Uncategorized

En fin söndag

Så lyckas jag hitta en gammal backupdator som jag tog med mig i höstas, med Lightroom installerat och allt och bloggandet är räddat. No offense till Linuxprogrammet, men mina små grå är inte riktigt kalibrerade till och lära mig något helt nytt nu mitt i allt.

Långhelg coming up som sagt, och jag firade in den med och krossa en full flaska ättikssprit på köksgolvet så att hela köket luktar pizzasallad typ. Men ja, ättika ska ju vara ett superbt rengöringsmedel och jag som går i tankar om och använda mig mer av skafferiets stapelvaror i städningen fick mig ju en rejäl försmak – bokstavligt talat. Nu väntar jag mig att både golvet och den stackars köksmattan ska glänsa fläckfritt som aldrig förr imorgon bitti.

Idag var jag med Saga hos veterinären med – ringde Motala djurklinik igår men de hade inte någon tid förrän måndag, ville inte vänta så länge så ringde Jägarvallen och där fanns det plats. Det var inte mycket kläm och drag som behövdes innan veterinären konstaterade att hon har väldigt ont i sitt vänstra knä, och att det lutade åt vad jag själv befarat. Korsband, eller kanske en mindre fraktur. Med tanke på Sagas ålder ville hon inte ge någon prognos utan istället skicka oss vidare till ortopeder som lättare kan bedöma skadan och om eventuell operation skulle hjälpa eller stjälpa. Så är vi alltså där – när veterinären börjar prata om operation som ett ingrepp som kanske gör med skada och elände för hunden och den tid den har kvar, än och ge chans till ett drägligt liv ett litet tag till. Jag hade redan förberett mig mentalt på det här, men det gör ont i hjärtetrakten ändå. Nu ska vi till Valla på måndag och hon ska lämnas in till specialisterna för en heldagsutredning. Sen får vi ta det därifrån. 

Innan läggdags slänger jag upp lite pics från i söndags, när vi gick en kortis längs de skuggiga stråken i Ödeby och spanade in fjärilar och vilda skor, och intog första glassen vid Borenshults slussar och solen sken i 24-gradig värme denna första, vackra sommarhelg.

De snålar inte med vare sig strutarnas storlek eller innehåll i Borenshult. 

Jag var mycket nöjd över att introducera denna tradition för Marcus, det är ju ändå ett av Motalas bästa sommartecken.

Klart vovvarna ska få slatten!

Jag hade tänkt ta de sedvanliga roliga storkäftskorten på Fidan.

Men det gick åt fanders. Hon var vrålsugen på glass tydligen.

En vart ju iallafall lite extra svalkad…

Nu ska jag ta och hoppa till sängs. Sov gott med er folket, vi höres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *