Livet

Insnöad i lugnet

Gul varning häromkring idag, orange igår Stora mängder snö i kombination med kraftiga vindar. Vår bondegranne fick slita hårt med plogningen igår, det tog liksom en timme från det att han kört vägen utanför, tills det var dags igen.

Jag åkte iväg till Borghamn för promenad förut och fick köra i 50 hela vägen – mängder av drivsnö på vägarna, och allt vittvittvitt. Det går knappt att se vart åkern slutar och vägen tar vid. Gick längs med vattnet och köpte chips i lanthandeln, så jag klarar mig ikväll.

Det var precis att jag kom hem i tid innan vägen här var oframkomlig – här samlas massor av drivsnö också.

Glad att jag hann fylla på fågelmaten innan det blev storm med – här är det full fart nu, med lite skydd i form av busken och feta talgbollar att festa på. Finbesök av hackspett med – kan någon av de mer fågelkunniga läsarna se vilken det är?

I de röda snörena har det hängt en hemmaggjord godisklump med massa kokosfett, frön och nötter. Det tog dem att tag att bearbeta, men nu är den väck. Dags för en ny.

Mina egna hönor är inne i huset och sätter inte en millimeter av näbben utanför dörren. Fyllde på mat och vatten nyss, samt hö för värme och sysselsättning. Fick stampa igenom 30-40 cm snö för och komma åt öppningen bakom hönshuset.

Idag är en sån dag som jag drömmer om emellanåt, men så sällan händer på riktigt. Snöstorm ute, och vi kommer ingenstans. Vi är då jag och vovvarna – Marcus är i Linköping hela helgen så jag har dessutom ensamtid. En bra promenad är gjord, sen får vi nog gå en kort kissrunda här utanför bara. Jag ger mig inte ut med bilen igen. Men har chips och cola, en jättebra bok, och ska strax tända ljus uppe på övervåningen och krypa ner igen med Kayla. Lyssna på vindarna utomhus och rysmysa över att vara inomhus. Senare kanske jag tar ett glas vin och spelar The Witcher, eller får till en World of Warcraft-installation på nygamla Linuxdatorn. Kvällsmat, äh – vin och chips blir bra.

Har ju annat fint och skriva om, såsom jul och nyår, men ville fånga den här känslan av lugn och stillhet, njutningen i hela scenariot.

Hoppas ni andra har det fint, var ni än är och om ni också är lite insnöade eller iallafall kan ta er ut för trettondagspizza 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *