Uncategorized

Ta in sommaren medelst blomster och loppisbonanza

Den däringa vattennivåbristen vi har haft, den torde ju ha bättrats på betydligt under de senaste dagarna. Det är som om våran gamla badkarskran har förflyttats upp till skyn, ständigt läckande med mer eller mindre hällregn och småskurar om vartannat. Det gör inte mig så mycket faktiskt, jag gillar ju regn och rusk – både känslan av och gå i det, och sitta och lyssna på det med öppen balkongdörr och en kopp kaffe. Tids nog kommer solen och värmen, jag har det på känn. Om inte annat får det gärna vara såhär medans man är på jobbet åtminstone, och dra igång rejält lagom till semestern, hehe…

Till den är det dock låååång tid kvar. Nästan två månader bestämt. Under tiden får jag försöka ta in sommaren i lägenheten i form av alla växtligheter jag kan hitta. Detta medför ju vissa bonusar. Marcus höll på och få tuppjuck när han hittade det femtioelfte krypet som gjorde sig bekant med vårt köksbord. Jag låtsas som att det regnar. 

Eller ja, det behöver jag ju inte.

Så sjukt att en kan plocka blåklint nu, det är midsommarblomman nummer ett för mig – känns som att våren var så himla lång och fin och sen bah PANG! så vart det mitt i sommaren typ. 

Visst är de alstroemeria, de här gula? De har hållt sjukt länge, fick dem för snart två veckor sen av Marcus och de är fortfarande pigga och fina.

Vallmo <3 den här lilla knubbisen har slagit ut nu, Marcus trodde inte det var samma. “Åh är det en ny blomma här nu!” <3

Älskar verkligen vanlig klöver mer och mer förresten, så himla fin i sin enkelhet och finns överallt och passar in i alla arrangemang. Den häringa lilla ättika-glasflaskan fyndade jag på loppis, har ju en förkärlek för gamla etiketter och tycker det passar så bra i kombination med enklare blomster. Stillebenet i övrigt kanske ni som hängt med ett tag känner igen, det har inte ändrats – lilla Tallinn-musen och fler loppisfyndade flarror. Det är kaktusvasen från Ullared och några mässingsljusstakar som är nya. 

Speaking of loppis så kommer ju sagda flaska från just den loppisrunda som jag, Malin och Hanna var på i söndags. Efter Återvinningen så var vår håla of choice Fornåsa, och innan vi gick in så styrkte vi oss med diverse bakverk och kaffe.

Det här är ett enormt, gammalt loppis som har en lika enorm skylt som helt enkelt meddelar LOPPIS! MASSOR! och består av en jättebyggnad med prylar från golvlist till taknock och 8-9 andra små lador och garage fyllda med både fynd och, ja… ren skit. Många av sakerna har stått ett tag vilket man känner på lukten… men om man förbiser det och kan fokusera blicken någorlunda ett par sekundrar, så hittar man några fynd i röran.

Hanna förälskade sig i var och varannan gungstol, och jag hittade en blomlåda som fick följa med hem. Letade efter nån form av högt, smalt avlastningsbord men av alla saker i alla tio byggnader så fanns inte ett enda.

Däremot finns det en uppsjö av byggmaterial för dem som renoverar eller letar begagnade delar till olika projekt.

Kanske köpa en droska? Skulle jag lätt göra om jag hade enorm trädgård. Trissvinst NU plz.

Jag tog inga bilder inifrån för jag var alltför upptagen med att ta in alla miljoner grejer i huvet istället, och fastnade vid en korg med linnedukar i typ en halvtimme.. men lite småplock vart det iallafall, och sen fyndade jag en hel påse grejer under min egna loppisrunda igår. Loppis for life! Visar sen serrö.

På vägen hem hamnade vi i ännu ett lupindike och plockade enorma buketter i regnrusk, såklart. Malin nästan baxnade under sin, och varför hon gjorde det kommer också i ett eget litet inlägg. Ha en bra dag nu peeps!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *