Uncategorized

Det stora stuginlägget!

Fredag! Det har ändå gått fort denna vecka, mycket såklart på grund av att jag tog semester i semestern i tisdags och spenderade måndagen med att irra runt och leta efter vart fan mina grejer var eftersom de flyttat runt alla under sommaren. Visade sig att jag fått eget kontor så nu sitter jag här inne och myser med värmetermostaten på full blås utan att någon varmbloding klagar på tropikhetta, och har full koll över vilka som kommer och nallar från fikabordet. 

Det blir någorlunda full rulle i helgen med att hämta hem Kelly som fått vara provhund hos en polare till Marcus som funderar på och skaffa hund – efter det svänger vi av och hälsar på hos Marcus pappa, och under söndagen är det min pappa som får påhälsning. Så ikväll blir det bara och komma hem till soffan med chipspåsen i näven och stanna kvar där. Speciellt eftersom jag satt och redigerade bilder till alldeles för sent och dessutom tar den extra tidiga bussen till jobbet. Det är inte för inte som jag har två shot av espresso i mitt vanliga kaffe och får spendera en kvart vid automaten.

Bilderna jag betade av var iallafall ifrån vår lilla stugsemester från förra veckan så den kan vi väl ta och kika på!

_DSC0357.jpg

Här har vi underverket på Tallekullen – 20 min utanför Ödeshög och Gränna, mitt ute i skogen med nån kilometer till närmsta granne. 

_DSC0332.jpg

Mycket välgjort litet paradis med ett växthus omgjort till en slags lounge där man kunnat sitta med morgonkaffet vid bättre väder. Nu lyckades vi ju pricka in den veckan då det regnade 80% av tiden så vi höll oss mest inomhus – och till skogs.

_DSC0336-2.jpg

_DSC0335.jpg

Uppvärmd pool fanns det med – får testa den nästa gång!

_DSC0354.jpg

Här spenderade vi istället det mesta av vår vakna tid, i vardagsrummet med görsnygg tapet och öppen spis.

_DSC0350.jpg

Kolla så fint! Det var verkligen snyggt renoverat, med golv och tapeter som passar perfekt i den här typen av stuga.

_DSC0346-2.jpg

Köket <3 <3 <3

_DSC0324.jpg

Min favoritvy – blev helt kär i detta underbara klappbord och skomakarlampan och stolarna och ja, allt!

_DSC0325-2.jpg

Det märktes verkligen att de lagt ner effort på inredningen också, med Kockumprylar, gamla vågar och lantliga hyllor, patinerade ljusstakar och andra fina detaljer. Inte det vanliga ihopslängt-av-det-första-man-hittade-på-loppis-och-IKEA-hafset som jag sett i andra stugor.

_DSC0326.jpg

_DSC0150.jpg

Efter att vi kommit i ordning så invigde vi stuglivet med goda munkar från Husbyfjöls marknad som jag varit på dagen innan. 

_DSC0158.jpg

_DSC0155.jpg

_DSC0161.jpg

Sötnos med sött <3

_DSC0163.jpg

_DSC0187.jpg

Sen gick vi på promenad genom skogen. Det fanns en rekommenderad väg att gå som ledde oss från de öppna grusvägarna rätt in i skogen på minimala stigar, över myrer och öppna ladugårdsplaner, övergivna hus och en jäkla massa omkullvälta träd. Var borta i gott och väl två timmar.

_DSC0185.jpg

Mer eller mindre stolta svampar överallt.

_DSC0188.jpg

_DSC0189.jpg

Hus med lummiga trädgårdar fulla med ringblommor och sensommarfrukt.

_DSC0192.jpg

_DSC0194.jpg

_DSC0195.jpg

En liten tjärn, liten båt och liten fiskestuga.

_DSC0196.jpg

_DSC0197.jpg

_DSC0199.jpg

_DSC0200.jpg

_DSC0201.jpg

_DSC0202.jpg

Vi kom hem precis när duggregnet övergick till regelrätt ösregn, trötta, välmotionerade, och väl värda en liten kräftskiva till middag.

_DSC0212.jpg

Och bubbel också såklart. 

_DSC0217-2.jpg

Lagom regnrufsig och småberusad på massa frisk luft och bubbel.

_DSC0221.jpg

_DSC0216.jpg

_DSC0184.jpg

Sedan spenderades resten av kvällen här, framför brasan med en bok och godis och doften av blöta hundar och regnsmatter mot rutan <3 (fan det går inflation av hjärtasymboler i detta inlägg) Förmodligen precis vad som behövdes för att dämpa eventuell port-intrycksöverdos i kombination med jetlag. Härligt med kontraster ändå, från bad och snorkling i Gold Coast till raggsockekvällar och svampjakt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *