Uncategorized

WoW-koma och förbättringar

Hej mina vänner och bloggis – oj vad länge sen det var jag skrev. Det har däremot inte varit på grund av någon orkeslöshet eller depp eller allmän happening, utan nu har jag faktiskt de senaste dagarna befunnit mig i en spelbubbla av rang. Stefan började spela World of Warcraft så smått förra veckan, efter att vi skämtat om att starta igen efter diverse dregel-sessioner när ny info om kommande expansion släppts. Så en dag när jag inte kände för och göra något annat, så förnyade jag min prenumeration och ja – så gick det som det gick. Marcus hoppade också på tåget så vi har i princip suttit och spelat ihop hela helgen. Bara tagit paus för mat och promenader. Och det har faktiskt varit väldigt mysigt, och skönt – skönt att liksom sticka in i en annan värld, umgås med vänner därigenom och få den sociala kvoteringen fylld på köpet. Nu börjar min besatthet och lugna ner sig lite, som den brukar göra när det gäller WoW – så det har blivit lite mer förnuftigt spelande denna vecka hittills. 

_DSC0141-1.jpg

Jag har också börjat jobba 25% sen i torsdags, aka två små snabba timmar om dagen. Det funkar bra det med – jag går inte in i några större uppgifter, det hinner jag ju helt enkelt inte. Utan jag finns till hands och håller ställningarna under morgonkvisten med nybryggt kaffe och sovande hundar runt bordet. Såhär ska jag hålla på nästan hela februari ut, sen går vi på 50%.

Igår var jag på uppföljning hos psykiatrikern och fick göra om testerna för utmattning, ångest och depression. “Poängen” från utmattningen har nästan halverats sen i november, så det går verkligen åt rätt håll – mycket bra! Vi pratade också om det förut Marcus och jag, att min mage är numera otroligt mycket bättre och jag kan inte komma ihåg när jag sist hade huvudvärk. Sånt som jag liksom inte tänkt på utan mest undrat över varför jag är så himla trött och segstartat ännu. Än har jag inte tränat bort de negativa tankarna fullt ut, men snart så. 

KBT:n rullar också på och nästa session är nästa vecka – jag har som hemläxa att resonera med mig själv om alternativa tankar och handlingar vid en ångest-eller-stressfylld situation. Grejen är bara att – jag HAR ingen sådan situation att analysera just nu! Förvisso har jag spenderat större delen av min tid i en virtuell fantasyvärld de senaste dagarna, det är lite svårt att bli uppstressad där inne även för mig. Men ändock, lite kul ändå. Fortsätter det här så får jag ta en tidigare situation eller tänka framåt på eventuella happenings. 

_DSC0145-1.jpg

Annars då – Marcus har fyllt år, och vi firade stillsamt med god mat och vin som ni ser här. Rökta räkor, aioli, charkuterier och så Prins Charles-bakelser såklart!

_DSC0151-1.jpg

_DSC0153-1.jpg

Yum!

_DSC0154-1.jpg

Vi firade även mamma som fyllde år igår, med stor smörgåstårta och kakor och tulpaner åt alla håll.

_DSC0155-1.jpg

Rejält med räkor på denna goding med, gillas skarpt!

_DSC0156-1.jpg

Jag hade påtat ihop en egen vas till tulpanlökarna av mestadels återbrukat material, det ni!

_DSC0158-1.jpg

Och dessutom bakat för första gången på länge, sega daim cookies som var ännu längre sedan. Skönt ändå och känna att energin finns lite mer nu. 

Nu ska jag ta en kopp kaffe och ägna kvällen åt att spela litet, efter en hel del övningskörning och tvätt så dagen inte försvinner helt online. Återkommer senare i veckan med förhoppningsvis fortsatt hållbar energi. 

_DSC0143-1.jpg