Uncategorized

Operahuset, vandring i Sydney Harbour och rolig fågel igen

Jaha, igår var alltså första dagen tillbaka på jobbet – och ändå inte. För tydligen hade jag tagit ledigt ända till onsdag – något som fallit mig helt ur minnet. Speciellt eftersom jag skrivit 11:e september på mitt out of office och allt. Förmodligen hade jag tänkt att det blir mer mjukstart att börja mitt i veckan istället för en hårdnackad måndag. Oh well.

Stannade på jobbet igår iallafall, men tog tillfället i akt och utnyttjade min oväntade lediga dag idag. Möjligheten till att få en hel dag ensam kunde inte ignoreras – jag kände det i helgen nu att det behövdes efter att ha haft folk tätt inpå mig 24/7 i en månads tid. 

I vanlig ordning har jag hundra saker jag skulle vilja göra idag, men kommer förmodligen bara komma till skott med en tredjedel – då får det vara så. Att starta denna vecka med norra jordklotets värsta huvudvärk och brev-på-posten-depp är fortfarande tecken på att saker inte står rätt till. 

Blogginlägg kommer iallafall! Här fortsätter vi vår vandring mot Operahuset, och på vägen dit går vi igenom värsta fancy pants-området med flashiga hamnlägenheter som har egen båtplats!

_DSC0100.jpg

_DSC0102.jpg

En bit bort fanns det konstig konst i en rondell. Så konstig att de var tvungna och skylta om vad det var.

_DSC0103.jpg

Kan förvisso identifiera mig med känslan den symboliserar emellanåt.

_DSC0104.jpg

Vi gick förbi stjärnor i taken.

_DSC0107.jpg

Och en bröllopsfotografering.

_DSC0108.jpg

Här har vi fina Sydney Harbour Bridge.

_DSC0109.jpg

Och på andra sidan syns Luna Amusement Park, som vi först hade tänkt åka till men som verkar inrikta sig liite mer på barn så vi skippade det till slut.

_DSC0110.jpg

Promenadpaus och vänta på fotografen.

_DSC0122.jpg

Och här har vi då Operahuset! 

_DSC0124.jpg

Vi blev kvar där ett tag för och kunna ta alla möjliga selfies i tur och ordning. Operahuset var fint, men då tyckte jag ändå bättre om vyn av Sydney Harbour. Här strosade vi runt och köpte glass.

_DSC0126.jpg

Och till min stora lycka hittade jag den roligaste fågeln hittills, denna långnäbbade sak – en vit ibis! Som stalkade den här mannens lunch. Den balanserade på stenryggen hela vägen bort och kikade över folks axlar för och de vad de åt på.

_DSC0141.jpg

Obligatorisk sittning på Operahusets trappor. 

_DSC0143.jpg

_DSC0147.jpg

Lite lik den här hovfotade figuren va?

_DSC0152.jpg

Har nu tjugofjorton foton på hela händelseförloppet när en till ibis får sig ett skrovmål. 

_DSC0157.jpg

Från Operahuset gick vi sedan vidare till botaniska trädgården.

_DSC0160.jpg

Med big ass träd.

_DSC0166.jpg

Och big ass blad.

_DSC0169.jpg

Och en miniskog med bambu.

_DSC0172.jpg

Chillade på en äng och tittade på båtar bakom oss och höghus framför oss.

_DSC0182.jpg

För att sedan bli lite hungriga och stega in på trädgårdens resturang, som var helt tom sånär som på den här gynnaren.

_DSC0187.jpg

Grabbarna tog lax, och denna lax blev sedan måttstocken på hur pass bra eller dålig mat vi åt under resten av resan. Samtliga vart nämligen dåliga i magen, och laxen var precis på gränsen till ofärdig så den var förmodligen boven i dramat. Fick vi halv-ok mat på nåt annat ställe framöver så sa de “ja men ändå inte så illa som LAXEN!”

_DSC0186.jpg

Undertecknad klarade sig fint eftersom jag tog en ostbricka med riktigt god ost, speciellt den peppriga längst fram till vänster.

P1020522.jpg

Och sen var det dags och vandra vidare under dagens sista timmar innan det började bli mörkt. Lite till hann vi med iallafall, bland annat ett besök i en kyrka och gnuggning av vildsvinstryne.

_DSC0121.jpg

Bjuckar på bästa idolbilden från denna dag – det blåste MYCKET!

Nu ska jag ge mig ut i skogen och rasta mina fyrbenta. Ha det gott!