Livet,  Vovvarna

Midsommar 2019

Midsommar i år blev en lugn tillställning. Eller ja, jag är väl knappast känd för och rumla runt på någon midsommar egentligen, hehe. God mat och gott sällskap brukar vara det allra bästa. Jag hade haft i åtanke att kanske vara med i tjejgängets årliga firande, men när vi fick beskedet om Idun ändrades de planerna till att ta vara på den sista tiden så mycket som möjligt. Så vi bestämde att vi skulle äta ihop med mamma och Lasse på dagen, och sen spendera resten av kvällen hemma.

Har massor fina bilder att visa men det får bli en snabb genomgång så länge. Idag är sista hela dagen med min Fidan, så jag kommer nog inte blogga något mer innan hon försvinner ifrån oss. Därför är det lite svårt att formulera texten till och inte vara extremt tårdrypande. Så, i rapportform: Midsommar 2019.

P1070775-1.jpg

En sista promenad ihop alla fyra i Fålehagen, med finkläderna på och bollar i högsta hugg.

P1070781-1.jpg

P1070786-1.jpg

_DSC0632-1.jpg

Väl hemma hos mamma och Lasse fick hundarna svalka av sig medelst vattenslang.

_DSC0633-1.jpg

Idun goes instant piraya.

_DSC0582-1.jpg

Kort därefter satte vi oss till bords och högg in på midsommarmaten – vi körde allt möjligt plock utöver färskpotatis och sillen jag ännu inte lärt mig äta; diverse godsaker jag köpte på REKO i Mjölby, mer ostar, Marcus salami, supergod lax från Lidl (!) och smultroncider.

_DSC0589-1.jpg

Mums!

P1070820-1.jpg

Vi tog tillfället i akt och förevigade några familjefoton. Jag ser dock på alla foton hur trött jag ser ut och vara. Jag kände mig rätt melankolisk och seg, men visste inte att det syntes så väl. Eller är det såhär jag ser ut per default nu som 33-åring? Eek!

Men ja, dagen innan var tuff och det hade varit mycket tårar, så kanske inte så konstigt.

_DSC0597-1.jpg

Klart vovvarna fick midsommartallrik de med. Idun högg in på potatisen, för att sekunderna därefter spotta ut den och mumsa i sig nästa. Hon ville bara åt smöret och saltet…

_DSC0685-1.jpg

Sedan följde matkoma, och fotografering av flora och fauna.

_DSC0700-1.jpg

_DSC0698-1.jpg

Alla turades om att kela med Fidan.

P1070863-1.jpg

Mer poserande och kråksparksfest.

P1070868-1.jpg

Sällsynt bild på mig och brorsan! Bägge med lika uppnosig uppsyn.

P1070856-1.jpg

Mer farvälgos.

P1070875-1.jpg

Sen var klockan efter fem och vi åkte hemåt för soffhäng med bok och lite midsommargodis.

P1070880-1.jpg

Ett stillsamt regn som strilade ner.

P1070883-1.jpg

P1070882-1.jpg

Och en väldigt trind liten Fidan som fått smaka på särdeles mycket godsaker denna dag och nu nöjt låg och snarkade bredvid mig. Här låg vi hela kvällen, och nästan hela natten med eftersom jag somnade i soffan. Jag ville inte gå upp och bryta den trygga sfären. Låtsas att allt var som vanligt, och att vi åkt flera år bakåt i tiden tills då det var standard att jag somnade i soffan med en friksareIdun och chipspåsen bredvid mig.

Idag ska jag ta med henne på en sista promenad ensam i Fålehagen, där vi gått tusentals gånger förr. Imorgon förmiddag ringer veterinären om en mer precis tid, och ja… vi får se när jag får ork att skriva nästa gång helt enkelt.

Hoppas ni hade en fin midsommar, och får en fin start på veckan. Ta hand om varandra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *