Huset

En hussväng igen!

Låt oss ta en liten titt återigen på det som ska bli vårt hem om dryga två månader – iiiih!

Vi var ute en sväng och kikade i söndags, och visade upp härligheten för Eva och Peter. Den här gången var pirret om möjligt ännu större, mer fjärilsfladdriga “det här är VÅRT!” –tankar än den andra gången. Det var dessutom mer barmark, så nu ser man lite mer hur det kommer se ut när vi flyttar in och allt är grönt och vackert <3

_DSC0398-1.jpg

_DSC0397-1.jpg

Är väldigt förtjust i detaljerna som finns – den här lilla ringklockan exempelvis, och matchande lampor på både hus och i trädgården. 

_DSC0399-1.jpg

Prick här kommer jag förmodligen spendera den mesta av min tid i sommar – ska rengöra och skura upp golvet, kika på och sätta upp ett provisoriskt tak, odla i oförskämda mängder av krukor och skaffa massa mjuka kuddar och plädar och ligga här och titta på solnedgången över åkern. 

_DSC0400-1.jpg

Och – som det ser ut så består buskarna runtom ENKOM AV SYRENER! Alltså hur lyckosamt, min absoluta favoritblomma. 

_DSC0401-1.jpg

Här är gränsen mellan bakgården, verandan och åkern. Även här vill jag odla på de kvadratmetrar som finns, i pallkragar. 

_DSC0403-1.jpg

Putsa till räcket också, och se om vi kan köpa/ta över några av utemöblerna eller om vi skaffar egna.

_DSC0402-1.jpg

Den här plätten där dessa två står, här är en av de platser i trädgården där jag funderar över och placera – ett hönshus! Yes, nu smäller det och ännu en liten dröm ska förhoppningsvis bli verklighet – vi kommer bli med höns! 4 stycken har jag tänkt hittills, en liten men naggande god flock. Ska på hönsbytardag och öppet hus hos en Linköpingsbaserad uppfödare i maj och kika. Blir nog inga höns till sommaren, vi kommer ha fullt upp som det är – men hösten kanske? Måste bara ta reda på om vi behöver skaffa tillstånd från kommunen först eller om det är fritt fram. 

_DSC0405-1.jpg

Här kommer det grillas vareviga dag om jag får välja, öppet hus hela sommaren!

_DSC0404-1.jpg

Snart så… <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *