Uncategorized

Throwback till sommaren och att vänta

Tack alla för era lyckönskningar och grattisar på nytt-jobb-inlägget. Nu när det “värsta” är över med att ha sagt upp sig och meddelat kollegor, så inträder den här limbotiden då man bara går och väntar. Bokstavligt talat. Det är nog inte helt korrekt, men i mitt huvud är det typ ingen idé att ens påbörja något innan min tid av “plötslig fritids-överdos!” träder in. Som sagt, jag överskattar nog tiden jag kommer ha rejält – men så är jag lite bitter till sinnes också. Det är så lugnt på jobbet nu, och så frustrerande att känna att man bara sitter av tiden, typ. Nu går jag dessutom tillbaka till att vara här även fredagar – för det är lite så det ska vara, vi ska inte jobba hemifrån även fast det rent krasst inte finns någon större mening med att vara här på heltid just nu. Och jag känner direkt hur det påverkar min energi, den damp som näven i fredagschipsen. Men jag orkar inte tjafsa om det. Det handlar bara om några veckor iallafall.

15072018-_DSC0243.jpg

Nåväl. I helgen ska det bakas ytterligare tårtor, sen behöver jag storstäda bakstugan igen. Jag hade hoppats kunna köpa mig ett till bord och ett skrivbord att ha där inne, för lättare tillverkning av glutenprodukter samt någonstans och ha min symaskin <3 men så visar det sig att Idun gått och slagit av sin ena huggtand så den är bruten rakt igenom (!). Det bidde remiss till tandläkaren, dit vi ska på onsdag – och ni som har vovvar vet ju hur just tandvården kan bli lite av ett ekonomiskt gissel om man har otur eller inte läst igenom försäkringsvillkoren ordentligt. Nu står det i hennes försäkringspapper att de täcker skador på tänderna om det inte föreligger svagheter eller annat tjafs sen innan, vilket det inte ska göra. Så håll tummarna!

15072018-_DSC0244.jpg

Och från tandvård till jordgubbar (hittade ingen fyndig övergång, haha!) så rensar jag minneskorten nu och hittade massor kort från i somras som jag inte tror jag publicerat? Just nu känns det här så oändligt långt borta, det var typ 13 minus ute hos oss häromnatten, det är svinkallt i huset och allt är fruset – men vackert. Nu på söndag ska det komma snö med, yay! Men det ska ändå bli väldigt, väldigt skönt sen när man slipper dra på sig tre lager kläder på både folk och fä, skinnet är vackert gyllenbrunt istället för grått med pastellgröna ådror, och man kan äta solvarma jordgubbar och bubbel till kvällsmat!

15072018-_DSC0245.jpg

15072018-_DSC0246.jpg

Det här är från när jag och mamma var i Skedevi och plockade gubbs. Såhär vill jag också ha det sen när jag står på marknad, massa fina trälådor med gotter i.

15072018-_DSC0247.jpg

Köpte svingod Grännaglass och mousserande jordgubbssaft.

15072018-_DSC0249.jpg

15072018-_DSC0253.jpg

15072018-_DSC0254.jpg

Massor av svalbon.

15072018-_DSC0406.jpg

Jordgubbar till Fidan såklart.

15072018-_DSC0413.jpg

15072018-_DSC0417.jpg

Något jag inte saknar dock är torkan – hoppas verkligen vi får mer nederbörd i år, både i form av snö och regn.

15072018-_DSC0422.jpg

En bra sak iallafall är att vi nu i veckan fick en luftvärmepump installerad – vår första investering i huset. Den gör övervåningen varm och skön nu, men undervåningen not so much tyvärr. Vi hade hoppats på att värmen skulle kunna krypa ner, vilket installatören också sa – inte så att det blir lika varmt där nere som uppe, men lite iallafall. Nu har det å andra sidan varit extra kallt ute hos oss, så vi får se framöver om det lättar. Vi valde ändå och sätta pumpen på övervåningen eftersom det blev så olidligt hett där under sommarmånaderna. Så i sommar kommer det bli nice med kallare luft. Får vi tänka nu, med fjorton plusgrader i vardagsrummet. Blir la och fixa ett fläkthål ner.

15072018-_DSC0423.jpg

Hoppas ni har en go fredag iallafall, lönedag och allt, woop woop! Ska nog gå och unna mig en hasselnötslatte dagen till ära. Trevlig helg peeps!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *