Huset,  Livet

Ett körkort, två besök

Goddag världen! Dagarna flyger iväg fulla med aktiviteter här – i förrgår bodde jag i min baddräkt hela dagen, vädret tog i från tårna och var nästan uppe i 30 grader på sina håll så vi badade först i Nässja med vovvarna, sen drog jag och badade med Malin och pojkarna, och sen direkt vidare till Motala och skura hyllor. Mammas loppis ska stängas ner nu, lite vemodigt men skönt för henne att kunna släppa helt – och så har ju jag fått gå loss där inne med och plocka på mig pinaler så nu är min lägenhet full med kartonger och hyllor igen. Men det stänger vi dörren om till helgen.

Igår var det loppisrunda runt Omberg och Ödeshög som levererade, och premiär för häng på altanen med tjejerna. Idag lördag är typ enda dagen utan några direkta planer. Det ska inte bli så jättevarmt heller, så får nog bli lite av en slappardag kombinerat med några småsaker som behöver fixas. Färdigställa staketet exempelvis. 

Tänkte riva av lite besöksbilder så jag kommer ikapp med bloggandet, men låt oss först och främst ta ett ögonblick och fira det faktum att Marcus blivit med körkort!

P1050255-2-1.jpg

Det här är bilen han övningskört med, och som till slut bar honom hela vägen till ett kort. 

P1050259-2-1.jpg

Jag droppade av honom vid körskolan för lite uppvärmning, och spankulerade iväg till Busfröt där jag hade lite cash innestående och köpte mig en alldeles ypperlig 50-talsprickig klänning med FICKOR (hallelujah!) och bytte om direkt pga vi hade hjälp mamma på förmiddagen i loppiset, jag var svettig och ofräsch i t-shirt och shorts – inte direkt några lämpliga firarkläder om det skulle bli så. En tur till H&M och inköp av torrschampo, samt ett snabbt prov av en parfym (lovar och köpa den sen vid annat tillfälle, Kicks!) så var jag uppdaterad och good to go.

P1050257-2-1.jpg

Nervös väntan här utanför bibblan. Jag kommer så väl ihåg min egen uppkörning, eller ja – uppkörningar. Så ångestfyllt, fy fan – jag blev kuggad för en skitsak på första uppkörningen, två dagar innan julafton och en kärring som bestämde sig för och bara springa rätt ut i gatan med sina femtioelva kassar julklappar. Såg sig inte ens för. Jag, som från dag ett närt en total misstänksamhet mot alla gångtrafikanters nyckfullhet såg henne direkt och skulle precis ställa mig på bromsen – åkte redan i typ 10 km/h – när inspektören hinner före och bromsar in så kraftigt att jag närapå tappade andan. Och där rök mitt körkort, typ. Ett ingripande = det är kört. Oavsett om jag bedyrar att jag var tre millimeter från bromsen själv och att det snarare handlade om inspektörens instinktiva reaktion i det här fallet. 

Kan ju säga att min aversion mot gångtrafikanters spontanitet i bilfyllda situationer är rätt jäkla top notch i dagens läge. 

P1050262-2-1.jpg

Men anyway – klart det gick vägen för Marcus! Såhär gullig och glad är man strax efter de magiska orden “du har körkort”. Hurra hurra!

P1050263-2-1.jpg

Vi drog till Ströget, jag firade med prosecco, Marcus med alkoholfritt eftersom han skulle köra (!) och så gjorde jag stor sak av att han skulle riva sönder körkortstillståndet. Tror jag var mer uppspelt över detta än Marcus själv, hehe. 

P1050264-2-1.jpg

Sen gick vi hit för firarmiddag. 

P1050266-2-1.jpg

Eftersom det var fotbollsmatch prick nu så var det typ tomt i hela staden förutom på torget där det fanns storbilds-TV på uteserveringen. Så det var vi och en barnfamilj på nedervåningen på hela Pinchos

P1050267-2-1.jpg

Inledde med Sangria och chips till “förrätt”. 

P1050268-2-1.jpg

Pinchos alltså, ett så otroligt instagram-vänligt ställe med världens mest o-lättfotograferade belysning. Fick vrida ner exponering och temperatur rejält. 

P1050270-2-1.jpg

Stående rätter som jag alltid tar är räkorna med aioli, och mini-planksteken. Sen hade de fått in halloumi-fries (prisa gudarna!) som jag ackompanjerade med pulled oumph och skaldjursrisotto. 

P1050272-2-1.jpg

Sen hämtade vi vovvar, åkte hem, jag halvsov på filten i trädgården och halvsov i soffan, för att sedan förflytta mig till sängen och då ta hundra år på mig att somna. Såklart. Tjatade på Marcus att premiäråka själv, men det bidde inte förrän dagen efter när han drog till Citygross och köpte tapas åt mig och tjejerna. “Kändes inget speciellt” var hans bedömning. Jo tjena… 😉

P1040874-1.jpg

Och nu! Ni river vi ikapp lite besök under veckorna som gått. Först ut är Marcus pappa och Karin, som kom med ett halvt växthus i bilen till min stora glädje! Nu är min köksträdgård utökad med chili, physalis, melon, mer squash och tomater samt paprika. Och en radda andra sticklingar och små söta plantor <3

P1040875-1.jpg

Samt det här monstret! En enorm monstera som Marcus pappa frågade om vi ville ha för ett tag sen, men som det kanske inte riktigt var säkert att Karin ville släppa ifrån sig, hehe. Nu är den vår! Jag måste beskära den men vet inte riktigt vart jag vågar börja. Vill ju ha den såhär stor och ståtlig. 

P1040876-1.jpg

De hade också stannat till på en loppis på vägen och köpt champagneglas till oss <3 <3 och hade såklart med sig bubbel att fylla dem med. Vi skålade för hus och monsterväxter. 

P1040877-1.jpg

Pratade om inglasning av altan och andra framtida projekt och bläddrade i reklamtidningarnas utbud trots att vi absolut inte vill ha reklam men inte kommit oss för att sätta upp en skylt om det ännu. 

P1040879-1.jpg

Och – konstaterade att vårt plommonträd hade – håll i er nu – pungsjuka! Har gått och sneglat på frukterna och tänkt lite förstrött att de ser himla udda ut ändå. Karin tog en bild och lade ut i en Facebookgrupp för trädgårdsintresserade, och där fick vi domen. Plommonen skrumpnar alltså ihop till avlånga, ledsna små… tja, pungar. Enda sättet och åtgärda detta var och såga ner trädet och hoppas på att obesmittade grenar växer fram nästa år. Jahopp. 

P1040880-1.jpg

Vi käkade kvällsvard inomhus eftersom regnet strilade ner och snålblåsten härjade utanför. 

P1040882-1.jpg

En klassiker – potatisgratäng, och så ekologisk rostas som Mats och Karin hade med sig. Så otroligt gott och fint kött, jösses!

Vi satt sen och pratade och drack rödvin och hade det mysigt – egentligen skulle Mats och Marcus fixat med staketet, men eftersom det regnade hela tiden så vart det inte av. Istället hjälpte de mig att sätta upp hyllor i lägenheten dagen efter, mycket uppskattat. På det har jag inga bilder utan det tog slut här – vi käkade pannkaksfrukost iallafall innan hyllarbetet och sedan gav de sig hemåt för midsommarplanering. 

P1040854-1.jpg

Och här har vi en annan kväll då pappa, Heidi och farmor kom ut fullastade med goda pajer, sallad och bröd. 

P1040858-1.jpg

Det var innan Mats och Karin kom ser jag nu, eftersom här står en kastanj istället och begrundar farsgubben. 

P1040860-1.jpg

Fick fina blommor, och försenade födelsedagspresenter i form av ännu mer presentkort på Blomsterglädje! Är så himla sugen att bränna dit och köpa upp mer grejer, men jag väntar nog till nästa år när jag hunnit planera lite mer hur trädgården ska se ut. 

P1040859-1.jpg

Farmor var så fin och färggrann <3

P1040865-1.jpg

Serverade rabarberpaj såklart, och drack kaffe ur den urgamla servisen jag fått just av farmor. En dag snart ska jag hem till henne och kika på lite annat fint porslin hon ville bli av med, spännande! 

P1040870-1.jpg

Och ja, här är lyckokastanjen – som höll på och dra olycka över sig när vi skulle frakta den över en IKEA-parkering i halv storm. Men jag kunde verkligen inte motstå den, till ett bra pris med – hoppas den kommer trivas här hemma i lantluften. 

P1040861-1.jpg

Heidi tyckte att matrummet kändes som ett gammaldags café eller butik med fina saker på hyllorna och växter överallt och ja, hon har nog lite rätt. Vilket påminner mig om att jag ännu inte fotat hur huset ser ut nu efter vår framfart, mental notering på den. 

P1040873-1.jpg

Och ja, där tar det slut för den här gången. Ska avhandla lite midsommar och loppisrunda också. Men först, lite slösurf och en kopp kaffe till och njuta av en lördag utan direkta planer. Nu är det bara lite över en vecka kvar av min semester, snyft. Tur jag fortfarande jobbar hemifrån några dagar i veckan sen. 

Ha en go lördag peeps!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *