Daily

Stuff

Vi seglar in på en alldeles förträfflig påskvecka och ser fram emot långhelg, många plusgrader och att kunna sticka mitt osminkade och vårbleka anlete utanför dörrn och bemöta alla “men du ser ju SJUK ut!” kommentarer med att jag minsann är på G till Blåkulla. Mars/april så peakar min blekhet och det är då det blir vardagsmat att se folks chockade uttryck när jag lunkar in med morgontrötta ögon på jobbet. Kanske får jag gå loss på rogue och blå ögonskugga som de de sedvanliga påskkärringarna för att undanröja alla misstankar om långt gången anemi.

_DSC0204

Jag har lite ströbilder från de gångna veckorna som jag tänkt slänga upp, lite som för att visa att jag faktiskt gör nåt mer om dagarna än jobba och däcka i soffan med chips, som visserligen är en alldeles förträfflig syssla i sig men kanske inte så värst fabulös.

Förr-förra fredagen exempelvis, så flexade jag ut lite tidigare från jobbet och spankulerade ner till torget och inhandlade lite blomster bland den enorma tulpanskatten som står till buds. Älskar tulipaner, skulle kunna ha dem i varje vrå hemma <3

_DSC0083

Jag slog till på ett knippe påskfärgade och styrde kosan mot mottagaren, nämligen Talitha som skulle bjussa på fika, mat och massa snack på engelska.

_DSC0088

Talitha som ju är gravid nu (weee!!) och väntar småtting till sommaren, vi pratade allt mellan himmel och jord om hur det är och ha barn i Sverige vs Australien, vilket sorts firande man ska hålla, och det intensiva behovet av att boa som tydligen kan slå ner i en precis när som helst. Sedan bjöds det på pizza och underbart smöriga vitlöksbröd.

_DSC0090

På lördagen åkte jag återigen in till Linköping eftersom Saga hade en playdate inbokad.

_DSC0091

Med Kelly och Marcus!

_DSC0092

_DSC0114

Fina Kelly som gav mig en ny fotoutmaning, jag som är van vid mina färgglada vovvar upptäckte hur mycket svårare det är att fota en helsvart hund. Däremot gav det väldigt mycket fritt spelrum när det gällde häftiga effekter i redigeringen. Jag är lite inne i en HDR-period nu och fick ett tacksamt objekt.

_DSC0119-2

Saga som blir tio år om två månader, det kan man verkligen inte tro när hon rejsar runt i lera och gräs i nästan två timmar och fortsätter med att massakrera grisar efteråt och förvänta sig en ny promenad så fort vi kommit utanför bilen i Motala igen <3

_DSC0132

På söndagen ordnade jag med storkok och rockade tre maträtter på en gång – bland annat urgod stir fry med massor, massor grönsaker och sesamolja. Man känner sig allt lite stolt när ens mat består av 70% nyttigheter. Även fast man drar i sig en halv godispåse efteråt som efterrätt.

_DSC0168

Jag fixade också ny granola, en favorit här hemma och även den fullproppad med nyttigheter. Ska skriva ner receptet i ett annat inlägg sen.

_DSC0135

_DSC0159

Eftersom jag ju hade beredskap i helgen så fick jag som sagt kompledigt under måndagen, då hivade jag in en mycket motvilligt fastande och morgontrött Idun i bilen för vår färd till veterinären.

_DSC0206

Det var väl inte världens muntraste besked vi fick där. Artros på armbågar, knän och höfter, smärta som strålar upp i ryggen och skuldror. Ordinerad smärtlindring resten av livet, operation av något kommer inte bli av eftersom det inte skulle hjälpa henne ens kortvarigt på grund av att det finns så många fler problemområden att en reparation inte gör nån skillnad. Vi kör på med smärtlindring tills det inte går mer. En allvarlig blick möter min och säger att jag nog ska räkna med att hon inte kommer finnas så länge som hon kanske skulle ha gjort utan dessa problem. Något som jag alltid vetat innerst inne men när man hör orden från en veterinär så blir de ungefär 1000% mer verkliga och jag fick kämpa för att inte kippa efter andan när mitt hjärta kramades åt till bristningsgränsen och ögonen sved. Släppte på trycket när vi kommit ut och sitter i bagageutrymmet och låter sorgen få andas i ett par minuter innan vi åker och hämtar husse, som får köra hem. Nästa vecka ska jag ringa fysioterapeuten och boka tid för rådgivning och kolla upp eventuell möjlighet till simning.

_DSC0176

Och nu i lördags så kom Malin på visit för och käka lite mat och snicksnacka – jag hade fixat en enkel variant av chevré chaud med rostade solrosfrön och ugnsbakade potatishalvor med en kycklingröra och en bacon-avokadoröra –URGODA! Recept här och här.

_DSC0180

_DSC0188

_DSC0195

Dessutom… så har vi gått och blivit med splitterny bil. Eller ja, vi har beställt den – i juni kommer den till oss, en fabriksny och blänkande svart Toyota Auris kombi. Efter många diskussioner, uträkningar och en oerhört optimistisk syn på vårt cykelengagemang, så har vi fixat tredubbla vuxenpoäng genom att besluta om en gemensam bil. Där vi kommer vara de första ägarna, de första som kör en sträcka längre än till och från fabriken där den tillverkas. Eeeek!

_DSC0823

Nu ser vi fram emot påskhelgen med middagsbjudning, ägg i massor, promenader och kanske en och annan filmkväll – och sommartid!

_DSC0215

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *