Uncategorized

Att drunkna i socker

Gomorron världen – nääääär ska det komma snöööö!? Har ni snö där ni är? Jag är så trött på det här gråslafsiga som är just nu. Det behövs inga stora mängder, jag skulle nöja mig med den fina frosten som var för några veckor sen till och med. Suck.

_DSC0083-1.jpg

Inte för att jag har direkt tid och njuta av snö just nu. Imorgon ska jag leverera 50 gottepåsar, och so far har jag gjort 50 påsar marknadsnougat och 50 påsar knäckbräck samt 27 påsar karamellpopcorn. Igår var dagen då precis ingenting gick som jag tänkt. Jag stod uppe till sent på torsdagsnatten och packade, unnade mig därför en mjuk och långsam morgon i sängen med jobbdator och kaffe. Sen skulle jag dra igång popcornkaramelliserandet under eftermiddagen, eftersom de måste göras så tätt inpå leveransdatum som möjligt så de inte blir soggiga. Och under tiden de är i ugnen, skulle jag vika de finare strutarna till nougaten och pyssla med andra småordrar.

Näe då.

Popcornen var skit! Jag vet inte vad jag gjorde, men de smakade inte alls som de jag har gjort tidigare. Förmodligen hade jag för mycket olja i popcornmaskinen (shoutout till Sara som lånade mig deras och besparade mig, iallafall initialt, en hel del tid i arbete) eller för mycket salt, eller en kombo. Så alla popcorn jag gjorde under eftermiddagen, två proppade plåtar, fick slängas. Marcus tyckte senare att de smakade bra, men jag kan bara inte ge bort godsaker jag själv inte tycker håller måttet. Så istället för en lugn fredagseftermiddag då jag jobbade undan så mycket som möjligt, vart det smärre popcornkaos och grejer överallt och allt annat än en harmoniskt godsaksproducent. Mitt i allt upptäckte jag att jag missat att förnya mitt domännamn till bloggen, och fick betala en saftig summa för att återaktivera skiten och åberopa adminhjälp från Marcus innan jag själv gick upp i frustrations-atomer.

_DSC0069-1.jpg

Det ordnade sig till slut, och nu har jag som sagt 27 påsar goda popcorn som står och väntar på försegling. Resten ska jag hinna med och göra under dagen, plus alla de där strutarna då. Jag kunde ha gjort dem igår kväll, men jag har liksom lovat mig själv att se till att åtminstone fredagskvällarna är “lediga”. För återhämtningens skull. Så då satt jag faktiskt och spelade, läste och åt – popcorn… otroligt nog.

P1010600-1.jpg

Det får bli en helkväll ikväll istället då jag fixar klart allt, märker upp, packar ner i större påsar och fixar etiketter. Det blir ett break idag med för en sista julfika med tjejerna, och imorgon får vi eventuellt mer fikabesök som jag gärna skulle vilja fixa en kladdkaka inför – men får se om tid och energi finns. Sen blir förhoppningsvis nästa vecka betydligt lugnare, sista veckan innan välbehövlig ledighet och lugn. Och jag ska nog inte äta en endaste julgodis då när det väl gäller. För jösses vad med socker jag har omgivit mig med de här månaderna. Jag tittade på allt jag förberett med gottepåsarna och ba “det här är fan BARA socker”. Nåja, hoppas folk gillar det då.

Nu ska vi käka frukost, gå med vovvarna, och sen blir det djupdyk i strutmakeri. Ha en go lördag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *