Huset,  Livet

Försommararbete

Typiskt att det ska blåsa halv storm och regna idag, av alla dagar. Eva och Peter förärar oss med ett besök, och vi hade hoppats kunna sitta ute och grilla nu när det varit så fint väder. Men icke. Hoppas det klarnar upp till kvällen iallafall, så vi ändå kan grilla men sitta inne. Jag som gått all in och tänkte göra veganska hamburgare och allt.

_DSC0494-1.jpg

Jag tänkte iallafall lägga upp lite bilder från vardagen som gått. Det känns extra viktigt på något sätt, att dokumentera nu. Det är en konstig vardag. Den rullar på, jag sliter i trädgården, jobbar mina 12-timmarspass, vi bockar sakta men säkert av grejer att göra med huset. Kramar vovvar. Allt känns som vanligt, tills jag blir påmind om att om några veckor kommer det inte vara så. Då kommer något fattas oss. Och magen knyter sig av ångest och obehag. Den känslan har jag inte känt sen typ gymnasiet.

_DSC0495-1.jpg

Jag försöker hålla känslan stången genom att hålla mig sysselsatt, försöka vara vanlig inför Idun eftersom hon märker direkt om jag är orolig, och blir orolig hon med. Försöker se hur ont hon har, hur lite hon kan busa, och tänka att det är för det bästa. Snart är hon med Saga igen, och springer över böljande ängar där det regnar kotletter och kyckling.

_DSC0497-1.jpg

Vi har iallafall återtagit vår trädgård – såhär såg det ut ett tag, som olika arbetsstationer. Den där rishögen längst bort, det var den jag kravlade runt i och som slutligen fyllde upp 15 säckar täckmaterial.

_DSC0498-1.jpg

Och vedhyllan vid väggen är numera fylld av det som undertecknad tronar över här.

_DSC0504-1.jpg

Såga upp ved – check. I skyddskläder som var typ fem nummer för stora, men det funkade.

_DSC0509-1.jpg

Obligatorisk öl efteråt. Kände mig mkt manhaftig. Till och med min T-shirt passar in i stereotypen.

_DSC0513-1.jpg

Nya profilbilden? Har ju trots allt gått och blivit lantis igen (stostadskollegor all over kommer här le medlidsamt och säga; “åh gumman… du slutade aldrig!”).

_DSC0528-1.jpg

Och så testkörning av nya gräsklipparen. Här ser ni den stora skillnaden och kan tänka er hur desperat gräsmattan var efter en frisering.

Nu är det snyggt och prydligt, jag har till och med gjort i ordning min odlingsbänk och förberett för ännu en rabatt i ett hörn. Men det arbetet sparar jag på i några veckor. Tills jag ännu mer behöver sysselsätta mig för och inte bara gå och vara ledsen hela tiden. Sorry för deppinlägg, it´s just one of those days.

Ha en fin söndag folket och ta hand om varann!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *