Daily

Hänt i veckan och pre-kalas

Håhå jaja, här sitter jag och borde egentligen sussa för länge sen (klockan är närmare ett natten mot söndag just nu) eftersom det är stora kalasdagen imorgon – en dag före egentliga födelsedagen visserligen men går man och fyller år på en måndag, då har man inte möe till val.

Jag har dock outsourcat matlagningen inför firandet till Östenssons i form av deras goda pajer, och min födelsedagstårta blir en simpelt dekorerad men ack så god budapesttårta i långpanna. Keepin´it simple, nu taggar man ju trots allt 30 bast och får dra ner på tempot lite. Ehem.

Säger jag som samtidigt har fixat en betydligt mer pimpad födelsedagstårta till en liten 11-åring som ska levereras på måndag. Modellerade en miniatyrtårta på Minionen med partyhatt samtidigt som jag kokar mango/passionsfruktcurd på spisen. #yolo

_DSC0660-2

Min profilbild på Facebook är ganska så exakt ett år gammal, togs på förra årets marknad i Godegård när jag sportade kort hår och blått sockervadd. Nu fick den dagen till ära bytas ut till ett mer nutida jag, som sportar långa guldlockar och prassligt presentpapper från NetonNet istället. Presentpappret skulle jag ha till en mycket speciell tillställning för en viss aussie-brutta, mer om det senare.

DSC_0781-2

Det har flyttat in en barnsångbok i lägenheten! Hittade den här på mammas loppis och det sög tag rejält i vintagenerven – jag kommer ihåg den här boken, sångerna och illustrationerna från när jag var liten och faktiskt så hade mamma lagt undan den med tanke på framtida, sångbenägna avkommor. Nu får den bo här hemma så länge tills den dagen eventuellt kommer, och lyssna på min kraxande stämma i brist på klara barnröster

DSC_0788

DSC_0789

Den här fina lilla blå buketten fick jag för övrigt av Even i helgen, på vägen hem från den speciell tillställningen och avtackad som sig bör av en liten gentleman som sprang efter mig och bara skulle lämna en blomma till – och en till, och en till <3

DSC_0792

Roade mig hjärtligt i en hel kvart och med alldeles för många spaghettisnören i onsdags när jag upptäckte hur hysteriskt roligt sätt Fidan har att försöka få i sig hängande spaghetti. Snappandes i luften som värsta kobran så det bara ekar i köket när tänderna smattrar igen. Kommer snart kunna tapetsera en fondvägg med alla matbilder på grisen.

Kolla in de roströda ränderna längs med hakan btw – pigmentförändringar på ålderns höst. Min lilla medelålderskärring.

DSC_0806

Fick ett ryck i fredags kväll trots sjukdom och fixade till hemmets alla växter, inklusive det väldigt monstret till monstrera som jag fick ärva av pappa och som är i skriande behov av en större kruka men ändå snällt står och väntar och släpper ifrån sig nya skott i sitt lilla hörn. Helt otrolig växt som trots vårt extremt ojämlika förhållande – där jag glömmer vattna hen på flera veckor och låter den bli halvt strypt av den slingrande passionsblomman i fönstret – ändå frodas och lever på där i sin alldeles för lilla kruka med flera år gammal jord. Nästa helg vännen, då ska du få en makeover! Nu blev det iallafall en kortare spavistelse med dusch både i vatten och strålande sol.

DSC_0827

Och blommor. Älskade blommor – torget levererar med finfina buketter för femtiolappen styck, då jag slog till på två för och dekorera rummen med till det annalkande kalasandet. Nu vart ju visserligen kalasandet hipp som happ inte av här hemma, utan hos mamma. Så jag får väl dra med dem dit upp.

DSC_0818

DSC_0820

Och speaking of kalas, nu har det blivit morgon och inlägget är postat så nu är det dags att sätta ihop långtårtan och dra på sig bästa stassen. Förskottsgrattis till mig och helvälkommen Maj!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *