Livet,  Vovvarna

Tredje advent och småprat

Hej på er! Nu har jag kunnat andas lite friare, äntligen, efter två månader av intensivt företagsarbete som kickstartades av halloween, och sedan gick över i den största säsongen av dem alla – julen. I år fick jag dessutom möjligheten att leka butik, och inte var som helst – utan i Gamla Linköping, den absolut mysigaste platsen du kan vara på i juletid! Ja, i Östergötland i alla fall då. Tre helger i rad stod jag i en liten butik och sålde, och under veckorna producerade jag allt som skulle säljas. Herr-e-gud säger jag bara. Det var länge sen jag jobbade så hårt. Och gjorde SÅ många misstag på en och samma gång. Lärde mig massor ifrån dem såklart. But still.

Det var ju såklart väldigt roligt också, både att träffa kunder jag dittills bara sett namnen på på hemsidan, och kunna iaktta hur människor beter sig i en butik, vad de letar efter, frågar om, och helst vill ha. Och jag sålde helt tomt två helger av tre. Då fick jag stänga tidigare för att det blev för pinsamt att hela tiden upprepa för folk när de kom in, att “ja det är ju lite urplockat, men jag fyller på nästa helg igen!” och det enda de ser är tomma boxar och hyllor och typ en sorglig chokladkaka liggandes på ett fat, hehe.

Men nu känns det rätt skönt att vara tillbaka i gamla gängor med välbekanta REKO. Jag behövde tre-fyra dagar av vila och minimalt med arbete efter de här veckorna, var så himla slut i huvudet och otroligt energibakis. Jag har uttryckt min beundran för de återförsäljare jag har som står i butik på heltid, men som de pekat ut så gjorde ju jag det under väldigt speciella omständigheter, där kunder kommer KONSTANT och det inte fanns tid för vare sig toabesök eller måltider.

Quick sidenote – det här är drömboendet alltså! Nära skogen, närmaste granne lååångt bort, fullt med stora, urgamla granar på tomten… någon gång ska vi bo såhär.

Idag är Marcus iväg, och jag ska strax ta ut hundarna på promenad i Omberg där det nu är ännu mera snö, och ännu mera vackert. Det ska bli sex plusgrader i veckan, så får passa på och njuta ordentligt medans den finns.

Sen ska jag ut och företagsjobba hela eftermiddagen. Jag tog ledigt från assistentjobbet hela vägen fram till jul, vilket är väldigt skönt. Känns som jag har oceaner av tid, hehe.

Kayla i Iduns gamla täcke <3 det håller än, vilken kvalité!

En riktig liten fryslort, som sig bör – men älskar snön gör hon, och drar långa snabba varv runt runt så fort vi kommer ut och hon ser att det fyllts på med ännu mera snö.

Nu börjat kaffet kallna, så det är bäst jag sätter fart och avslutar detta, så jag inte blir sittandes med att försöka skriva ett “bra” avslut i en halvtimme. Trevlig tredje advent på er!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *