Höns

Crazy hen lady

Go kväll på er mina vänner – här kommer ett riktigt bildspäckat inlägg med höns-bonanza, bara för att jag haft en sån himla göttig dag och faktiskt hade kameran med mig ut och kunde dokumentera det lite. Eller ja, det mesta av den vart ju dokumenterad genom hönsen, haha!

_DSC1092.jpg

Idag var jag nämligen ute heeeela eftermiddagen och jobbade i trädgården. Det började lite smått med att jag gick och plockade, sen fick jag fart och feeling och startade projekt Röja Upp och Byta Plats. Älskar när man får den där själsliga och energimässiga medvinden, inga tider finns och passa så man kan hålla på hur mycket man vill. Till och med vädret var på min sida – efter en förmiddag med tätt duggregn under promenaden, klarnade det upp och var till och med solsken emellanåt. Och vindstilla!

Och nu var det också första gången som jag kunde gå och påta med fyra stycken nyfikna hönor i släptåg. Alltså herregud, mysfaktorn sköt i taket! Och då är de ändå fortfarande inte supertama, de håller sig på lite avstånd – men det märks redan efter idag hur snabbt de vänjer sig vid att ha mig nära. I sommar sen kanske jag uppnått min idyll-dröm om att sitta och rensa ogräs eller fika och ha en höna halvt i knät samtidigt, hehe.

Som medhjälpare lämnar de dock lite att önska – snarare medstjälpare, som sekunden efter att jag täckt pallkragarna med täckmaterial (som för övrigt är deras egna gamla husspån, halm och klutt) hoppade upp och sprätte loss för glatta livet så hälften for ut igen. Men de får väl hållas för stunden <3

_DSC1093.jpg

Spana efter fåglar i skyn. Var det en kråka? Än så länge har vi inte sett någon vråk, peppar peppar.

_DSC1096.jpg

Men hallå, här borta fanns ju en till låda!

_DSC1097.jpg

Och vad är det som ligger här bakom den?

_DSC1098.jpg

Hmmm… det här var en okänd växt. Mattes snittblommor kanske?

_DSC1105.jpg

Ah meh shit, kolla här! Värsta högen med grejer ju!

_DSC1108.jpg

Fast, nja… det var nog inte så mycket och ha ändå. Det här är ju helt dött.

_DSC1112.jpg

Kom Pullan, det där var bara skit – vi går tillbaka till stora lådan.”

_DSC1103.jpg

Liten mini dinosaurie.

_DSC1117.jpg

Dagens projekt började med att jag städade i fyrkanten på framsidan. Funderar på och sätta upp vindskydd eller en häck, och rensade raden av skräp längs staketet, satte upp en ny odlingslåda, och tömde altanens alla gamla krukor i den. Krukorna ville jag sedan ha till långsidan utanför min gamla bakstuga, där jag planerat och ha dahlia och andra sådder som behöver stå skyddat. Men för och kunna sätta krukorna där, måste mitt hemmagjorda odlingsbord bort. Och för att det ska bort – ja då måste vedhögen bort. Sagt och gjort. Efter städning och kruktömning, kavlade jag helt sonika upp ärmarna, satte igång en podcast i hörlurarna, och flyttade på hela skiten. Hönorna tittade intresserat på, på första parkett.

_DSC1121.jpg

Sedan skulle de inspektera den nya vedförvaringen. Polly ser tveksam ut, men vad fan – vad vet en höna om ved egentligen…

Det här tog mig merparten av eftermiddagen och jag blev själv överraskad över att jag faktiskt orkade hela rasket.

_DSC1123.jpg

Under tiden åkte Marcus iväg och promenerade med vovvarna, andra promenaden för dagen – han jobbar hemifrån nu, så vi var båda uppe tidigt och hade massor av dag att fylla.

När han kom hem sen hjälpte han mig med det sista av veden, som nu huserar längs kortsidan av gamla bakstugan istället, i hörnet bredvid vår avfallsbrunn.

_DSC1124.jpg

Slut på friden!

_DSC1129.jpg

När all ved var flyttad, då monterade jag ner mitt odlingsbord och byggde om det (läs; byggde lego av tegelstenar och plankor) på den platsen där veden tidigare stod. Och efter det skulle alla krukor bäras till sin nya plats i väntan på blomster.

_DSC1139.jpg

Fina fyrbeningar <3

_DSC1145-2.jpg

Och fina tvåbeningar – värsta idolbilden <3

Inte nog med att jag hann med städ, flytt av ved, ta ner och bygga upp odlingsbordet igen, rensa innehållet och slänga en sopsäck – mitt i allt tog jag även en paus för att gå in i bakstugan och fotografera påskprodukter och brigadeiro till hemsidan. OCH förgrodda vårpotatisen.

Nu är jag lagom mör i ryggen, har duschat av mig bark, jord och barr från håret och inhalerat två rejäla äggmackor som M fixat. Nu ska jag redigera lite bilder, och sen kanske det blir tidigt i säng efter den här utomordentligt förträffliga dagen, i all sin enkelhet. Jag är fortfarande ledig tre dagar till, så imorgon ska det sås mer blommor och grönsaker, och fixa de REKO-beställningar som kommit in. Mycket nöjd över fördelningen av intressen och arbete just nu.

Önskar er en fortsatt trevlig kväll, och sov gott sen!

_DSC1194.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *