Uncategorized

Önskelistan 2017

Idag är det prick en månad kvar tills jag lämnar min tredje årsnolla här i livet och dingar hela 31 bast. I ett års tid har jag varit trettio, det år som jag fruktade så mycket och var så himla nojjig över för att jag kände att jag borde åstadkomma mer i livet – även om jag inte ens själv kanske ville åstadkomma just det jag kände som var krav. En krock mellan norm och vilja att gå sin egen väg. Och vad gjorde jag? Jo jag vände upp och ner på livet och ändrade förutsättningarna för att komma i norm (hehe) ÄNNU mer. Och har aldrig mått bättre. Där ser man.

Jag tänkte jag skulle sammanfatta en liten wishlist, should there be anyone out there som i detta nu går och svettas över prestigefyllt presentbeslut – fast egentligen är den mer av en lista för min egen del, över saker jag skulle vilja införskaffa mig under året som kommer. Jag försöker följa mitt eget löfte om och tagga ner på shopping, köpa mer hållbart, göra mig av med/återvinna lika mycket saker som kommer in så det blir en bra balans och inte massa plotter.

So here goes:

Ekologiskt hudvårdskit. Jag har hela tiden haft en salig blandning av allsköns grejer av olika märken och prisklasser som jag använt samtidigt, det mesta sånt som jag fått av mer nogräknade vänner och familj eftersom jag tyvärr aldrig lagt särskilt stor vikt vid bra hudvård. No more! Nu ska jag införskaffa mig ett helt kit, helst samma märke, av bra, ekologiska och dryga produkter och gäller det RUBBET – tvätt, återfuktning, nattkräm, dagkräm, ålderskräm, you name it. Allra helst svenskt men bra, miljösnälla grejer från utlandet funkar också.

Bra rengöringsprodukter för hemmet också. Jag vet, världens tråkigaste sak EVER och sååå träligt att lägga pengar på men ett måste när man har tre hundar i en tvåa och inte vill tappa sans och vett över all skit som dras in vareviga dag. Min dammsugare är helt OK eftersom den är anpassad för pälsdjur, men en rejäl mopp av något slag som kan suga upp alla miljarder sandkorn och inte bara pusha runt dem på golvet vore guld!

En fin växtspruta, gärna i koppar, mässing eller glas, till alla mina hundrasjuttioelva gröna växter.

Ja jag vet… här snackar jag om och tagga ner på shopping och hållbart och hej och hå och så önskar jag mig ÄNNU mer koppar? Men hör här, jag har redan sett ut de koppar som får ryka om det vore så att det kommer in nya förmågor som behöver ta plats. Har jag precis önskat mig en fucking mopp så kan jag väl få önska mig en koppjävel till för och kompensera… dessa från Indiska är fina som karameller allihop och två av dem får gärna göra mina Rörstrand sällskap i kökshyllan.

Stora gröna växter. ALLTID strora gröna växter. Får aldrig nog, ju större desto bättre. Jag vill ha en rejäl palm till höger om TV:n där jag tänkt skapa en liten minioas, och jag vill ha en spretig, tjockbladad sak att ställa i min annars mörka, svårmöblerade hall på en fin vit piedestal.

alcro_gront_vaxter.jpg

De här ljusstakarna har jag suktat efter så himla länge… och då framförallt den vita. Octopus Candle Holder från Artilleriet, en lite dyrare pinal som jag faktiskt lovade mig själv att köpa i somras när jag stod och tittade på den i Stockholm som unn-gåva vid nästa braiga lön. Men sen skedde andra saker som krävde ekonomisk prioritering. Men nån gång så!

En vacker vattenkanna, gärna även den i mässing eller som den kromade nedan som faktiskt är från Biltema.

Sen vill jag såklart ha en sommarstuga… ett litet sanctuary någonstans med vita knutar och oändlig trädgård med tillhörande robotgräsklippare. Precis bredvid en skog och sjö såklart och inuti är allting superduperrustikt men i hemlighet modernt och inget kommer gå sönder.

Jag är inte så himla knusslig med storleken, det går bra med vilken som. Skogen och sjön är viktigast.

Sist men inte minst… ett nakenmarsvin… Marcus vägrar och anser att de ser ut som en könsdel. Jag tycker de är superduperfräna och skulle lätt skaffa ett helt gäng om jag hade tiden och utrymmet och ett set matchande collegetröjor att klä dem i.

Och apropå marsvin! Kommer ni ihåg förra årets lista, som jag inte hittar nu bara för det.. men där jag önskade mig ett marsvin i en minibarnvagn? Jag fick ju det, ish – mamma hade hittat en prydnadsvagn som hon och Lasse sprayat vit och satt ett gosedjursmarsvin i. Och i Stockholm fanns en annan individ som hade läst detta önskemål och fixat en alldeles egen version!

En minikundvagn! Sara, denna magnifika brutta fullproppad med gravidhormoner som hade en liten, liten påverkan på sinnet i stort, hade gått förbi denna tingest vid något tillfälle och någonting hade liksom sprakat till i minnesbalken – “var det inte Rebecca som ville ha en sån här, med en gnagare i?” Och så beslöt hon sig för att så var fallet, köpte den, glömde bort den, och kom på den igen efter att ha träffat mig i somras och när jag senare annonserade att jag var på väg upp igen med Marcus så meddelade hon att det fanns en present som väntade. Minus gravidhormoner, med minnet klart och redigt igen, så gav detta upphov till mycket skratt när hon plockade fram den inne på den irländska puben och högtidligt överlämnade den – min minikundvagn, aka minibarnvagn för marsvin.

Den passar in alldeles förträffligt med mina Japangrejer så den ska få komma upp på en hylla framöver sen med alla övriga pinaler, alternativt få agera härbärge för en… jajamensan!

Grön växt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *