Daily

Hjärtehelg

Jag sitter här och surfar febrilt efter diverse recept på raw food snacks och nyttiga bars och allsköns påfund utan tillstymmelse till lite raffigt socker eller yttepytte smörklick – ironiskt nog gick jag och åt kladdaka efter att ha skickat veckans råvaruförslag till hälsoinspiratören som gett mig den här uppgiften…men dagen har varit full av sega ärendesystemsutbildningar hållna av monotom robotröst och diverse debatter och diskussioner om procedurer och whatnot, som krävde sin chokladdos. Det händer återigen grejer på jobbet och imorgon ska jag upp i ottan för och åka till Stockholm för ett kundmöte. Jag som hade minimalt med energi kvar efter ett väldigt frustrerande år, är väldigt tacksam för något nytt som höjer arbetsglädjen lite.

Appropå energi, så befinner vi oss återigen i vinterland här och jag är tillbaka i frusna mornar med frostbeklädda vindrutor och galenskaps-is att sladda runt på. Det är bara att rycka på axlarna och gilla läget och brygga extra starkt te om kvällarna, och försöka få in lite vår inomhus iallafall.

_DSC0666

Helgen bjussade tack och lov på rejält med sol och vi njöt för fulla muggar i värmen.

_DSC0670

På lördagen var vi bjudna på mat hos svärmor – det serverades hederliga hamburgare och maffiga pommes.

_DSC0675

Adde stod för disken och fick superb assistans.

_DSC0678

Några koppar java och supergod, knäckig paj med syrliga bär och grädde till efterrätt. Jag som bara skulle äta lite lätt eftersom jag även skulle äta rejälare mat under kvällen, failade totalt. Det kändes som en skymf och inte ta minst två bitar paj. Det är mycket antioxidanter i både kaffe och bär, så det var typ legit.

_DSC0682

Även här fick Adde superb efter-maten-service med både tandborstning och tvättning medelst våtservett.

_DSC0687

Med stinna magar tackade och bockade vi för den goda maten och begav oss hemåt, där jag precis hann smälta det mesta innan det var dags att bege sig till Vadstena och en kväll med mat och bubbelpool.

Gick förbi Vätternskutan som såg så himla mysigt och inbjudande ut. Jag hade glömt hur pittoresk den här lilla staden faktiskt är. Om inte Motala hade funnits hade jag nog kunnat tänka mig bo här – det finns karaktär, skog och vatten, mer än så behövs egentligen inte för småstadsmänniskan i mig.

_DSC0689

Vi huserade i Malins svärföräldrars gillestuga – här kan vi för övrigt snacka karaktär. Malins svärmor är konstnär och det märks. Små konstellationer, stilleben och väldigt random saker precis överallt.

_DSC0697

_DSC0692

_DSC0691

_DSC0694

_DSC0699

Vi åt ugnsrostad potatis, brieost och köttfondue – och tro det eller ej, men jag har aldrig tidigare stött på själva företeelsen att fondue är en buljong som man doppar köttet i. For real! Jag har alltid tänkt på fondue som antingen chokladdopp eller ostdopp. Förvirringen var stor i mitt blondinsinne när jag tog med min lilla chokladfondue och ser att Malin och Sanna står och kokar buljong istället för och hacka choklad eller ost. Doh.

_DSC0704

Anyway, vi åt och drack och löste världsproblemen även denna gång, och bubblade till midnatt innan vi packade ihop och jag åkte hem med både överblivna fläskfilébitar, blomkål och överblivet godis som bonusloot.

Och så var det då hjärtedagen, en hel dag att uppmärksamma sina kära lite extra – även om detta görs året om för vår del, men det är ändå fint och ha en dag dedikerad till lite extra eftertanke om man så vill. Jag dukade upp till brakfrukost med nygräddade våfflor, jordgubbar och Nutella, hela köret!

_DSC0716

Min sida av frukostbordet ackompanjerades av en ståtlig bukett blomster med den perfekta, blekgröna-och svag-rodnad- nyansen på rosorna och ett gulligt kort.

_DSC0719

_DSC0715

Nutella – gudarnas föda.

_DSC0718

_DSC0721

Will you be my Valentine?

_DSC0724

Jag fick dubbel kärlek av Idun som ville hålla tass och bliga in i mina ögon med smäktande blick.

_DSC0726

Eller så var det egentligen jordgubbarna som var föremål för hennes trånande.

_DSC0727

Svärfar kom förbi också och lämnade sötsaker och hjärtetriss. Det bidde ingen vinst men det gör ju inte så mycket – jag är redan rik på kärlek <3

(#omgsocheesywtfsrsly)

(seriöst dock, när ska det där plötsliga händandet hända egentligen?)

_DSC0729

Resten av dagen övningskörde jag med Niklas, gav upp på mitt Företagsekonomiande och bad och få skiten förlängd pga deras strul, och fixade en kick-ass middag med mer fläskfilé och maffig pommes. Sedan avslutade vi vår hjärtedag med att gå och se Deadpool –garvade ungefär 80% av tiden, fick min cola vanhedrad av stolsgrannen, och åt upp alla popcorn trots idog försäkran om att jag inte kommer orka mer än en handfull. Perfect ending.

Nu – ska jag mata mina höns och fixa syltmackor i Township, och ställa klockan på ringning kl 04.00. Sedan, förhoppningsvis sova och vakna utvilad och lika fräsch som mina perfekt rodnade rosor och ta Stockholm med storm! Eller åtminstone egga en liten vindpust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *