Daily

Fredagsmys x 2 och att vara fast

God fredag mina vänner! Den här veckan har varit både seg och intensiv på en och samma gång. Först och främst på grund av vi är en liten grupp i vår funktion som har gått och väntat på någonting under en längre tid nu som inte alls varit självklart, fram till de senaste veckorna. Och det är fastanställning. Efter nästan sex år som konsult (med IBM inräknat) är jag nu äntligen fast anställd för, vad jag tror är första gången i mitt liv! Eller ja, jag var ju tillsvidare och relativt fast anställd i Vadstena, men nu snackar vi ett heltidsjobb där det inte finns risk för att den jag har hand om vänder på en femöring och blir våldsam över en natt eller går över till privatisering. Hoppas jag inte iallafall.

Men MÅNADSLÖN! Lön på röda dagar! Och en helt och fullt korrekt titel för vad jag gör, istället för 2nd line tekniker eftersom WFM/Service Management funktionen inte riktigt fanns i rullarna hos konsultbolaget. Närmaste jag kommit till 2nd line tekniker är alla springrundor jag gjorde hos CTSen på IBM när jag mutade dem med bakverk, och gjorde ett halvhjärtat försök till och söka dit och failade tekniska testet nåt så grymt…

Men yes – stabilitet! En månad innan min 30-årsdag så har jag iallafall uppfyllt ett av de för mig själv inofficiella milstolparna för den åldern – ordentligt fast jobb. Woop woop!

Detta ska firas under kvällen samtidigt som vi tyvärr också säger adjö till en annan av oss som försvinner över till Den Andra Sidan. Annars har min gruppering på jobbet utökats sjukt mycket sen jag började – från fem till typ, femton? Men vi är ett härligt gäng nontheless och jag är glad över att jobba med en så brokig (och lite tokig) skara människor som är så pass öppna med varandra. Jag ska inte sticka under stol med att hösten och vintern var riktigt jobbig och gav mig mycket att fundera över, men det hade varit ännu tuffare utan kollegor i lite samma sits som man kunde bolla med.

_DSC0399

Iallafall – förutom firande/avtackande på Malt och Humle med kikärt-och-getostburgare (har taggat för denna ända sen vi bestämde place!) och en obligatorisk drink eller två, så får jag hålla igen lite på bubbel-firandet eftersom jag och Malin ska svänga ner till Platengymnasiet på lördag morgon och skriva högskoleprovet. Det var väl en typ sju-åtta år sen jag gjorde det sist och jag tänker att det är bra och ha ett uppfräschat resultat i bagaget ifall pluggandan faller på längre fram i livet. Nu såhär dagen innan är man väl inte sådär superpepp, speciellt inte efter att ha sett de svunna årens provexemplar. Mattedelen alltså, huvaligen. Jag hoppas mina skills i engelska och svenska kommer rädda upp mina förväntat katastrofala matteresultat.- jag hade liksom förträngt det här med att lösa linjära ekvationssystem algebraiskt med hjälp av substitutionsmetoden. Ish.

Så inga stordåd kommer utföras under lördag kväll, det är då ett som är säkert.

Desto mer vin vart det under förra helgen, närmare bestämd fredagskvällen så var det ju i det närmaste SM i Chapel Hill-drickande med mig som enhällig vinnare (vinare?), så taggad var jag. Vi hade middag hemma hos Sannas föräldrars hus som hon vaktade och festade loss på pajer, frukt och självklart ost och kex.

_DSC0537

_DSC0538

_DSC0540

Saras himla fina tröja med vacker ryggdetalj.

_DSC0541

_DSC0542

Skål!

_DSC0543

Västerbottenpaj och tacopaj, svårslagna favoriter.

_DSC0546

Skrållan med attityd-läpp.

_DSC0549

Vi satt till efter midnatt och skrålade och skålade och samtalsämnena blev mindre och mindre rumsrena ju senare natten led. Alla som var kvar då skulle sova över, och jag hamnade i säng med den eminenta sömnkamraten Sara. Däckade ganska omgående, som sig bör en fredagskväll med alkoholintag dessutom.

Vaknade upp till strålande sol, varierande grader av morgonstrålande vänner, och en gemensam frukost. Mysigt värre!_DSC0558

_DSC0559

_DSC0557

_DSC0555

Runt lunch tog vi alla vårt pick och pack och drog hemåt, jag vankade runt en stund på Fågelstas gator med min bag-in-box i ena handen och en näve blommor jag plockade på vägen i andra, tills min bättre hälft kom och hämtade upp mig. Sen for vi hem till soffläge och flöt en stund innan det var dags att skingra de visserligen tunna men ändå lätt kännbara baksmälleångorna och sätta Niklas framför ratten och köra mig till närmaste glasskiosk för ytterligare rekreation medelst Borenshultglass.

_DSC0560

En gla skit!

_DSC0561

Nu bär det snart av mot ännu en helg och alldeles snart har jag burgaren med getost, aioli och pommes i min hand! Helt sjukt taggad på något som är helt gjort av ärtor typ. Men asså getost och aioli, så länge de ingår äktenskap så avgudar jag alla deras avkommor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *