Daily

Spontan loppisdag

Vilken jobbnatt jag hade – inte ett enda samtal! Tur att jag började titta på Big Little Lies i förrgår och drog igenom hela första säsongen, och att det finns en bra bit av säsong två nu. Fast efter ett tag fick jag pausa, det är så mörkt emellanåt att det knyter sig i magen. Det är ändå de bästa serierna enligt mig.

P1070930-1.jpg

Marcus springer runt och jagar rätt på väskor och hundbilbälten, och jag försöker komma igång med hjälp av kaffet efter solida två och en halv timmes sömn. Resten kommer i bilen när vi åker iväg med Västervik som första destination, laddade med kanelkakor och semesteranda. Tre par släktingar ska hälsas på under den här långhelgen.

Medan jag sakta vaknar till sans här tänkte jag bara slänga in lite bilder från några dagar efter Iduns bortgång, då jag åkte in till Motala för och fixa lite smågrejer och det blev en heldag av kvalitetstid med mamma och loppisar. Här ovan syns min gamla skolmatsal från grundskolan, och tillika även lokal för mina bugglektioner senare i livet. Nu har finska föreningen loppis där emellanåt.

P1070929-1.jpg

Här gjorde jag ett av mina bästa fynd ever, som INTE var de här maskarna – utan en supermjuk, vit stickad poncho för en tjuga som passar till ALLT.

P1070931-1.jpg

Vi åkte runt till Återvinningen, och Busfröt där jag lämnade in kläder och grejer efter en liten utrensning. Köpte glass. Drog vidare till Erikshjälpen. Jag var ute efter något att göra om till ny hallmöbel. Gick bet.

P1070932-1.jpg

Men köpte på mig ett helt gäng böcker och en ogräsrensare och ångrade bara lite att jag inte köpte den här fina receptkortssamlingen. Men har ju ingenstans och ha det, och nu råder strikt köpbegränsning för min del med tanke på 18000-kronorsvovve…

P1070933-1.jpg

Men en fika unnade vi oss iallafall i Erikshjälpens fina café där kreativiteten verkligen flödat.

P1070935-1.jpg

Måste leta fram de gamla tidningar och decoupagelim jag har undanstoppat någonstans i mitt enorma röda skolskåp i bakstugan, tyckte det här var så fint.

P1070936-1.jpg

P1070938-1.jpg

Älskar när man får kaffet i vackra gamla koppar istället för IKEA-muggar eller dylikt.

P1070942-1.jpg

Mamma <3

P1070943-1.jpg

Som också letade rätt på matchande kopp och assiett men var lite smartare och tog den största finkoppen. Är man storkaffedrikckare så är man.

P1070946-1.jpg

Man får så mycket bra idéer i det här återbruks-paradiset.

P1070945-1.jpg

P1070944-1.jpg

När kaffet var urdrucket och frallan uppäten kilade vi över till Jem&Fix där jag köpte en sticksåg för pengarna jag hade innestående hos Busfröt, och sedan var det dags att vända hemåt.

P1070949-1.jpg

Väl hemma såg vi Handmaid´s Tale, jag var trött och tacksam över en dag med fokus på annat, och hade dessutom en urgod (och supersöt!) baklava att äta upp från stället där vi köpte glass.

P1070952-1.jpg

Och mitt under det pågående trädgårdskriget så har iallafall en av mina nyköpta rosor tagit sig skapligt och visar upp de här tunga, doftande skönheterna. Lycka!

Nu är det dags även för mig att packa. Trevlig fredag, och trevlig helg på er!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *