Daily,  Huset

Vårfeeling, sticklingar, husöppningspremiär och ge mig ert skräp!

God morgon mina vänner! Hoppas ni hade det gött i vårdagjämningssolen igår – för min del blev det premiär för och ta av sig jackan under promenaden, så varmt blev det. Solen sken från en klarblå himmel och fågelsång och dripp-dropp överallt, det kändes verkligen som att NU är den där våren på ingång. 

Här hemma vankades det också vårförberedelser i form av beskärning av våra stackars trötta pelargoner och de andra grönisarna. Nu med ett hus i antågande behövs ju ÄNNU fler växter att fylla upp varje fönsterbräda med, så varenda liten stickling förärades en egen kruka där de förhoppningsvis växer upp till ståtliga blomster värdiga Lundy 103.

_DSC0226-1.jpg

_DSC0228-1.jpg

_DSC0227-1.jpg

_DSC0229-1.jpg

_DSC0230-1.jpg

Vi hade en första besiktning av lägenheten igår med som gick superbt – inga anmärkningar utöver hyllorna som jag själv pekade ut, fick beröm för att lägenheten var “lättbesiktad” och sen pratade vi om skräckexempel inom städning och hans gallblåseoperation istället…

_DSC0231-1.jpg

Och idag ska vi hämta nyckel till huset och öppna dörrarna in själva för allra första gången! Det blir genomgång av besiktningsprotokollet, och en chans att gå sakta genom varje rum och insupa atmosfären och pirret över att det är vårat.

_DSC0232-1.jpg

_DSC0233-1.jpg

Det går framåt med alla mina hundraelva projekt här hemma – just nu är jag inne på burkar och åter burkar, både glas och metall. Här syns lite av det jag pysslar med. Burkarna till vänster ska bli lite av en förvaringsstation.

_DSC0235-1.jpg

Och på tal om det, så har jag en liten efterlysning – jag vill gärna ha ert skräp!

_DSC0236-1.jpg

Och nej, nu menar jag inte att ni ska slänga mögliga hushållssopor och gröna påsar med middagens blomkålspizzerester på mig som om jag vore en modern  Cersei Lannister – däremot, om ni har någon form av spillvirke som ni vill bli av med så tas det tacksamt emot. Likaså burkar i alla dess former, spetsar likaså, och fejkblommor. Band och garn och gamla smycken, pärlor och allt som är en cirkel i stil med broderibåge. Små porslinsdjur och fina tygbitar. Gamla formar och ljusstakar och knoppar och krokar. Allt detta och mer är sånt jag återbrukar nämligen, och det går åt en del träningsobjekt. Med större yta, mer förvaring, och mer tid, så kommer jag nog ha och göra i sommar så lika bra och passa på att säga till. Framförallt brädor och annat virke är jag supertaggad på och få återbruka när jag väl har en trädgård att breda ut mig i. 

_DSC0237-1.jpg

Nu ska dagens första kopp kaffe intagas, sen är det bara en timme kvar till nyckelhämtning. Kameran hänger med såklart, så kan jag visa lite mer detaljbilder på vårt kommande hemman. Åååååh 1:a juni, kom NU!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *