Huset

Första bloggposten från huset!

Ett livstecken från Lundby, woho! Herrejösses, vad det är befriande att bo i hus – och herrejösses vad mycket plock, pack och stök det är, och vad det tröttar ut en fullständigt! Har inte gjort annat än plockaplockaplocka känns det som, även fast det mesta av möblemanget nu är på sin plats och de flesta kartonger i huset är uppackade. Sen att båda lägenheterna är proppade med kartonger fortfarande väljer vi att ignorera… ett par timmar till iallafall.

Det går inte och beskriva hur underbart det är att vakna tidigt på morgonen och det är helt tyst ute. Öppna en dörr och släppa ut alla vovvar, för att sen göra dagens första kopp kaffe och inte behöva känna sig stressad över att hundarna springer om varandra av rastlöshet. Kunna vara tillsammans i olika delar av hemmet utan att för den skull alltid typ springa på varandra. Spika upp hyllor och tavlor utan att bry sig om vad någon hyresvärd tycker. Plocka in blommor från min EGNA trädgård!

P1040352-1.jpg

Första kvällen, efter att flyttgubbarna åkt sin väg och vi ägnat timmar åt att packa upp och hitta en plats åt allt, så vi själva kunde ta oss fram hjälpligt – skulle vi dricka skumpa och skåla in vårt nya liv med pompa och ståt. Gärna smaska jordgubbar samtidigt och blicka ut över gården med stolthet i blick a´la Lejonkungen.

Det bidde ett hastigt klinkande strax innan 23 på kvällen när jag mitt i allt köksbråte bara slänger all skit åt sidan och utbrister “nu dricker vi skumpa innan det blir ny dag för fan” och så drack vi några snabba, svettiga men lyckliga klunkar under vildsint viftande och flydde sedan den mygginvasion som härjade just på vårt skålställe. 

P1040355-1.jpg

P1040358-1.jpg

P1040363-1.jpg

Lyckliga husägare med skumpa och matchande sommarblåa kläder.

P1040371-1.jpg

Till och med flaskan gick i blåa toner!

Fatta för övrigt att det snart var natt här – svensk försommar alltså <3

P1040372-1.jpg

Här har vi en bit av matrummet dagen efter- och nej, jag dricker inte skumpa till frulle, SÅ extravaganta ska vi inte vara. Glömde helt enkelt flaskan. Men här har vi iallafall hängt upp en hylla lite provisoriskt och desperat fyllt den till brädden med grejer tills fler hyllor kommer upp.

P1040373-1.jpg

Och här var första koppen kaffe på trappan. Så lugnt och stillsamt, bara fåglar, humlor och en lätt bris över åkrarna. Nästan en religös upplevelse. 

P1040375-1.jpg

Där vår tomt slutar och åkern tar vid växer massa blåklint. Här ska vi sätta upp staket senare. 

P1040398-1.jpg

Sedan hör jag en gitarr runt hörnet och hittar Marcus i full färd med att spela serenad för alla flygfän.

P1040399-1.jpg

Allt är så grönt och prunkande nu, helt olikt från när vi var här i våras och allt låg under snö och is.

P1040401-1.jpg

Och den här utsikten över åkern och alla små gårdar långt, långt borta – magiskt. 

P1040402-1.jpg

Marcus bytte till trumpet och en liten stund satt vi och spelade och sjöng ihop och herrejösses vilken idyll va!

Sedan följde en dag då vi åkte runt hela jäkla Bråstorp i jakt på förnödenheter i form av grill, utemöbler, en hel arsenal av mygg-och-flugdödarmedel och annat smått och gott. Vi uppfattade av de tidigare ägarna att de skulle lämna kvar utemöbler och den murade grillen, men de hade tagit med sig rubbet. Och vi kunde inte bo här första helgen utan en grill och sittplatser till altanen, hur skulle det se ut!

Så det blev en bra svettig runda med halva Motala som även de skulle shoppa loss denna dag – det var så otroligt skönt att komma hem till lugnet här igen. På kvällen skulle vi på grillfest med tjejgänget och deras respektive, men det kan vi ta i ett annat inlägg. 

P1040409-1.jpg

Dagen efter, på söndagen (med lite, lite baksmälla) röjde vi järnet igen fram till 19-tiden då mamma och Lasse kom ut med vovvarna. Vi insåg rätt snabbt på fredagen att det skulle bli alldeles för rörigt med alla hundar mitt i flyttkaoset också, så efter att ha bett snällt fick de stanna i Motala över helgen och komma ut till oss när vi hade det något sånär iordninggjort. Väldigt skönt! Som tack bjöd vi på premiärgrill.

Jag hade också hittat ett par illa medfarna, men fullt dugliga utemöbler bakom min lägenhet, som vi drog fram och som jag kastade mig över med borste och rengöringsmedel. När jag var klar såg jag ut som en grönskimrande variant av Hultsfredfestivalens bajsman, med dassigt moss-klet överallt. Men rena vart de och fullt dugliga till och sitta i med lite dynor – ska ge dem lite mer kärlek i form av en slipning och inoljning längre fram. 

P1040413-1.jpg

P1040414-1.jpg

Serverade lite olika grillat, krossad vitlöks-och-timjanpotatis, majskolvar och mozarellasallad. Mums!

P1040417-1.jpg

En bra bild på mamma!

P1040426-1.jpg

Efter maten skulle Lasse såklart gå loss med vovvarna och deras bollar, lekfarbror som han är. 

P1040423-1.jpg

Och så fick de höra Marcus spela trumpet för första gången. Mamma fick sig även en lektion, med varierande resultat.

P1040427-1.jpg

Kul och äntligen kunna spela igen utan och vara rädd för och störa grannarna <3

P1040428-1.jpg

Sen vankades det kaffe och glass.

P1040431-1.jpg

Saga hittade en favoritplats i det höga gräset. Jag är speciellt glad över att kunna ge Saga det här – det var en sak jag lovade mig och henne ett flertal ggr genom åren, att vi skulle ha en egen trädgård att springa runt i. Nu när hon börjar bli till åren var jag rädd att jag inte skulle hinna. Men det gjorde jag.  Och nu är hon ute i princip hela tiden och bara ligger och myser.

P1040436-1.jpg

Solen gick ner och hela åkern blev till guld.

P1040437-1.jpg

Festade på söta bär, frukter och färger.

P1040438-1.jpg

P1040439-1.jpg

En bild på vår nya, högt ärade familjemedlem.

P1040447-1.jpg

Både jag och Idun var väldigt uppmärksamma mot kameran.

P1040450-1.jpg

Mys <3

Sedan tackades det för hundvakteri och mat och vovvarna stannade kvar och såg förundrat efter den vita bilen när de for iväg. De hade blivit rejält bortskämda under helgen. 

Och nu idag så gick vi en promenad under tidig morgon, innan vi drog in till Motala igen för och hämta de sista pinalerna från lägenheten och inspektera städningen.

P1040452-1.jpg

Såhär ser det ut på vägen utifrån oss – raps och vetefält med vallmo, blåklint och prästkragar.

P1040454-1.jpg

P1040455-1.jpg

P1040458-1.jpg

Klockan var åtta men det var redan 18-19 grader varmt så vart ingen lång promenad – fram till Lundby Gårdsbutik och tillbaka. Men fint var det.

P1040459-1.jpg

Massor lador och vackra små gårdar.

P1040460-1.jpg

Tre förundrade, nyfriserade får.

P1040462-1.jpg

P1040463-1.jpg

Här ser ni grannen och deras tillbyggnad till vänster, och vår lägenhetsflygel längst till höger.

P1040465-1.jpg

P1040464-1.jpg

P1040466-1.jpg

P1040467-1.jpg

Tillbaka in på Vallmovägen igen.

P1040468-1.jpg

Och lite snabba bilder från vardagsrummet där det fortfarande avvägs vilka möbler som får vara kvar.

P1040470-1.jpg

P1040472-1.jpg

Lägenhetsfixet gick fort – städningen var slarvig på sina ställen så de kommer tyvärr få göra om. Får se vad bovärden hittar mer och anmärka på under visningen imorgon. 

Men resten av eftermiddagen idag har vi faktiskt tagit en paus från allt plockande och njutit av värmen och stillheten. Ätit lätt lunch, läst bok, slumrat i solen och bara mått bra.

P1040474-1.jpg

P1040478-1.jpg

Tog en tur till Kastad Kulle men det var inte så mycket och promenera där. Försökte iallafall få en bild på tre ungar stutar som huserade här, men de var väldigt kameraskygga.

Och nu är det kväller, Marcus sliter på ovanvåningen med alla kläder och garderober och jag borde göra detsamma. Men ville dokumentera de här första dagarna först. 

Under morgondagen har jag rådgivning med Nyföretagarcentrum (för första gången har jag faktiskt inte haft en enda tanke på företaget på flera dagar dock) och sedan besiktning. Jag ska försöka hinna dra till Jessica däremellan och hämta lite pallkragar, sen kommer Eva och Peter och förärar oss ett besök under kvällen. Även pappa kanske kommer förbi på eftermiddagen, så det blir full rulle. Men en välbehaglig sådan. Så skönt att äntligen kunna erbjuda vår egna lilla oas att trivas i.