Uncategorized

Gigantisk kaka, ryggvärk och köttkoma

Här sitter jag och ser i ögonvrån hur den gigantiska amerikanska chocolate chip kakan håller på och slita sig lös från keramikformens bojor i ugnen – när det stod “gigantisk” i receptet så skojja de inte. The bikarbonat is strong with this one. När den är klar ska jag skjutsa in en vit chokladkladdkaka med jordgubbar och vispa lite grädde innan sängdags. Det är min tur och ha med fika imorgon och trots ryggvärk och jobbstress så viker jag inte från min princip att köra hembakat.

Ryggvärk ja – igår när jag lyfte Saga ur bilen, vilket jag gör eftersom jag är rädd att hon annars skrapar lacken men dessvärre så sprattlar hon värre än en epileptisk aborre – så känner jag hur det hugger till i vänstra sidan av ryggen och en konstant värk börjar sprida sig runt området. FUCK tänker jag men kör på som vanligt – ryggont är ju trots allt min vardag pga skolios. Men så har jag suttit ner en liten stund för och fixa nåt vid datorn och ska resa mig upp, och det gör så in i satans ont att jag får dra efter andan och stanna mitt i rörelsen och liksom hoovra halvt sittandes i luften. Hela vänstersidan ömmar och den lilla stunden sittandes har gjort halva mig lika stel som en 98-åring av halvkass vigör. Förmodligen någon låsning eller sträckning, eftersom det inte känns som någon kota som hamnat fel vilket händer mig av och till. Så nu har jag gått runt här idag med en påse frysta Quornfiléer tryckt mot ryggen och gjort mobilitetsövningar av typen “Titta på svansen” för och varsamt försöka stretcha ut min arma vänstersida. Det börjar kännas lite, lite bättre så jag är försiktigt optimistisk. Jag vet dessutom från various sociala medier att det är två andra som också har ryggstrul denna vecka så jag vet inte om det är nån inofficiell sportlovsvecka för ryggjäkelskap. 

Appropå halvkass vigör och abborrar så var det ju köttbuffé förra helgen, och mycket köttätande blev det. Nästan så man skämdes. Platsen var von Dufva och eventet heter Road Kill Grill. Deras egen beskrivning var spot on så jag snor den rakt av i brist på förmoga till utsvävande prosa såhär sent på kvällen: Som ni förhoppningsvis förstår kommer vi inte servera någon påkörd bäver eller dylikt utan det namnet vill säga är helt enkelt att det är ett humoristiskt och lite lätt stökigt grillställe dit alla är välkomna. Hos oss kommer ni kunna äta er mer än mätta på både ädla och oädla köttdetaljer. Allt tillagas med en amerikansk anda där rökning, lowtempgrillning och torra kryddmarinader står i fokus.

Sagt och gjort. Ett par stycken små burkar med diverse tillbehör fanns att välja på men köttet var i fokus – allt testades och den lyckliga vinnaren var utan tvekan den fantastiska oxfilén tätt följ av de möraste kamben jag någonsin ätit – bara man snuddade med tänderna vid köttet så gled det av benet. Resten var helt OK, men inte mycket mer än så. 

För en gångs skull behövde inte jag vara ensam om och dra fram kamera modell större och krumbukta mig i stolen för bästa vinkeln!

Ett litet hederspris går till minihinken med mac´n cheese som måste vara den i särklass flötigaste ost-och-makaronblandningen i denna del av Sverige med mackisar som mer eller mindre simmade under osttäcket. Majskolv var gött med, men de hade envisats med att strö nåt konstigt ströbröd över dem som sabbade lite. Och så popcornen – med lönnsirap och bacon <3

Cocktails före och till maten var kutym – jag slog till på en Alabama Slammer. Faktiskt en drink som kandiderar till topp tre favvo cocktails, riktigt fräsch. Rekommenderas.

Marcus festade loss på Margarita.

Vi hade bordet bokat i två timmar men efter ungefär 40 minuter satt alla ihophasade på stolarna med flämtande andhämtning och glasartad blick. Största matkoman hittills i år, kollektiv dessutom. Vi blev inte kvar längre än nödvändigt utan när några av oss tappra själar pillat i oss efterrätt (mig undertecknad) så bar det av hemåt för magläge i valfri möbel.

Nu är samtliga kakor klara så nu ska jag fixa grädden och hoppa i säng – håll tummarna att jag nu inte vaknar upp i sängen imorgon och inte kan ta mig ur…

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *