Daily,  Företag

Veckan som gått – fest, fight och fika

Hade egentligen tänkt skriva blogginlägg under helgen nu, men beslöt mig för att “ta ledigt” från allt utom återhämtning. Så har gått långa promenader, ätit gott, tittat på serier och spelat. Igår fuskade jag och satt med lite bokföring – men bara lite. Kul att kunna bokföra intäkter nu och betala företagets räkningar med intjänade pengar, skönt att slippa skjuta till från egen ficka.

Jag märker att jag får akta mig och avsätta tid för vila på samma sätt som jag fick börja göra när jag var sjukskriven. Det är jäkligt svårt dock att “pausa” tankeverksamheten, speciellt för företaget. Det finns ju oändligt mycket saker jag borde, bör och ska. Har sagt från start att jag ska börja mjukt, inte marknadsföra som en galning utan fokusera på de uppdrag och små ordar jag har och som trillar in. Men ändå finns det en viss hets där, att känna att det inte är “tillräckligt” utan vilja ha stora siffror och uppmärksamhet DIREKT. Något att jobba med, onekligen

Nåväl – här kommer iallafall en recap på vad jag gjort den senaste tiden – och ja, den innehåller faktiskt NÅGOT annat än bara bakning, hehe.

P1070383-1.jpg

Förra helgen firade vi Sara och Angelica som fyllt år, och de hade dukat upp med värsta Pinterest-bordet – så mycket gott plock!

P1070384-1.jpg

P1070390-1.jpg

Var tvungen och fota Saras gulliga julpynt med <3

P1070392-1.jpg

Det här alltså – är en komplett måltid. Knubbig mozarella, saftiga tomater, och fikon. Mer behöver man inte. Ge mig till frukost och middag varje dag nästa år plz.

P1070393-1.jpg

Yum!

P1070395-1.jpg

Fina vänner <3 en kväll då både svåra och lättsamma ämnen avhandlades.

P1070397-1.jpg

Yours truly – kvällen till ära sminkad av Malin, men vitbalansen var inte min vän här så tyvärr syns det inte så bra. Hade värsta highlight-glowen dock! Och kolla mina små kråksparkar, när kom dem egentligen?

P1070398-1.jpg

Vi körde årets julklappslek också, och det blir fan bara hetsigare och aggressivare för varje år, hahaha! Den här gången blev det komplett fail för mig, jag fick inte ett enda jäkla paket! Jag kämpade som fasen om en snittblommevas men förlorade den till Sara – som dock efteråt deklarerade att hon inte hade en aning om vad hon skulle ha den till, och sköt över den till mig <3 <3 <3

P1070399-1.jpg

Sen gjorde Angelica i ordning Irish Coffee och därefter är alla mina bilder totalt blurriga och obegripliga. Av någon anledning…

Dansade loss till klockan två ungefär innan jag höll på och falla ihop av trötthet och vi droppade av hemåt. En riktig pangkväll!

P1070412-1.jpg

Här har vi Supermantårtan med tillhörnade cupcakes som jag svängde ihop med några dagars notice. Helt OK resultat, hoppas mottagaren tyckte om den.

Jag trodde mig ha en tårtkartong kvar men icke – så jag fick sladda in med andan i halsen fem minuter innan stängning till Gamla Kondis i Vadstena och be att få köpa.

P1070413-1.jpg

Även Supermansymbolerna var ätbara – sådana här hoppas jag kunna fixa själv nästa år, planerar och investera lite företagspengar i en livsmedelsskrivare.

P1070429-1.jpg

Vegansk såklart, och fylld med vaniljkräm och jordgubbsmousse. Chokladcupcakes med nougatfyllning och vaniljfrosting.

P1070430-1.jpg

Vi hade adventsfika, och jag fick tända den fina ljuskronan.

P1070432-1.jpg

Och mumsa på pepparkakor med ädelost. Om jag ständigt ska käka mozzarella till frulle och kvällsmat nästa år, så kan det här få vara lunchen.

P1070433-1.jpg

P1070435-1.jpg

Och jag bakade – såklart. Massor. Här veganska och glutenfria pepparkakor.

P1070436-1.jpg

Och dylika saffranssnittar.

P1070443-1.jpg

Dofterna var himmelska kan jag säga.

P1070444-1.jpg

Jag skulle ju skicka med mamma godsaker till ett blandparty hon var med på. Jag kom förbi i sluttampen efter jobbet. Dock hade mer än hälften av de anmälda inte kommit på grund av sjukdomar, så vart inte mycket sålt. Jag har lagt ut en del på hemsidan istället, och lagt undan till små julklappsboxar. Det fanns iallafall en urgullig liten vovve där som hette Skrållan och blev min tillfälliga bästa vän, samt tre små kissar som smög runt och skulle peta på allting.

P1070446-1.jpg

Och ja, sen kom helgen, och jag hade sagt till Marcus att vi skulle ta oss tid att äta lång frukost och fixa bra middag etc etc, Sagt och gjort. Marcus kirrade toastfrulle ena dagen och glöggfrulle på andra advent. Tacopaj till Chilling adventures of Sabrina.

P1070460-1.jpg

Och ja just det, jag fotade ju lite fler produktbilder igår med. Blev ilsken på min kompaktsystemkamera som skött sig så exemplariskt fram till nu, och ger en konstig vitbalans på bilderna. Tog fram min gamle klumpige trotjänare, och upptäckte att bilderna blev mycket mer stämningsfulla med den. Så nu får den vara tillbaka som nummer ett igen. Tills jag mixtrat med inställningarna på lilla kameran, för det är ju bergis mitt fel att den är knas eftersom jag återställde den nyligen. Men inte lika kul och vara arg på sig själv ju.

Får se om de här kakorna ens kommer upp på hemsidan förresten, det är två veckor kvar till jul och jag vet inte om det finns behov av kakor och om jag har tiden till att fixa fram dem. Jag får se hur det ser ut efter att ha färdigställt lite ordar ikväll.

Nu ska här bälgas kaffe iallafall, och fixa lite mer med bokföring mellan ordinarie jobb. Ha en go måndag peeps!

2 Comments

  • Angelica

    Vilka fina bilder! Och schysst dubbelhaka när jag gör irish😂😂 Men va gör det?? Dubbelhakor och kråksparkar hör väl till åldrandet antar jag 😝😉😘

    • Rebecca Andersson

      Hahaha det såg jag inte ens – men fotot är ju taget underifrån, det är OMÖJLIGT att inte få dubbelhakor då 😂 lika omöjligt som och undkomma kråksparkarna tycks det – men det är det vi har irish coffee för 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *