Uncategorized

Hästar och driftinfo

Humörstatus: kunde varit bättre. Stress har nött ner alla mina murar och jag får dåliga dagar för minsta lilla. Allt slit, alla känslor, alla förändringar (även de positiva) har liksom kommit ikapp allihop på samma gång och jag är helt slut. Allt känns jobbigt och oöverstigligt ena dagen, lite bättre nästa, och sen är det tufft igen. Jag är ingen vidare bra partner eller särskilt engagerad vän för tillfället men nu har jag bett min chef om nummer till vår hälsovårdspartner FeelGood och ska ringa dem för att boka in ett första möte. Det är en start. 

Helgplaner: idag är det bara ligga inne och läsa, se film och knapra en och annan godis som gäller, mer ambitiöst än så blir det inte. Imorgon ska vi få finbesök av familjen Engström och Berg, och sen mitt i allt har jag (återigen) glömt bort att jag fyller år nästa vecka och eftersom det blir mitt på en tisdag och jag inte känner för och dra ihop någon tårtfikebaluns, så blir det middag på Vänner & Vin under söndagkvällen istället. Måndag kommer jag förmodligen dra till Godegårds marken, sen beroende på mitt humör så blir resten av dagen en återupprepning av idag eller åtminstone snäppet mer produktiv.

Veckans WTF – vi var och kikade på en stuga på gränsen mellan Askersund och Motala förra helgen. Finaste stugan hittills, nyrenoverat kök och badrum, en tomt som kräver lite jobb men har stor potential, ängar runtomkring, ljusa rum med vacker timmer… men vid hemkomsten kommer vi överens om att vi har faktiskt inte hel handpenning än till en stuga och att det är bättre att vi sparar järnet, så vi kan lägga handpenning OCH ha kapital till och fixa möbler och eventuella renoveringar. Gjorde ont i hjärtat eftersom jag verkligen fastnade för stugan men det är ju trots allt det mest förnuftiga. Jag skrev ändå upp mig på och få sms om bud bara för att se vad det landar på. Och tro fan att det inte kommit in ett enda förbaskat bud. Den bara står där och hade (vad det verkar som) varit våran om vi gått och vunnit på lotto under veckan. Hade varit SÅ mycket bättre om det blivit budkrig och den gått upp över miljonen så man sluppit bry sig.

Veckans värk – vi var och spelade squash i onsdags och jag har vaknat två nätter i rad av att jag böjer på benen i sömnen och det hugger så in i h-e på baksidan av låren. Resten av kroppen mår hyfsat bra men just baksidan av låren verkar tagit all stryk, vete fasen hur jag flänger runt där på golvet för och lyckas med det. Men nu har ett snordyrt klippkort á 30 ggr införskaffats so there´s no turning back.

Nya intressen: från ingenstans har ett intresse för miljöpåverkan vuxit fram (eller nja, kanske inte helt från ingenstans eftersom nästan alla bloggar jag läser skriver om just det, återvinning, eko-produkter och whatnot) och jag har börjat tänka mycket, mycket mer på det avtryck jag lämnar efter mig här i världen och vad jag kan påverka. Intresset för att bevara natur och miljö har ju funnits sen barnsben men nu efter 30 har det eskalerat och jag ser på det hela ur en mycket bredare aspekt. Det är alltid kul att ha något nytt att grotta ner sig i och att det dessutom är något så viktigt och högaktuellt gör det ännu bättre. Planet Earth 1 och 2 kan ha skyndat på processen en aning med… 

Nyinköpta prylen – lönen som rasslade in denna månad återspeglar all beredskap, all övertid, allt mitt svett och min ångest som jag badade i förra månaden så nu jävlar åkte spenderarbyxorna på och jag införskaffade en ny kamera! Min Nikon är fortfarande en av mina absoluta favoritprylar, men så tung och klumpig för de tillfällen där jag skulle behöva en betydligt nättare följeslagare. Så jag slog till på en Panasonic Lumix GM1, en mer eller mindre kompakt systemkamera i en förbluffande liten storlek och med massor roliga funktioner. Jag hämtade ut den igår så än så länge lär vi känna varandra, men jag tror nog vi kommer ha mycket kul ihop framöver. Har för övrigt tagit alla bilder i inlägget med den – en mer ingående presentation kommer sedan.

Nu är det dags att gå ut med hundarna i kvällssolen igen, så längre lista än såhär blir det inte. Hoppas på mer energi och kreativitet senare i helgen, lite pizzamys och bokläsning ska nog göra susen. Hoppas ni får en fin kväll där ute ni med.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *