Uncategorized

High Life

Vilken jäkla helg. Jag hade faktiskt inlägg förberedda som jag tänkt skicka iväg med start fredag, men så kom saker i vägen och sen bara… hände allt på en gång och det är först nu som jag kravlat mig upp till en någotsånär verklighet, bara aningens sliten.

Det blev jobb i helgen, och inte så lite av den varan – jag har fått sitta hela 13-timmarspasset genom natten bland annat och däremellan alldeles för lite sömn eftersom det är hopplöst att försöka sova mer än ett par timmar i stöten på eftermiddagar tydligen. Man blir helt fel i skallen också under de här omständigheterna, jag är ju det av och till per default och med mina stressymtom blir det en lagom härlig mix. 

Dessutom – när vi i lördags vid halv tolv-tiden gick ut för och gå med hundarna, efter att jag fått jobba sen klockan halv sju, var det första jag upptäckte en p-bot. Såklart, under villervallan på morgonen hade ingen en tanke på och lägga i parkeringspengar. Men så ser jag att bakrutan ser jäkligt weird ut, som att det har regnat och blivit regndroppar och kondens. BARA på min bakruta. Någonstans i bakhuvudet registrerar jag att det knappast kan vara så att det regnat lokalt på enbart min ruta, av alla ting – men med halvtaskig sömn så tar det ändå ett par extra sekunder innan insikten slår till och sanningen går upp. Nä, det är inget jäkla regn, det är ett fucking nätmönster från totalt krossat glas. 

Vad som har hänt vete fåglarna. Någon gång mellan halv sju under fredagskvällen och nu vid halv tolv på lördagsförmiddagen, har någon sulat in en klump asfalt eller dylikt i min ruta och lyckats med konststycket att få hela rutan att i princip lossna från ramen. Det låg bitar av asfalt bland glaskrosset. Alternativt att någon klump har ramlat ner från någon av de vägarbetsbilar som åkt runt här men det känns mindre troligt att det skulle orsaka en sån här skada. Krossad nontheless, så det var ännu en sak och deala med. Det blev polisanmälan och en tur ner till Wahlstedts för att fråga om råd -deras serviceverkstad var nämligen stängd och jag kan ju inte gå hela helgen med detta åbäke eller ha bilen ståendes någonstans. De visade sig vara beyond serviceminded och tog in min bil hos sig, gav mig en demobil att låna över helgen fast de egentligen inte behöver göra sånt eftersom min försäkring bara täckte hyrbil den första tiden – och nu idag när jag var nere för och lämna den, så skaffar de fram ytterligare en demobil som precis skulle bli avställd men som jag får låna i veckan istället. Stockholmsresa och allt. Då hade han även kört min bil till verkstaden och de beräknar ha den klar på torsdag. Det verkar onekligen som att jag valde rätt företag att leasa ifrån.

Vi gjorde inte ett skit mer på lördagen sen efter att ha roddat med detta – istället lämnade jag över hundarna till huset, försökte sova några timmar i ståhejet från studentbalsfirandet utanför fönstret, och sen körde vi båda en all-nighter med jobbet. 

Runt lunch igår sen gick jag av, och gick och lade mig. Och idag är det ledig dag, och man börjar smått känna sig som människa igen. Jag ska ta min fräsiga demobil och dra upp till huset för en kanna kaffe och hämta dogs, sen fixa lite mat, och sen är det bara jag, soffan, en tidning och de här så kallade proteinbarsen jag hittade och som såg så osannolika ut att jag var tvungen att köpa en av varje och testa smaken. 

Positivt är iallafall att med all denna övertid kan jag iallafall betala självrisken för rutan ett par gånger om…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *