Uncategorized

Flytt och flopp

Det här skulle ju då ha varit födelsedagsfirande part 2-inlägget, men guess what? MIn dator ger mig ingen bild, så den är nu inlämnad till Mediamarkts servicecenter, förväntas tillbaka om typ 16 dagar eller nåt. 

Så nu sitter jag på Marcus stationära Linuxdator med ett bildredigeringsprogram (Lightroom kan inte köras på LInux) som drev mig till vansinnets rand efter cirka tio minuter så det blir lite ont om bilder framöver. Speciellt med tanke på att jag startade en överföring av befintliga bilder på min laptop när den hade bild i några värdefulla minutrar, och jag i min enfald litade på att den fick över allt för att den hade fått köra klart. Vilket jag nu upptäckte inte var fallet. 

Såatteee…

Nåväl. Den här helgen har vi iallafall flyttat över Marcus alla grejer till min lägenhet. Jag hyrde en flyttbil, en Volkswagen Transporter, av Wahlstedts och höll på och gå åt av nervositet när jag skulle manövrera denna, i mina ögon, enorma best till bil. Men det visade sig att jag kirrade det galant, även om det tog en halv evighet att backa ut från vägen som ledde till Marcus trappuppgång och en och annan liten buske gick hädan på vägen.

Jag sprang runt och handlade öl och mat till bärsällskapet, och skrubbade rent kök och andra ytor så att de skulle se OK ut fotomässigt – killarna bar skräp och packade ner lådor. Hela lastutrymmet blev poppfullt, otroligt nog eftersom det på ytan inte ser ut som att han har så mycket grejer. I jämförelse med en annan liksom. 

Sen hem med hela rasket och ytterligare en svettladdad backning senare så var hela rasket ute och inne i min/vår lägenhet och förråd. Allt detta i 25+ värme också eftersom vi haft årets första sommardagar denna helg. Otroligt härligt – förutom just under de här timmarna av bärande, packande, skrubbande och bestmanövrerande. 

Och under söndagen har vi röjt bland alla grejer och satt upp pinaler som ska stå framme, stuvat undan annat som får vänta ett tag till – mitt i allt gav jag mig på och röja min garderob också och har därmed haft en av mina mest produktiva helger detta år. Om inte DEN mest produktiva? Det känner jag ju nu dock, är helt slut. Det märks att allt tar på mig extra mycket, oavsett vad det är, och då också kräver extra mycket energi och återhämtning. Nu har det kommit ikapp med bilen, allt jobb, flyttrodd, och mitt i allt så har Saga börjat halta kraftigt på sitt vänsterben så till den grad att hon inte längre kan gå långa promenader. Jag hoppas, hoppas, hoppas att det är som mamma säger, värmen, som gör att hennes förmodade artros gör mer ont. Vi var ju hos veterinären för två veckor sen som kände och klämde på henne och sa att hon förmodligen hade artros i både höfter och knän men inte mer allvarligt än så. Håll tummarna. 

Veckan är iallafall kort, med tre ynka jobbdagar och jag blir dessutom gräsänka några dagar medan M drar upp till Arlanda. Blir det fint väder stuvar jag nog in alla hundar i bilen och drar till valfri skog eller trädgård och parkerar mig där resten av ledigheten. Det blir lagom med aktiviteter. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *