Uncategorized

Finheter från Rostock, och en go jul!

Hej alla där ute framför Kalle, eller vart ni nu befinner er – hoppas att ni har det varmt och gott och har något läckert att mumsa på. Här har vi bubblat bubbelbad med bubbel även i glasen, och håller på att förbereda maten. Det har varit en mycket lugn julafton so far, utan stress eller deadlines utan vi har tagit dagen som den kommit. Oerhört skönt.

Tänkte bara visa en snabb titt på vad vi fick med oss hem från Rostock. Vi åt ju mest, och köpte några små presenter. Annars köpte vi nästan allt inne i den mysiga popup-butiken på torget.

_DSC0061-1.jpg

Stort plus för fina förpackningar med.

_DSC0064-1.jpg

_DSC0065-1.jpg

I den finaste asken låg den dyrbaraste, som jag och Marcus köpte ihop.

_DSC0069-1.jpg

En guldkotte! Det syns inte så bra på bild, men den är otroligt detaljerad och varje del är separat så den rör sig på ett väldigt speciellt sätt. Glänser nåt otroligt.

_DSC0071-1.jpg

Sen valde jag ut en julkula, med en fågel på såklart – handmålad, i glas och med mjukt glittrig botten.

_DSC0072-1.jpg

På lördagen, när jag hade penningar kvar, gick vi tillbaka hit för och spendera dem. Då införskaffades detta vackra urverk som jag stod och fingrade på under fredagkvällen men inte vågade unna mig riktigt då.

_DSC0076-1.jpg

Och en liten, liten filur till som kikar fram ur pappret.

_DSC0079-1.jpg

_DSC0082-1.jpg

En munblåst liten fågel med guldglittrig stjärtfjäder.

_DSC0083-1.jpg

Och i en fysisk butik som vi hittade, som sålde massor krimskrams och enhörningar högt och lågt (!) fann jag de här polkagrisarna av glas och köpte på mig ett gäng.

_DSC0095-1.jpg

En ny jultradition kanske, och köpa på sig lite finare dekorationer, på marknader och annat? Mycket nöjd med denna resas fångst iallafall.

_DSC0096-1.jpg

Och just det, den bevingade grisen får vi inte glömma! Ni kanske såg ett gäng av dem kika fram på en av de andra bilderna. TYckte de var så charmiga i sin ful-söthet, köpte den här stora och ett gäng kultingar som presenter.

_DSC0097-1.jpg

_DSC0100-1.jpg

Och här hänger han ihop med kotten i granen, i ett entusiastiskt evighetssprång.

_DSC0099-1.jpg

Och nu önskar jag er alla en riktigt, riktigt god jul! Full av mat och umgänge, eller kanske favoritpizzan och ditt eget sällskap som det bästa. Oavsett, så glöm inte att ni alla är värdefulla, och jag önskar er allt gott både ikväll och i fortsättningen <3