt mycket. Jag var lite extra onyttig och hade en smörklick på min bit dessutom.

Om ni vill testa, så funkar det nog ännu bättre med bara halva förpackningen färdig bulldeg – den jäser ju så mycket och det blir lätt lite väl mycket bröd som de övriga ingredienserna nästan drunknar i. 

När jag ändå är igång och tipsar om käk kan jag även tipsa om en väldigt lätt, god (lakto-ovo)vegetarisk pasta som jag ursprungligen hittade här. Nu körde vi på vanlig spaghetti, och ingen rosmarin, men himlans gott ändå med rikliga mängder vitlöksklyftor och två ägg extra för massiv krämighet.

Ett paket grönkål, två-tre stora vitlöksklyftor, en halv röd chili, två-tre ägg och så valfri pasta. Stek grönkålen i rikligt med smör ihop med pressad vitlök och hackad chili. Vi hade vårlök över sen frukosten så slängde i den med. Koka pastan, blanda sedan i grönkålspannan och komplettera med äggen och vispa runt så den täcker allt. Salta och peppra, servera sedan med en rejäl hög parmesan, rostade solrosfrön och med fördel ett glas vin.

Nu är det slut på morgonkaffet och minirasten så ska återgå till mitt översättningsarbete. Ha en bra dag peeps!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *